Konec nepříjemným návštěvám hlodavců u vás doma

Česká firma Format představuje firmu s 30 - letou tradicí, která se v prvních začátcích jejího vzniku zaměřila na výrobu plašič na hlodavců OdH1. Její majitel původně vyvinul a vytvořil plašič do vlastní zahrádky na vyhánění krtků, hrabošů a hrabošů. Od této doby se nabídka výrobků této společnosti rozšířila mnohem víc.

Výrobky OdH1 představují ultrazvukové plašiče drobných hlodavců a jiných škůdců (myši, kuny, krysy, lasičku a krysy ...). Představují vhodných pomocníků na vaši chatu, zahradu, okolí domu. Chrání dlouhodobě celý prostor, ve kterém se tito hlodavci zdržují. Je možné ho nastavit jako "tichý" a "slyšitelný". Jeho nepravidelné ultrazvukové různé frekvence, které se přerušují, vytvářejí nepříjemné prostředí pro hlodavcům. To znamená, že hlodavci se na daném místě přestane usazovat a opustí toto místo.


OdH1 tichý - vydává slabě slyšitelné nepravidelné tóny, které jsou pro člověka prakticky neslyšitelné. Můžete jej tedy umístit kamkoliv.
OdH1 slyšitelný - vydává slabě slyšitelné tóny, které se nepravidelně přelaďují. Je vhodné jej umístit tak, kde se pohybují lidé jen krátkodobě nebo vůbec.

OdH1 slyšitelný

Tento přístroj je bezúdržbový. Kontroluje se jen stav baterií (cca 3 týdny). Baterie udržují přístroj aktivní nejméně 3 měsíce. Pokud vlastníte takových přístrojů více, je třeba je umístit tak, aby se rozložil jejich vydávaný zvuk po celé ploše. Plochu, kterou přístroj účinně chrání je 100m². Účinky přístroje se snižují, pokud se v daném objektu nacházejí elementy, které tlumí šíření frekvenci (seno, dřevo, nábytek ....) V žádném případě nekombinujte plašič s návnadami na hlodavců. Účinnost přístroje se tímto snižuje. Naším doporučením je používat plašič i když škůdci zmizí. Prevence je přece prvořadá.

Provoz přístroje je velmi jednoduchá. Je napájen 6 ks baterií 1,5 V typu C. Při napájení přístroje síťovým adaptérem, nedoporučujeme nechávat baterie v plašič. Nejprve připojíme zástrčku síťového adaptéru do konektoru, který se nachází na zadní straně. Pak můžete připojit adaptér do sítě 230VAC.

OdH1 - max a OdH1 - supermax

Tento přístroj představuje skvělého společníka, který chrání vaše prostory, které osidlují drobné hlodavce jako např. myši, kuny, lasičky, potkany a krysy. Nepravidelné přerušované ultrazvuky, které mají různé frekvence. Ty vytvářejí pro hlodavce nepříjemné prostředí. Výsledkem je, že se na daném místě přestanou usazovat, případě ho opustí. Je vhodný k umístění na místo, kde se lidé pohybují jen krátkodobě nebo vůbec. Funkčnost přístroje se indikuje zelenou kontrolkou, která bliká. Přístroj přitom vydává pískající nebo syčící zvuky, které se nepravidelně mění. Přístroj je ekologický, vůbec neobtěžuje domácí zvířata a ani ptactvo. Nezabíjí zvířata - je humánní. Jeho rozměry jsou malé a lehké. Spotřeba energie je nepatrná.

Plašič je vhodný pro aplikování do prostor, které jsou kryty před vnějšími povětrnostními vlivy. Nemůže být vystaven přímému slunečnímu záření a ani teplotám, které jsou vyšší než 40 ° C. Je nejlépe ho položit do rohu prostoru na podložku těsně nad zem nebo na zem. Přední část třeba nasměrovat do prostoru. V případě většího počtu takových přístrojů, třeba je rozložit tak, aby jejich zvuk vyplnil celý prostor. Účinná plocha přístroje je často do 200 m² (OdH1-max) a 400m² (OdH1-supermax).


