Bezstarostný lov s vysokým standardem?

Vyzkoušejte nezapomenutelný hon se značkou MERKEL...

Firma MERKEL

  • Tradice od roku 1490
  • Široká nabídka prémiových německých zbraní
  • Komplet celé zbraně vyrobený v jednom závodě
  • Roční produkce až 35 000 hlavní
  • Hlavně dodávané i pro jiné známé zbrojovky
  • Jedinečný mechanizmus na výměnu hlavně
  • Patří do SUHL - asociace výrobců zbraní

Lov je o magických vzrušujících momentech, které zažíváme v lůně přírody. Každý koho pohltí vášeň při lovu si uvědomuje, že kvalitní zbraň je nezbytností. Ať už jedete lovit kamzíka do vysokých hor, srnce na rozlehlé pole, nebo se vydáte na lov jelena do hlubokých lesů s kulovnicí MERKEL budou Vaše zážitky ještě intenzivnější. V zbraních MERKEL se spojují moderní špičkové technologie s tradicí a dlouholetými zkušenostmi zbrojíře z proslulého zbrojního města Suhl. V tomto městě se také vyrábějí zbraně HAENEL-MERKEL.

Precizní německá přesnost je dobře známá a to všude na světě. Zbraně jsou vyráběny na strojích s tolerancí přesnosti 0,01 milimetru. Tato tolerance je nezbytná například pro výrobu mechanických náramkových hodinek. MERKEL je jeden z mála výrobců na světě, který si vyrábí vlastní hlavně pro své zbraně. Navíc mnoho renomovaných výrobců zbraní vkládá svou důvěru do jejich výroby a kupuje hlavně od manufaktury Merkel Suhl. Hlavně jsou kované za studena a jejich výroba probíhá procesem, při kterém je tolerance průměru kalibru méně než 15 tisícin milimetru. Hlavně jsou také charakteristické dlouhou životností a chirurgickou přesností. Typickým materiálem pro výrobu pažeb pro tyto zbraně je turecký ořech. Nejlepší vlastnosti má dřevo pocházející z přibližně 300 letých stromů rostoucích ve vyšších nadmořských výškách, kde jsou převážně chladné klimatické podmínky. Díky těmto podmínkám rostou stromy pomaleji a hustota dřeva je proto vyšší.

RX.HELIX - Nejnovější modelová řada ...

Nejnovější modelová řada RX.HELIX představuje vrchol funkčnosti a technologického pokroku. Zbraně této modelové řady jsou jako stvořené pro rychlou akční střelbu díky priamoťažnému závěru s rotační hlavou. Jedinečný systém zajišťuje, že závěr zůstává skrytý v pouzdře závěru i během přebíjení a nevysouvá se tak k oku střelce. Tento systém vám umožní opakovat střelbu, přičemž nemusíte skládat zbraň z ramene a můžete neustále sledovat cíl přes puškohled, či kolimátor. Výměna hlavní je neuvěřitelně jednoduchá. Zvládnete ji za pár sekund bez použití jakéhokoliv nářadí.

Myšlenka...

Myšlenka na výrobu této lovecké kulovnice vznikla v říjnu roku 2007. Tehdy si ve firmě MERKEL stanovili velkou výzvu a to, že vyrobí moderní loveckou zbraň, která bude ideální pro lov v 21. Století. Vytvořili tak špičkovou zbraň MERKEL RX.HELIX, která se řadí mezi nejlepší lovecké kulovnice současnosti a splňuje i ty nejvyšší bezpečnostní standardy. Díky tomu si s ní užijete naprosto bezstarostný lov.

RX.HELIX kombinuje přímotažný závěr s rotační hlavou závěru, čehož výsledkem je bleskurychlé přebití zbraně. Lineární pohyb kliky závěru se přenáší na hlavu závěru v poměru 1:2, což zaručuje mnohem rychlejší chod závěru ve srovnání s klasickými puškami. Také to znamená, že můžete neustále mířit na cíl, aniž by vám do zorného pole vešla klika závěru. Pouzdro závěru je zatěsněno, což zabraňuje vniknutí i nejmenších nečistot. Náhodný výstřel ze zbraně nehrozí, jelikož se bicí mechanismus natahuje pomocí neslyšné zádového napínání.

Systém BBS (Bolt Barrel System) umožňuje rozebrat zbraň nebo vyměnit hlaveň v rekordně krátkém čase. Zatlačíte tlačítko na pažbě a tažením ho složíte dolů. Následně potlačením páky a zatažením za hlaveň jen vyjmete hlaveň spolu s rotační hlavou závěru. Takže kromě toho, že je to rychlejší než kdykoliv před tím, je to zároveň i velmi jednoduché.

Pokud hledáte spolehlivou nadčasovou zbraň, díky které vystoupíte z davu a odlišíte se od ostatních, právě jste ji našli. Zkombinování všech výše zmíněných funkcí a vlastností totiž dělá z RX.HELIX opravdové mistrovské dílo, které se vymyká průměru. Posune vaši střelbu na vyšší úroveň a lov s ní se stane neobyčejným.