Italské krásky FAIR z údolí brokovnic

Fabrica Armi Isidoro Rizzini (FAIR) je italská firma, která byla založena v roce 1971 a specializuje se na výrobu vysoce kvalitních loveckých, sportovních brokovnic a zbraní s drážkovaným vývrtem. V procesu výroby se aplikují nejmodernější technické a mechanické inovace, nejnovější technologie a materiály, které jsou výsledkem intenzivního programu výzkumu a vývoje. Všechny brokovnice F.A.I.R. jsou vybaveny kvalitními pažbami, které jsou pečlivě vsazeny a připevněné k mechanickým částem. Sortiment zahrnuje brokovnice od standardních kusů nabízejících vynikající kvalitu za dobré ceny, až po vzácné brokovnice na zakázku s exkluzivní povrchovou úpravou, mechanikou a rytinami. Zbraně firmy FAIR jsou moderní, kvalitní a hlavně spolehlivé.

Nová lovecká linie je rozdělena do tří řad: Kozlice, brokové dvojky a semi auto. Rada brokové kozlice obsahuje 7 skupin: LINCOLN GAME - PREMIER - SLX 600 - SLX 692 - Xlight - SLX 800 - JUBILEE. Brokové dvojky se rozdělují do tří skupin: Isida, Isida PRESTIGE a Isida VINTAGE. Semi auto je zastoupena modelem SSX12. Nabídku doplňují speciální modely GOOSE, SLUG a BATTUE. Brokovnice se vyrábějí v různých rážích 12, 20, 28, 410.

Z loveckých brokovnic je zajímavý model Fair Xlight Prestige, který má hezký laserem vygravírovaný lovecký motiv ze zlatými prvky, pozlacenou selektivní jednospúšť a krásné ořechové dřevo zakončené gumovou botkou pro nízký zpětný ráz. Brokovnice je mimořádně lehká, za což vděčí baskule, vyrobené ze speciální hliníkové slitiny ERGAL 55, která má hmotnost pouze 2,6 kg. Na horní hlavni je ventilovaná lišta, na níž je upevněna světlovodná muška. Zbraň má selektivní vyhazovače a měnitelné zahrdlenie Technichoke, vyrábí se v ráži 12 a 20. Je to lehká a kvalitní broková kozlica určená na celodenní lov.

Firma FAIR vyvinula novou řadu sportovních brokovnic s velkou péčí a pozorností. Výsledkem je série mimořádně přesných a spolehlivých sportovních brokovnic, od modelů MASTER. Jsou určeny pro začátečníky až po modely RACING nebo CARRERA určených pro střelce, kteří požadují špičkové zbraně. Všechny soutěžní zbraně splňují stejná kritéria a to spolehlivost, snadné míření a životnost, mají ergonomické pažby, speciálně navržené a vyvinuté pro různé střelecké disciplíny. Všechny sportovní brokovnice FAIR jsou vybaveny systémem X-CONES - (měkký kužel tlumící zpětný ráz spojující hlaveň s komorou). Nová sportovní linie obsahuje čtyři různé modely, a to: MASTER, SRL 802, CARRERA a RACING.

Sportovní speciál FAIR Racing Sporting
Fair Racing Sporting se dodává v elegantním uzamykatelném plastovém kufru. Model s ergonomickou laserem upravenou pažbou a stavitelnou lícnicí. Obě hlavně jsou ventilované a vyrábějí se v rážích 12 a 20 s možností použití střeliva s ocelovými broky, samozřejmě nechybí vyměnitelné vnější zahrdlenia Technichoke, které se dodávají spolu se zbraní. Racing má dobré dílenské zpracování z kvalitních materiálů s dobrou povrchovou úpravou. Pozlacená spoušť odpaluje čistě, rychle a bodově je nastavitelná. Na první dojem, zbraň připadá trošku masivní, možná to bude hmotností 3,6 kg. Je vyrobena ze speciální oceli, má pevný uzamykací systém bez vůlí. Nová puška se po vybalení z krabice "lámala" tak trošku těžší. Puška "jde dobře do ramene" je pohotová, míření je rychlé pudové, střelba je příjemná a i při rychle opakované ráně drží cíl. Selektivní vyhazovače pracují na sto procent.

Kulové (kombinované) zbraně
Kulové (kombinované) zbraně, výrobní proces těchto zbraní je stále mimořádně složitý a většinou se provádí ručně. Firma FAIR spolupracuje s techniky, specializovanými dodavateli a řemeslníky na vývoji výrobních cyklů, včetně nových, seřizovacích systémů, nových postupů svařování hlavní a širšího využívání vyměnitelných komponentů. To firmu FAIR zařadilo mezi lídry v tomto segmentu na mezinárodní úrovni. Tato řada obsahuje následující modely: express "SAFARI", kombinované zbraně "COMBI"; kulový dvoj "Isida SAFARI" a "K500" lehkou, jednorannou zlamovací kulovnici se štíhlou linií. Důležitou vlastností těchto modelů je volitelná broková hlaveň s hladkým vývrtem.

Kombinovaná zbraň Fair Combi s hlavněmi dlouhými 63 cm.
Broková v ráži 12/76 nebo 20/76 a kulová se vyrábí v rážích - 22 Hornet, 222 Rem., 223 Rem., 5,6x50 R, 6,5x55, 6,5x57 R, 7x57 R, 7x65 R, 308 Win., 30-06 Spring., 270 Win., 8x57 JRS, 9,3x74 R, 30R Blaser. Hmotnost je od 3,2 kg pro kalibr 20. hmotnost 3,4 kg pro kalibr 12. Zbraň s kvalitní pažbou bez lícnice z ořechového dřeva, s decentním mysliveckým gravírováním na baskuli (hlava jelena a kance), je vybavena dvojspúšťou. Přední spoušť odpaluje vrchní brokových hlaveň a zadní spoušť, která je trošku tvrdší bez napínáčkem, spodní kulovou. Hlaveň má dobře čitelné světlovodné mířidla. Hledí se nachází na prodloužené liště, která má v zadní části 11 mm rybinu pro upevnění střelecké optiky. Je ideální pro společné hony na černou zvěř, kde se tvrdší spoušť jeví jako ideální řešení pro lov rychlé a někdy i nebezpečné zvěře.

Zbraně Fair si můžete prohlédnout, chytit do ruky, vyzkoušet, případně zakoupit v síti loveckých potřeb firmy IBO CZ Lovec, která zastupuje firmu FAIR v České republice. Takže je si z čeho vybírat. Určitě si vybere každý myslivec tu svou správnou zbraň. Ať už brokovnici, kombinovanou zbraň nebo kulovnici podle svých potřeb a loveckých situací, jakož i sportovní střelec, který potřebuje Brokový speciál na tréninkovou nebo závodní střelbu. Také máte možnost si vybrat zbraň, určenou na vrcholové mezinárodní soutěže. Nabídka firmy FAIR je velká.

Nabídku zbraní značky FAIR najdete na: Zbraně FAIR