Optika LEICA - výjimečné spojení tradic a inovací

Leica je německá značka, všude ve světě známá jako výrobce špičkové, inovativní optiky a fotoaparátů. Její počátky sahají až k roku 1869, kdy Leica vznikla v Německém městě Wetzlar. V tomto období nesla firma název Ernst Leitz GmbH, dnes světoznámá značka LEICA vznikla spojením slov Leitz Camera. LEICA tedy již více než století přináší inovace, které posouvají svět optiky vpřed a nám, uživatelům poskytuje brilantní obraz, špičkovou kvalitu, odolnost, mnoho praktických vychytávek a inovativních funkcí.

Historii firmy začal psát Dr. Ernst Leitz, zanícený myslivec a chytrý obchodník. Jeho rukopis na sobě nese dodnes množství produktů LEICA. Sériová výroba prvního dalekohledu byla spuštěna po 3 letech vývoje a testování v roce 1907. Byl to model Binocle 6x18, který rozproudil touhu přinášet stále lepší a dokonalejší optiku. První puškohledy pro lov přišly o něco později, a to začátkem 50-tých let.

V roce 1958 se začala výroba dalekohledů modelové řady Trinovid - Tři Novi což je zkratka pro tři inovace: kompaktní design, vnitřní zaostření a špičková optika.

Dalším milníkem je první binokulár s integrovaným laserovým dálkoměrem na světě - GEOVID. Tento model se začal vyrábět v roce 1992 a dodnes patří řada GEOVID mezi špičku ve své třídě. Samozřejmě mezitím prošla množstvím změn, jako všechny výrobky Leica.

Modelová řada Ultravid HD nastolila v roce 2007 novou éru mezi triedr, díky fluorovým čočkám.

V roce 2009 uvedla Leica řady spektívov APO-Televid.

Rok 2011 byl přelomový v sekcí loveckých puškohledů, protože Leica představila řady Magnus s osvětleným bodem. Tato řada dnes představuje vlajkovou loď puškohledů určených na lov. V roce 2016 byla představena nová řada Magnus druhé generace.

Leica je bezpochyby značka s bohatou historií a ve světě optiky je uznávaným lídrem. Je to výjimečná značka pro výjimečných lidí.

Kategorie produktů:

Kvalita a spolehlivost je synonymem Leica. Všechny produkty jsou vyrobeny tak, aby vydržely na celý život.

 

Puškohledy

Puškohledy Leica jsou vyvinuty pro vášnivé lovce, kteří nechtějí dělat kompromisy. Brilantně ostrý a kontrastní obraz je nezbytný pro spolehlivé rozeznání zvěře v různých, často špatných podmínkách. Široký rozsah ZOOM-ů zajišťuje velkou škálu využití a přesně umístěný zásah. Díky širokému zornému polu, najdete svůj cíl mnohem snadnější a intuitivní ovládání bude pro vás od začátku jednoduché.

L-EP - velká výstupní pupila

Extra velká výstupní pupila puškohledů Leica nabízí výhodu v tom, že oko lovce má větší rozsah pohybu, takže okamžitě po zalícení můžete rychle a spolehlivě identifikovat svůj cíl. Jasný a ostrý obraz až k okraji usnadňuje sledování cíle. Díky exkluzivní konstrukcí okulárů puškohledů Leica, je výstupní pupila o 50% větší, než u ostatních puškohledech této třídy při zvětšení 1x.

W-FOW - široké zorné pole

Široké zorné pole nabízí myslivcem největší možný přehled o bezpečném výstřelu. Výhodou je větší přehled a tím i bezpečnost. Zejména v úzkých lesních průseků a v těžkém, nepřehledném terénu. Díky jedinečnému optickému designu Leica, se speciálním objektivem Barlow nabízejí puškohledy Leica rady Fortis a Magnus. Nesmí se zapomenout ani na bezkonkurenční 44 m zorné pole při 1x zvětšení na 100m.

