Odhazujte sníh rychle a bez námahy...

Překvapily vás ráno haldy sněhu, ale nemáte čas na ruční pracné odklízení sněhu? Pořiďte si šikovného pomocníka ve formě sněhové frézy, který vám ušetří spoustu času a sil. Sníh třeba odhrnovat co nejdříve. Když už je sníh ušlapaný, těžko se frézuje či ručně odhazuje a to platí i v případě, že je sníh mokrý.

Jednostupová fréza a dvoustupňová fréza - jaký je rozdíl? Nevíte se rozhodnout, která je ta správná? Vysvětlíme si pár detailů na konkrétních modelech.

Jednostupňová fréza VILLAGER VEST 1600

VEST 1600 je malá, lehká elektrická sněhová fréza srbské značky VILLAGER s výkonem 1600 W. Tento malý a lehký pomocník je jako stvořený pro úklid sněhu v okolí domu, před domem na parkovišti či na ulici. To závisí i na tom, jak dlouhý prodlužovací kabel si pořídíte. Tento model má pracovní šířku 50 cm. Nechybí ovládání vyhazovacího komínu, který se ovládá jednoduše pomocí páky.

Jednostupňová fréza spočívá v tom, že má jeden šnek a vysoké otáčky. Je jako stvořená na zmíněné stezky apod., Čímž v podstatě nahrazují koště. Šnek je pogumovaný, vybaven po svém obvodu zuby, které snadno procházejí přes sněhovou pokrývku. Plochy vymete úplně dočista.

(* Na videu je model VEST 1800, který se od VEST 1600 liší jen ve výkonu / W)

Dvojstupňová sněhová fréza SNAPPER L1226EX

Dvoustupňové frézy jsou jako stvořené do oblastí, kde je hodně sněhu. Mají jeden šnek, menší otáčky než frézy jednostupňové, ale mají talíř s lopatkami a vysokými otáčkami. Tento šnek má za úkol přivést sníh k talíři a ten následně ve vysokých otáčkách sníh odhazuje. Dvoustupňové frézy jsou také na chodníky a na místa, kde je nutné uklidit sníh (chodníky, okolí domů, chat, středisek, parkoviště apod.). Jsou ideální na čerstvý sníh a zůstává po nich jen pár milimetrů sněhu (cca 2 - 3 mm). Ptáte se proč? Proto, protože šnek není pogumovaný a nemůže se pochopitelně třít po zemi. Vyšší výkon, vyšší odhoz sněhu ...

L1226EX je vybavena špičkovým, spolehlivým 4 - taktním motorem Briggs & Stratton OHV s výkonem 6,3 kW. Šířka záběru tohoto modelu je 66 cm. Velkou výhodou je světlomet, díky kterému můžete pohodlně pracovat i brzy ráno, či na večer když se setmí. Ve zkratce výkonný, spolehlivá a snadno ovladatelná sněžná fréza ...

Doporučujeme...

Pokud se rozhodnete pro dvoustupňovou frézu, doporučujeme vám VILLAGER VST 130. Tento model je vybaven 4-taktním motorem s výkonem 9,5 kW. Tato fréza je ideální kombinací výkonu za rozumnou cenu a se zárukou až 3 roky. Nechybí vyhazovací komín, který je snadno ovladatelný pomocí páky.