Zbraně a příslušenství

Vojanda proti sportovkyni

Vojanda proti sportovkyni

Španělská Norica vyrábí vzduchovky více než sto let. Ačkoliv vytvořila řadu nových prvků a technologií, těžištěm její nabídky zůstávají zlamovací modely. I mezi nimi ovšem najdete různorodé kousky, z nichž jsem se rozhodl otestovat takticky laděnou pušku Quantico a klasicky pojatý typ Atlantic Viper.

Číst celý článek

Pro lov zvěře i emocí

Pro lov zvěře i emocí

Zachytit zážitek ze střelby, vyhodnotit své chyby při míření nebo analyzovat, jak přesně jste při lovu zasáhli vyhlédnutý kus. To vše donedávna umožňovaly jen elektrooptické zaměřovače, ovšem jejich práci zvládne též unikátní kamera Tactacam 5.0. A umí toho mnohem více.

Číst celý článek

Jak tlumiče ovlivňují přesnost?

Jak tlumiče ovlivňují přesnost?

Otázka vlivu tlumiče na přesnost střelné zbraně se řeší již od zavedení těchto zařízení na začátku 20. století - tlumiče jsou na světě již více než 100 let. Přinášíme vám další aktuální téma ze série o tlumičích, které se věnujeme v následujících řádcích.

Číst celý článek

Tlumiče v lovecké praxi

Tlumiče v lovecké praxi

Po schválení novelizace zákona č. 119/2002 Sb. o zbraních a střelivu, z 1.2.2022 lze používat i v lovecké praxi tlumič hluku výstřelu. Mezi lovci začaly diskuse o tom, jaké jsou jejich výhody a nevýhody a zda má vůbec význam používat tlumiče při lovu.

Číst celý článek

Jak na údržbu tlumičů?

Jak na údržbu tlumičů?

Čištění tlumičů je téma, které je stále aktuální, zejména u těch modelů, které nelze rozebrat. Jejich čištění může někdy rozproudit vášnivé diskuse, které mohou vyvrcholit, pokud vyjádříte přízeň jednomu ráži ruční zbraně na úkor jiného, tak jako jednomu politickému kandidátovi na úkor jiného. Ale jelikož se zabýváme prodejem tlumičů a ne rozčilováním našich zákazníků, zdržíme se debaty o rážích a politických stranách a zaměříme se na to, co děláme nejlépe, čím je myslivecký sortiment, jehož součástí jsou i tlumiče hluku výstřelu!

Číst celý článek

Hore