H-PM - vysoká přesnost a odolnost mechaniky

Leica klade mimořádný důraz na trvanlivost a puškohledy Leica jsou proto robustní a připravené stát se vašimi společníky u každého typu lovu. Při vývoji a výrobním procesu se Leica zdržuje používání plastových materiálů, pro jakékoliv namáhané součástky. V mnoha testech mezinárodní normy posuzování DIN ISO 9022 pro optické zařízení, Leica dokonce překračuje obzvláště přísné požadavky na profesionální použití a delší životnost výrobku.

Magnus

Modely Magnus druhé generace jsou mimořádně spolehlivými a všestrannými společníky pro každého náročného lovce a poskytují ostrý a křišťálově čistý obraz. Jasně zobrazena červená tečka a extrémně jemné odstupňování nastavení jasu zaručují ochranu před efekty rozzáření a haló kolem okrajů. Díky svému vynikajícímu rozsahu zoomu, vynikajícímu výkonu při slabém osvětlení a skvělému přenosu světla na vás Leica Magnus zapůsobí v každé situaci. Modely Magnus jsou nejvyšší třídou loveckých puškohledů Leica.

Fortis 6

S novým Fortis 6 Leica kombinuje puristický design puškohledu s vysokým výkonem optického zobrazování. Díky až o 50% větší výstupní pupily a extrémně širokému zornému poli zacílíte okamžitě po založení zbraně do ramene a budete mít přehled v každé situaci. Vynikající rozpoznání detailů a jedinečná ostrost obrazu poskytují velký komfort při pozorování od první do poslední minuty iv slabých světelných podmínkách.

AMPLUS 6

Pro všechny prakticky smýšlejících myslivce je řada AMPLUS 6 atraktivním vstupem do prémiové třídy puškohledů. Vysokokvalitní optika nabízí extrémně ostrý obraz, jemný světelný bod, 6 násobný ZOOM, velkou výstupní pupil a široké zorné pole. AMPLUS 6 je ideálním řešením pro použití iv těch nejnepříznivějších podmínkách. Funkční prvky zajišťují bezpečnost a flexibilitu manipulace v rozhodujících okamžicích.

PRS

Střelci na velké vzdálenosti se mohou spolehnout na nekompromisní technologii puškohledu Leica PRS 5-30x56i. Jeho velký rozsah zvětšení 5-30x nabízí široké spektrum využití na různé vzdálenosti. A to i v těch nejtěžších podmínkách. Díky vysoce kvalitním kovovým komponentům je PRS mimořádně odolný, zatímco výkonná optika poskytuje přenos světla více než 90% a obraz s vysokým kontrastem. Při maximálním zvětšení 30x, poskytuje Leica PRS působivé detaily, což je rozhodující výhoda pro přesné zacílení vašeho cíle. Střelec se může plně soustředit na cíl, protože PRS zajišťuje optimální výkon pro dálkovou sportovní střelbu.

ER LRS

Puškohled určený pro lov na velké vzdálenosti umožňuje jednoduché a přesné zamíření a nastavení bodu zásahu. Velký oční reliéf poskytuje potřebnou bezpečnost při použití silnějších kalibrů s velkým dosahem. ER LRS je robustní a spolehlivý puškohled s optikou a mechanikou nejvyšší třídy. Díky svému velkému rozsahu zvětšení je ideální pro ambiciózní střelbu na dlouhé vzdálenosti. Při výrobě tohoto modelu se dbá na vysokou propustnost světla, dokonalý kontrast a minimální barevné zkreslení.