V žádném případě nekombinujte plašič s návnadami na hlodavců. Účinnost přístroje se tímto snižuje. Naším doporučením je používat plašič i když škůdci zmizí. Prevence je přece prvořadá. Uvedení do provozu spočívá v první řadě připojením zástrčky síťového adaptéru do zdířky na zadní straně. K napájení slouží napájecí zdroj 9 až 12 VDC, 100mA. Funkčnost přístroje je indikována blikající LED kontrolkou, která se nachází na přední straně krabičky.

ODM a OdM3

ODM odpuzovač je přístroj na odpuzování drobných hlodavců jako jsou např. myši, kuny, potkani, lasičky a krysy... Představuje odpuzovač, který je akustický. Generuje zvuk trvale v určité frekvenci zvuku. Přestože je slyšitelný pro člověka, je vhodný do vámi vhodných vnitřních prostor. Pokud se nachází v daném prostoru člověk, hlasitost je možné snížit pomocí kolečka na přední straně přístroje, kde se lidé pohybují jen krátkodobě nebo vůbec. Zvuky, které vydává odpuzovač, jsou pro hlodavce nepříjemné. Tím pádem se v daných prostorách neusadí nebo jej zcela opustí.

Napájení přístroje spočívá vložením baterií (pokud je jimi napájen) na zadní straně krabičky. Na spuštění přístroje je potřebných 6 ks 1,5 V baterií typu C. Pokud je odpuzovač napájen síťovým adaptérem, nedoporučuje se nechávat baterie v přístroji. Nejprve je třeba připojit zástrčku síťového adaptéru do konektoru na zadní straně krabičky, až potom adaptér do sítě. Funkčnost odpuzovače spočívá indikátorem blikající LED kontrolky na přední straně přístroje.

Pokud se v prostoru nachází více takových přístrojů, je třeba umístit je tak, aby vyplnily zvukem celou rozlohu prostoru. Účinnost odpuzovače představuje cca 100 m². Jeho účinek se snižuje, pokud se v prostoru nacházejí věci, které tlumí zvuk (např. seno, nábytek atd.) Nedoporučuje se používat odpuzovač spolu s návnadou na hlodavců. Účinky se sníží a efektivnost přístroje není žádná. Doporučuje se používat toto zařízení i po zmizení hlodavců z vašich prostor. Prevence je prvořadá.

OdKH2

Plašič OdKH2 je přístroj na úspěšné odpuzování krtků, hrabošů a hrabošů. Jeho přibližná funkčnost je na vzdálenost až 400 m². Odhání drobné hlodavce, hrabošů, krtků a hrabošů. Jeho rozměry jsou malé a lehké. Je vysoce humánní, nezabíjí žádné živočichy, jen jejich odhání. Nezabraňuje volnost ptáků a ani domácích zvířat. Rovněž je ekologický a nijak neohrožuje životní prostředí. Je vhodný do venkovních i vnitřních prostor. Zvuk přístroje, který vydává, je generován v časových intervalech, které jsou náhodné. Frekvence se mění také náhodně.

Pokud máte v zahradě krtků nebo hrabošů, pro aplikování tohoto přístroje třeba vykopat prostor, který nebude mnohem větší než samotný plašič. Musí být vložen do země svisle, nahoru víčkem. Do země se vkládá jen dvěma způsoby: buď se vsune částečně do země jen po víčko nebo úplně do země. V případě uložení celého plašiče do země, doporúčame si místo uložení označit. Účinek přístroje se očekává v kruhu o poloměru do cca 12 metrů, což představuje plochu asi 400 m².

Pokud máte větší plochu, doporučujeme umístit více takových plašič, umístěných v rojnici. Dlouholeté zkušenosti s odstrašujícím účinkem.ť doporučují používat plašič hlodavců nejen jednorázově ale ponechat je ve vaší zahradě preventivně déle. Omezí to jejich návrat zpět do zahrady.

Napájení: bateriové, 6x1,5 V
Typ baterií: 6 x typ C (střední monočlánky)
Doba provozu při jedné sadě baterií: cca až 5 měsíců (záleží na kvalitě baterií)
Pracovní prostředí: vnitřní a vnější
Rozsah pracovních teplot: - 20 ˚C až + 50 ˚C

Odpuzovače na hlodavců, krtků a hrabošů najdete na: Odpuzovače hlodavců