Když se práce v zahradě stává relaxací

Zahradní traktor neznamená pouze usnadnění práce a úsporu času při práci v zahradě, ale nepochybně i investici, kterou koupě zahradního traktoru je. Abyste se při jeho výběru správné rozhodli a správně investovali, připravili jsme pro Vás tento blog, ve kterém se dočtete mnoho nápomocných informací.

Co je třeba vědět před koupí zahradního traktoru

Než si začnete vybírat ze široké nabídky zahradních traktorů na trhu, je třeba si promyslet, co od stroje očekáváte a na co jej budete používat. Záleží na tom, zda potřebujete zahradní traktor výlučně na sekání nebo i mulčování, odhrnování, případně tažení vlečky a podobně. Při výběru vhodného traktoru je tedy třeba dbát na to, aby disponoval všemi funkcemi, případně i příslušenstvím, které chcete využívat. Nepochybně i cena traktoru je velmi důležitým ukazatelem. Samotná cena zařízení se odvíjí zejména od jeho výkonu, příslušenství, funkcí a samozřejmě i od značky. Dalo by se říci, že cílem při výběru je dosáhnout co nejlepší poměr cena / výkon / kvalita. Jelikož jde stále o techniku, třeba se dívat do budoucnosti a nelze zapomínat na kvalitní a dostupný servis, nejen záruční, ale i pozáruční. Nikdo se totiž nechce dostat do situace, kdy se mu něco opotřebuje, případně pokazí a nemá to kam dát na servis. Při výběru seriózního prodejce tedy dbejte na to, aby nabízel nejen záruční, ale i pozáruční servis a ideálně i rozšířenou, tedy více než dvouletou záruku na své produkty.

Dokonalost jednoduchosti

První kategorií zahradních traktorů, která je nabízena na trhu jsou traktory, které zvládají základní činnosti jako jsou sekání a mulčování menších ploch (do 4000 m2). Mezi výhody traktoru této kategorie patří zejména kompaktní rozměry, snadné používání, dobrá ovladatelnost a dostupná cena. Pokud chcete zahradní traktor používat primárně na sekání pozemku a hledáte něco dostupné, toto je kategorie pro Vás. Při výběru je třeba dbát zejména na dostatečný výkon, počet možných výšek sečení, pracovní šířku, provedení skeletu, počet rychlostí a podobně.

Ideální volba - Rider VILLAGER VTR 650

Stroj od společnosti VILLAGER se silným motorem, pohodlně nastavitelnou výškou sečení se skeletem z ušlechtilé oceli, který zvládne obsluhovat i začátečník. 4 rychlosti vpřed a 1 vzad bohatě stačí pro domácí použití. Rychlé vyprazdňování až 150 litrového koše jen podtrhuje jednoduché ovládání a obsluhu. Nadstandardní 3 - letá záruka a následný pozáruční servis pro zákazníky znamená jistotu i do budoucna.

Zlatá střední cesta

Pokud máte větší zahradu, či dvůr, které potřebují neustálou údržbu, výborným řešením je pořídit si zahradní traktor, který bude nabízet příslušenství a funkce na vyšší úrovni. Již více nebudete muset namáhat s ruční sekačkou či vyžínačem. Zahradní traktor vyšší úrovně, by však měl kromě sečení či mulčování zvládat i jiné úkony, jako například tažení vozíku, odhrnování sněhu, rozmetání hnojiva, či tahání větší zátěže. Stejně by mu neměly chybět světla, které značně rozšiřují čas využitelnosti.

Zahradní traktor VILLAGER VT 1000 HD nezklame nikoho

Fantastickým poměrem cena / výkon si zahradní traktor získává stále větší popularitu i na slovenském trhu. Překvapí nejen silným a kvalitním motorem Briggs & Stratton, ale i vybaveností a dostupností široké škály doplňků. Sběrný koš pojme až 240 litrů posečené trávy, tma vás nezastaví díky výkonným světlometem. Potěší jistě i pohodlné sedadlo, ze kterého si můžete odložit pivko do vestavěného držáku. Stejně jako všechny produkty značky VILLAGER, i na tento stroj poskytujeme 3letou záruku a pozáruční servis.

Profesionalita bez kompromisov Profesionalita bez kompromisů

Traktor, který zvládne všechno. Traktor s širokou škálou funkcí a příslušenství na všechny možné druhy domácích prací. Pokud jsou tyto vlastnosti tím, co máte v hlavě při přemýšlení nad koupí zahradního traktoru, určitě zvolte zahradní traktor profesionální kategorie. Inovativní prvky a maximální možný komfort se postarají o Váš relax při pracích v zahradě. V této kategorii zahradních traktorů už rozhodně neplatí, že stačí sekání. Traktory této kategorie se kromě sečení postarají io mulčování, tažení vlečky, odklízení sněhu pomocí odpružené radlice a sněhových řetězů na kola a podobně.

Tip pro profesionály - Zahradní traktor SNAPPER RXT 300

Inteligence, pohodlnost a síla. Tyto tři vlastnosti se snoubily při výrobě modelu SNAPPER RXT 300. Americká výroba značkou Briggs & Stratton zároveň znamená punc kvality. Silný dvouválcový motor je nejen výkonný, ale také odolný. 350 litrový sběrný koš, 107 centimetrů záběr sečení, 11 litrová nádrž v kombinaci s tempomatem a LED osvětlením znamenají, že vydržíte sekat překvapivě dlouho. Navíc pro vyprázdnění sběrného koše nemusíte ani opustit pohodlné sedadlo s loketními opěrkami. Na výměnu oleje nebo servisní prohlídky Vás upozorní inovativní palubní počítač. K výhodám tohoto stroje jednoznačně patří široká škála doplňků, které si můžete doplňkově pořídit. Příjemným překvapením je mulčovací KIT v základní výbavě traktoru. Všechny tyto parametry a benefity jsou jasnou indicií k tomu, že koupí tohoto zahradního pomocníka uděláte výrazný krok vpřed při obhospodařování Vašeho pozemku, ať je už jakéhokoliv tvaru.