Ořezávání a stříhání stromů je pravidelná práce, která obsahuje velké množství technik a metod používaných u ovocných stromů, peckovin a jádrového druhu ovoce k podpoře růstu, odstranění zlomených, suchých nebo nezdravých větví a větviček. Hlavním cílem prořezávání ovocných stromů je získat kvalitní ovoce a dosáhnout správného vztahu mezi vegetativním a reprodukcí (ovoce) pupenům.
Ořezávání a stříhání stromů je pravidelná práce, která obsahuje velké množství technik a metod používaných u ovocných stromů, peckovin a jádrového druhu ovoce k podpoře růstu, odstranění zlomených, suchých nebo nezdravých větví a větviček.
Ořezávání a stříhání stromů je pravidelná práce, která obsahuje velké množství technik a metod používaných u ovocných stromů, peckovin a jádrového druhu ovoce k podpoře růstu, odstranění zlomených, suchých nebo nezdravých větví a větviček. Hlavním cílem prořezávání ovocných stromů je získat kvalitní ovoce a dosáhnout správného vztahu mezi vegetativním a reprodukcí (ovoce) pupenům. Mezi nejčastěji používané techniky řezu se považují ztenčení a zkrácení. Ruční nářadí je vyrobeno z vysoce kvalitní oceli s vynikajícími vlastnostmi pro výrobu řezných nástrojů používaných ve vinicích, sadech a podobně. Díky svým vlastnostem je tento typ oceli tradičně používaný na výrobu různých ručních nástrojů používaných při zpracování dřeva a vydržel ve zkoušce času v mnoha zemích.