Uchovejte všechny vaše potraviny déle čerstvé a prodlužte jejich trvanlivost díky vakuovým balička potravin. Jídlo díky nim neztrácí svěžest a zároveň si uchovává všechny potřebné vlastnosti. Patří mezi zařízení do kuchyně, které vysají z nádoby nebo sáčku veškerý nadbytečný vzduch.
Při výběru vakuových baliček na potraviny se zaměřte na jejich funkce,
Uchovejte všechny vaše potraviny déle čerstvé a prodlužte jejich trvanlivost díky vakuovým balička potravin. Jídlo díky nim neztrácí svěžest a zároveň si uchovává všechny potřebné vlastnosti. Patří mezi zařízení do kuchyně,
Uchovejte všechny vaše potraviny déle čerstvé a prodlužte jejich trvanlivost díky vakuovým balička potravin. Jídlo díky nim neztrácí svěžest a zároveň si uchovává všechny potřebné vlastnosti. Patří mezi zařízení do kuchyně, které vysají z nádoby nebo sáčku veškerý nadbytečný vzduch.
Při výběru vakuových baliček na potraviny se zaměřte na jejich funkce, hlučnost či sací pohon.
Vakuové baličky mají širokospektrální využití, ale některé z nich jsou určeny pouze pro komerci. Před koupí si je však třeba položit otázku, jak často je budete využívat.
Z hlediska využitelnosti:
Ruční vakuové baličky
Využití ručních vakuových balíčků je jen občasné. Jsou oblíbené v domácnostech, protože jejich cena je výhodná a používání jednoduché.
Napájejí se prostřednictvím baterií, nezabírají mnoho místa a dají se snadno uskladnit. Zavákuované potraviny v kapsách nebo nádobách nejsou těžké na uložení do mrazničky.
Automatické vakuové baličky
Automatické vakuovačkou nejenže dokáží odsát vzduch, ale k tomu i dokonale svařit sáček s potravinami. Jsou vhodné pro zájemce, kteří skladují potraviny mnohem častěji.
Po odsátí vzduchu a svaření sáčků je stačí jednoduše vložit do mrazničky nebo chladničky. Potraviny tak zůstanou dlouhou dobu čerstvé a nezabírají mnoho zbytečného prostoru.
Z hlediska principu fungování:
Komorové vakuové baličky
Komorové vakuové baličky představují výborných pomocníků do domácnosti. Jejich výdrž konzervovat potraviny je až několik hodin - bez přestávky.
Potraviny se jednoduše vloží do kapsy a odsají přebytečný vzduch. Komorové baličky potravin je možné využívat i pro skladování tekutých jídel a potravin.
Externí vakuové baličky
Externí - otevřené vakuové baličky - jsou určeny k vakuování tuhých potravin v rámci kapes a nádob. Využívají se zvenčí a jejich vzácné používání v domácnosti.
Volně stojící vakuové baličky
Jsou vhodné pro profesionální využití, disponují množstvím přídavných funkcí a velkým objemem.
Zatavovací vakuovačkou
Jejich využití je komerční, což znamená, že jsou přizpůsobeny k delším provozu. Princip fungování je stejný jako při komorových vakuovačkou. Rozdíl je v jejich objemu a propracovaných schopnostech zatavování kapes.
Chcete se dozvědět více? Přečtěte si náš nový blog: Jak si správně vybrat vakuovačku potravin?
www.FOTOPASTI.cz
|
Doba uchování při atmosférickém tlaku |
Doba uchování při použití technologie vakuování |
|
|
Chlazené potraviny (5 ± 2 °C) |
Červené maso |
3-4 dny |
8-9 dní |
Bíle maso |
2-3 dny |
6-9 dní |
Celá ryba |
1-3 dny |
4-5 dní |
Divina |
2-3 dny |
5-7 dní |
Tepelně zpracované produkty |
7-15 dní |
25-40 dní |
z vepřového masa |
Krájané vepřové maso |
4-6 dní |
20-25 dní |
Měkký sýr |
5-7 dní |
14-20 dní |
Tvrdý a polotvrdý ýyr |
15-20 dní |
25-60 dní |
Zelenina |
1-3 dny |
7-10 dní |
Ovoce |
5-7 dní |
14-20 dní |
Uvařené a následně chlazené potraviny (5 ± 2 °C) |
Pyré a zeleninové polévky |
2-3 dny |
8-10 dní |
Těstoviny a rizoto |
2-3 dny |
6-8 dní |
Vařené a pečené maso |
3-5 dní |
10-15 dní |
Koláče a zákusky |
2-3 dny |
6-8 dní |
Olej na smažení |
10-15 dní |
25-40 dní |
Mrazené potraviny (– 18 ± 2 °C) |
Maso |
4-6 měsíců |
15-20 měsíců
|
Ryby |
3-4 měsíců |
10-12 měsíců
|
Zelenina |
8-10 měsíců |
18-24 měsíců
|