Buďte na jaře připraveni

Vášnivý zahrádkáři ožívají a s nimi i jejich zahrady. Třeba vytáhnout i malé pomůcky a poodstraňovať vše, co v zahradě není potřeba.

Začněme úklidem

Už se blíží čas, kdy je třeba se začít věnovat věcem kolem zahrádky. Měli bychom začít s úklidem prostor určených pro nářadí, ať už je to menší dílna nebo zahradní domek. Vyčistíme obuv určenou do zahrady, připravíme a očistíme také zahradní nářadí.

Připravme si zahradu na jaro

Každý správný zahrádkář dobře ví, že o svou zahradu je třeba pravidelně pečovat během celého roku. Perné chvíle zažívá během příchodu jara, kdy skončí poslední zimní mrazy, a s tím nastává čas sečení, prořezávání stromů, upravování živých plotů a sázení rostlinek. Až s odstupem času se můžeme těšit na hlavní výsledky naší práce. Proto je velmi důležité nepodcenit význam stříhání stromů právě na jaře.

Hurá do zahrady

Jako každý rok, začínáme přípravou půdy na setí. Pokud potřebujeme kultivovat půdu, je třeba se správně rozhodnout, jaký kultivátor si vybereme. Tyto stroje jsou určeny hlavně pro zahrádkáře, chalupáře, vinaře. Kultivátor se hodí například i firmám, které se ve městě nebo na vesnici starají o zeleň v parcích. Díky dobrému kultivátoru se zbavíme těžké fyzické práce při okopávání a navíc ušetříme i kopec času. Kvalitně obdělaná půda bez plevele ve velké míře ovlivňuje velikost i kvalitu úrody. Kultivátor je v podstatě multifunkční stroj, který využijeme během celé sezóny. Během jarního období s ním zpracováváme půdu před sázením a během období vegetačního a po sklizni je jako stvořený pro úpravu pozemku před zimou.

Kultivátor nebo rotavátor?

Rotavátor si zahrádkáři kupují jako základní příslušenství pro kypření půdy. Slouží k prokypření lehčí půdy, kde se na menším pozemku nepočítá s orbou.

Kultivátor je neocenitelný stroj, který by neměl chybět v žádném menším hospodářství. Je kompatibilní s vícero příslušenstvím, které jsme zmiňovali výše. Stojí minimum, ale podstatně rozšíří funkčnost stroje.

Kultivátory jsou vynikajícími pomocníky pro všechny zahrádkáře, chalupáře či vinaře. Jsou ideální na kypření půdy pro příští záhon. Lepší a kvalitnější půda předurčuje bohatší a hodnotnější úrodu. Trh dnes nabízí stroje, které se díky příslušenství stanou univerzálními a nabízejí téměř neomezené možnosti. Připojit k nim lze například vyorávač na brambory, Seřezávací kola, jednostranný pluh či hrobkovač.

Doporučujeme: Kultivátor VILLAGER VTB 852

Zapomeňte na namáhavé a manuální trápení  s rýčem. VTB 852 je spolehlivý a výkonný stroj na obrábění před sázením. Navíc vám ušetří množství času, peněz a energie. Tento stroj pohání motor s výkonem 4,1 kW a má 3 převody. Rukojeť stroje je nastavitelná, díky čemuž si můžete výšku nastavit podle vaší potřeby. Kultivátor VTB 852 nabízí komfortní uživatelský přístup či perfektní kombinaci ovladatelnosti a nízké hmotnosti. Zákazníkovi je standardně dodáván včetně dvou pryžových kol, které slouží na pohodlnou přepravu stroje do vašeho úložného prostoru. Ke stroji lze dokoupit oblíbené kompatibilní příslušenství jako je hrobkovač, pluh, vyorávač brambor či seřezávací kola, díky čemuž se VTB 852 stane v podstatě multifunkčním strojem.

- Spolehlivý

- Výkonný

- Nejoblíbenější model

- Perfektní kombinace ovladatelnosti

- Dlouhá životnost

- Až 3 - letá záruka