Dálkoměry

GEOVID

Rada binokulárních dalekohledů GEOVID nabízí spolehlivé měření vzdálenosti stisknutím jednoho tlačítka. GEOVID představuje dokonalý vizuální zážitek s trojrozměrnou plasticitou a úchvatnou hloubkou ostrosti. Jsou vyrobeny z komponentů nejvyšší kvality a nabízejí nekompromisní optický výkon. Jsou odolné a dají se snadno ovládat v jakékoliv situaci. Průkopnický ergonomický design umožňuje pohodlné sledování po dlouhou dobu. Kalkulačka Leica Ballistics Calculator rychle a přesně vypočítá informace, potřebné pro přesné umístění zásahu. Díky funkcí Bluetooth (pouze u vybraných modelů) a aplikací Leica Hunting mohou být tyto údaje jednoduše uloženy a přeneseny do dalekohledu. Leica má více než 25 let zkušeností s laserovými dálkoměry pro lov. Perfektní integrace elektroniky, odolná mechanika optiky, jakož i neustálá inovace je to, co Leica GEOVID odlišuje od konkurence. V nepříznivém světle modely GEOVID ukazují čeho jsou schopny. Patentovaný design a vysoká kvalita optiky zaručuje vynikající kontrast a maximální propustnost světla. Výsledkem je vynikající kvalita obrazu i v nepříznivých světelných podmínkách.

Nejvyšší rada GEOVID s Bluetooth je skvělým představením inovací Leica. Stáhněte si aplikaci Leica a otevře se vám nová dimenze. V aplikací si můžete vybrat jednu z 12 standardizovaných balistických křivek, nebo si vytvoříte vlastní, kterou si uložíte pod vámi zvoleným názvem. Vyberete z databáze střelivo, které používáte, zadáte několik dalších balistických informací potřebných pro přesné výpočty balistické křivky a následně přenesete přes Bluetooth informace o vypočítané balistické křivce do GEOVID-u. V hledáčku se vám při stisknutí vypouklého tlačítka bude zobrazovat vzdálenost cíle a následně jedna z možností kterou zvolíte: výšková korekce potřebná pro přesný zásah, případně počet kliků, potřebných pro přesný zásah.

GEOVID bere při výpočtu balistické křivky v úvahu úhel, teplotu a tlak vzduchu. Jediným stisknutím tlačítka tak máte okamžitě na displeji výsledek, ke kterému byste se jinak museli pracně dostávat výpočty. S GEOVID vám tak neujde rozhodující okamžik ani při střelbě na velké vzdálenosti. Při stisknutí druhého tlačítka se vám na displeji budou v řadě za sebou zobrazovat úhel, teplota a barometrický tlak.

Rangemaster

Kompaktní dálkoměry Rangemaster jsou na špičce své třídy. Jsou velmi praktické, odolné, výkonné a intuitivní se používají. Představují specialistů na přesné měření v horském náročném terénu na velké vzdálenosti. Díky jednoduchému použití, kompaktnímu designu a velmi přesným opakovaným měřením na velké vzdálenosti, stanovují standardy ve své třídě.

Připojení Bluetooth umožňuje snadné ukládání, přenos a správu všech balistických dat prostřednictvím aplikace Leica Hunting. 7 násobné zvětšení a vysokokvalitní optika zajišťují pohodlné pozorování. Díky své odolnosti a kompaktní konstrukcí jsou Leica Rangemasters nepostradatelnými společníky na lovu kdykoliv, kdekoliv a za jakéhokoli počasí.

Binokulární dalekohledy

Trinovid

Dalekohledy řady Trinovid-HD jsou zárukou odolnosti a špičkového obrazového výkonu. Neustálý vývoj vyústil do nové generace modelů Leica Trinovid-HD a stejně jako jejich předchůdci, nabízejí vynikající věrnost barev, ostrost obrazu, kompaktní tvar a nízkou hmotnost. Extrémně odolná konstrukce s gumovým brněním zaručuje, že přežijí téměř cokoli. Vynikající grip zaručuje stabilní uchopení a umožňuje intuitivní ovládání pro přesné zaostření.

Noctivid

Více než 100 letá zkušenost s vývojem pozorovací optiky, mikroskopů a fotoaparátů vedla k nové rodině prémiových dalekohledů Leica. Dalekohledy Noctivid mají kompaktní rozměry, stylový, elegantní design a jsou neuvěřitelně odolné. Optické hodnoty systému Noctivid kombinují to nejlepší z osvědčených a nejmodernějších technologií. Díky sklu s vysokým přenosem Schott HT pro binokulární hranoly, nabízí Noctivid maximální přenos světla a úžasné přirozené barvy. Díky vynikajícímu kontrastu a nekompromisně velké hloubce ostrosti, rychlému zaostřování a širokému očnímu reliéfu, zažijete nový způsob pozorování. Díky své krátké celkové délce, je hmotnost ideálně vyvážená, abyste si mohli pohled přes dalekohled užívat bez únavy.

