5 důvodů, proč si pořídit jednoranovou kulovnici BA13 TD od Bergary

První výstřel by měl být nejdůležitější, zejména pokud jde o lov. Vědomí, že máte připravený jen jeden náboj, skutečně zdůrazňuje důležitost toho, aby se první náboj počítal. Jako lovci bychom se měli vždy snažit, aby první náboj směřoval tam, kam má, zejména při střelbě z jednoranové kulovnice.

Lovci s jednoranovou kulovnicí se rychle naučí, jak důležité je nespěchat a ujistit se, že zvěř představuje příležitost, která poskytne rychlý humánní výstřel. Máš jeden náboj, ať se počítá!

Důležitou výhodou jednorázového výstřelu jsou kompaktní rozměry. Bez přidání další hmotnosti, jako je zásobník nebo systém uzávěru, jsou jednoranové zbraně lehčí, kratší a mají kompaktní profil, který upřednostňuje většina lovců, zejména na dohledávce zvěře nebo posedce.

Projděme si 5 důvodů, proč by jednoranová kulovnice BA13 TD měla být součástí vašeho loveckého arzenálu

1. Skvělá kulovnice pro začátečníky

Nabíjení jednoho náboje vás naučí, že je důležité nespěchat a skutečně se zaměřit na pochopení základů střelby z kulovnice a důležitost nasměrování výstřelu.

2. Jednoduchá a snadno použitelná

Mechanicky je jednoranová kulovnice jen jednoduchým systémem střelby. Je skvělá pro začátečníky. Není zde žádný zásobník, který by se musel podávat, žádný uzávěr, který by se musel ovládat, a nabíjení a vytahování se ovládá jednoduše stisknutím a potáhnutím.

3. Kompaktní střelecký systém

BA13 TD je k dispozici ve třech různých délkách hlavně. 16,5", 18" a 20" palců. Díky tomu, že nepřesahuje 20" palců, je to ideální kulovnice pro ty, kteří chtějí používat tlumiče.

Verze s 18" palcovou hlavní je dostupná pouze v kalibrech .300 AAC Blackout a .308 Win. Je to způsobeno tím, že v některých zemích není povoleno používat BA13 s délkou hlavně 16,5" palce na lov. Bergara proto nabídla model BA13 v 18" palcové verzi, aby lovcům poskytla tuto možnost střílet tyto dva náboje v kratší verzi, než je 20" palcová hlaveň.

4. Vizuální indikátor a bezpečnostní provoz

Systém úderníku na BA13 Take-Down jen doplňuje tento kompaktní střelecký systém. Odhalený úderník informuje také o vizuálním stavu střelné zbraně, což je velmi zajímavé.

Pro začátečníky je třeba si při natahování a odtahování úderníku trochu zvyknout, ale vizuální indikátor polohy úderníku je silný bezpečnostní prvek.

POZNÁMKA: Práci s úderníkem je třeba pro nové střelce bezpečně nacvičit před jakoukoli střelbou ostrými náboji. Umožní jim to pochopit, jak velký tlak musí vynaložit na úderník při stisku spouště na odblokování pušky.

5. Moderní nádech s klasickým prvkem

BA13 TD je moderní kompaktní střelecký systém, který je odolný, spolehlivý a smrtelně přesný s nádechem klasiky. S touto jednoranovou kulovnicí s funkcí úderníku je prostě radost z ní střílet. Nabízí vše, co lovec potřebuje, ať už jde o kompaktní kulovnici na dohledávku zvěře, postřížku nebo posedku.

Závěr

Když budete spěchat do lesa, jednoduše vezměte BA13 a jděte! Dodává se v různých konfiguracích, v různých variacích pažeb, v různých délkách hlavní. Dodává se také s možností otevřené mušky pro ty, kteří chtějí mít výzvu lovit s otevřeným mířidlem.

Pokud máte rádi jednoranové kulovnice, vřele vám doporučujeme vyzkoušet B13 TD jako vaši další kulovnici. Je to snadné! V roce 2022 Bergara představila svoji nejnovější verzi BA13 TD, verzi Strata Camo s novým kalibrem.

Celou nabídku špičkových španělských zbraní naleznete na: Zbraně Bergara