Jak si správně vybrat vakuovačkou potravin?

Pokud často vyhazujete velké množství potravin, které jste nestihli zkonzumovat, přemýšleli jste nad koupí vakuové baličky potravin? Životnost a skladování potravin je velmi důležité. Základními důležitými parametry, na kterých při výběru vakuovačkou záleží, jsou rozměry, hmotnost, sací výkon a příkon. Poradíme vám, jak si vybrat vakuovačkou potravin, která bude vyhovovat všem vašim potřebám.

Příkon a sací výkon

Čím větší je příkon, tím větší a kvalitnější je i výkon sání. Spolu s lepším příkonem a výkonem sání se mnohem zvyšuje i spotřeba celkové energie.

V tomto případě je opravdu důležité popřemýšlet, jaký model budete vlastnit. V případě podnikání s potravinami, kde je třeba velmi rychle a kvalitně vakuovat potraviny, investujte do výkonnějšího modelu.

Při klasickém v yužívání vakuových baliček není zapotřebí vysokovýkonné zařízení, ale stačí i model s nižším příkonem. Velikost příkonu se pohybuje v rozmezí od 90 do 2400 W a sací výkon v rozmezí od 10 do 20 litrů za minutu.

Sáčky

Prvotním rozhodováním je výběr sáčků, které budete pravidelně používat. Jinak se může stát, že budete potřebovat ještě jednu vakuovou baličku. Rozhodujícím faktorem je jejich velikost.

Skoro u všech modelů vakuových baliček se doporučuje používat sáčky od stejného výrobce. Sáčky se prodávají i v možnosti role, kterou si můžete doma upravit na požadovanou velikost. Kvalitnější modely vakuových baliček jsou vybaveny zásobníkem na role fólií.

Sáčky jsou vyráběny ve dvou variantách:

Hladké sáčky - jsou základním výrobkem pro běžné používání a komerčnost. Jejich cena není vysoká. Nicméně, ne každá vakuová balička umožňuje jejich používání. Využijete je iv případě doma vyrobených sýrů či jiných potravin.

Vroubkované sáčky - vakuové baličky menších rozměrů spolupracují pouze s vroubkovanými nebo mřížkovaná sáčky. Zacházení s nimi je mnohem snazší. Jejich kupní cena je ale vyšší. Kvalitnější vakuové baličky podporují oba typy sáčků.

Podtlak

Podtlak vakuové baličky závisí i na její sacího výkonu. Parametry podtlaku jsou rozdílné a ovlivňuje je i to, jaký podíl vzduchu zůstane v sáčku.

Čím je podtlak větší, tím méně vzduchu zůstává v kapse. Výsledkem je i účinnější a efektivnější vakuování potravin.

Hodnota barů u domácích vakuových baličkách se pohybuje v rozmezí od 0,7 do 0,8 baru. Pokud chcete zavákuovať křehčí potraviny, dávejte si pozor, aby se nerozdrvili. Sledujte hodnotu podtlaku.

Hlučnost

Netřeba zapomínat ani na to, že hlučnost při delším vakuování potravin je někdy otravná. Tišší vakuové baličky mají hodnotu decibelů kolem 65 dB. Hlasitěji mají hlučnost okolo 80 dB.

Rozměry

Ve velkých kuchyních, kde je dostatek prostoru a fakt, že nebude vakuová balička přenášena, je správnou volbou koupě modelu s většími rozměry a hmotností. V případě úvahy o něčem menším a snadno skladovatelná, sáhněte po modelu s menšími rozměry a hmotností.

Průměrné hmotnosti vakuových baliček se hýbou v rozmezí od 1 do 4 kg. Při rozměrech se jejich šířka pohybuje v průměru okolo 30 cm.

Udržte své potraviny čerstvé

Některé vakuovačkou disponují i ​​funkcemi, které je činí o něco více speciálními. Mezi speciální funkce patří měkké odsávání, odsávání vzduchu, rychlé marinování či suchý, mokrý a vlhký svar. Dalšími jsou i rychlosti odsávání vzduchu, dvojitý svar nebo displej. Vyberte si novou vakuovačkou podle vašich preferencí.

Celou nabídku kvalitních vakuových baliček FoodSaver najdete v nabídce: Vakuové baličky potravin