Ultravid HD-Plus

Modely Leica Ultravid HD-Plus splňují ty nejvyšší nároky uživatelů dalekohledů. Na hranolech jsou použity nejnovější inovativní způsoby nanášení povlaků, vysoce kvalitní čočky a sklo s vysokým přenosem světla Schott HT. Propracovaný systém usměrňovačů udržuje rozptýlené světlo na minimu. Dokonalá rovnováha mezi přenosem světla a kontrastem navíc zajišťuje bohaté barvy, jasný obraz a nejostřejší rozlišení detailů. Inovativní nátěr vnějších čoček AquaDura chrání čočky před vodou, nečistotami a poškozením. Mechanismus zaostřování je plynulý a pouze 1,25 otáčky zajišťuje rychlé a přesné zaostřování. Ergonomická konstrukce umožňuje pozorování bez únavy. Leica Ultravid HD-Plus nabízí maximální komfort, brilantní obraz a vysokou odolnost mechanismu.

Spektívy APO-Televid

Budete fascinováni, jaké detaily víte pozorovat, a to díky spektívom Leica APO-Televid. Tyto spektívy využívají apochromatickou korigovány systémy a speciální vlastnosti fluoridových skel, pro zajištění vynikajícího zobrazování detailů. Zaostřování Leica Dual Focus se dvěma zaostřovacími kroužky pro rychlé ostření a zároveň jemné mikroostření, umožňuje pozorování i těch nejjemnějších detailů s dokonalou ostrostí. Vybrat si můžete mezi přímou konstrukcí Leica APO-Televid nebo šikmým okulárem Leica APO-Televid W.

10 bodů, proč je Leica lepší, než jiné produkty

Mechanické zpracování - produkty Leica jsou pomocníky na celý život, a to díky kvalitním kovovým součástkám, vysoké spolehlivosti v každé situaci a nejvyšší spolehlivosti funkcí.

Několikanásobné testování - každý výrobek v procesu jeho výroby podléhá několika testům, aby se splnily ty nejnáročnější podmínky a požadavky zákazníků.

Široké zorné pole - každý model společnosti Leica má široké zorné pole, což poskytuje všem lovcům ten nejlepší přehled a rychlou identifikaci cíle.

Velký průměr výstupní pupily - a to až o 50% více. Zajištění zrychlení akvizice, snadná orientace a dokonalý komfort při pozorování.

Dokonalé barevné podání - dokonalost každé identifikace cíle při všech podmínkách. Rozlišování těch nejmenších barevných rozdílů. Obraz se nebarví do modra ani do žluta.

Vysoký kontrast barev - exkluzivita pozorování, identifikace a rozpoznávání všech cílů i při těch nejhorších podmínkách. Cíl je separovaný od okolí.

Nejlepší ostrost obrazu - ostrost obrazu je nejlepší v celém obraze a rozích. Cena v tomto parametru nehraje žádnou roli.

Balistické informace - jednoduché zadávání, kliky a přesná kompenzace naměřené vzdálenosti. Představení této možnosti mnoho let dozadu.

Lídr mezi dálkoměry - světová špička mezi dálkoměry a dalekohledy vybavenými dálkoměry. Dokonalá přesnost i na dlouhé vzdálenosti, skvělý světelný přenos, žádný kompromitován obraz, dlouholeté zkušenosti, špičkové znalosti, exkluzivita každého modelu.

Přenos světla - méně je někdy více, co právě potvrzují například modely dalekohledů GEOVID. Vyšší přenosy konkurenčních firem nemusí splňovat to, co nároční lovci požadují. Výsledná kvalita obrazu modelů Leica je na nejvyšší úrovni v porovnání s konkurencí.

Celou nabídku modelů od značky LEICA najdete na: Produkty LEICA