Slavnost desátého výročí mezinárodní společnosti OLIGHT

Slavnost desátého výročí mezinárodní společnosti OLIGHT - jako zástupce společnosti OLIGHT pro Slovenskou republiku a Českou republiku jsme byli poctěni pozvánkou na velkolepou akci.

Společnost OLIGHT, přední značka ve vývoji a výrobě ručních LED světel, byla založena v roce 2007. Letošní rok jsme byli příjemně překvapeni, že značka OLIGHT v tomhle roce bude oslavovat desáté výročí od svého založení na světovém trhu. V červenci 2017 bude velká celosvětová akce, tak jako se na tuto značku patří. Tato akce se konala v průmyslové metropole Číny, městě SHENZHEN, který má 20 mil. obyvatel a vážně nespí. Sedáme do letadla a jdeme to zažít na vlastní kůži, abychom mohli každému vyprávět co je v pozadí značky OLIGHT z pohledu domácího a abychom poznali každý detail životního cyklu produktu OLIGHT od a po z.

Uvítání bylo velkolepé. Ani jsme nevěděli, kolik lidí se v této společnosti každý den obrací. Bylo nám řečeno, že společnost má více než 150 zaměstnanců z nichž nás každý uvítal. Prvním dnem jsme prezentovali kancelářské prostory společnosti na velmi reprezentativní úrovni. Standardy zahrnují knihovnu zaměstnanců, showroom produkty a fitness centrum. Jelikož jsme tam byli právě v období monzunových dešťů a teplota se šplhala na 35 stupňů při 81% vlhkosti, ocenili jsme klimatizované zasedací prostory, kde jsme se shromáždili z celého světa zástupci krajin jako USA, RUSKO, ČÍNA, NĚMECKO, SKANDINÁVSKÉ ZEMĚ, ITÁLIE, ŠPANĚLSKO, UKRAJINA, IRÁK a mnoho dalších.

Večeře s národními umělci Číny, meetingy v obrovských nadstandartních hotelech s wellness a masážemi přes dvě patra, restaurace s točícím se výhledem, malování do písku, prohlídka "kultur" a jednotlivých části Číny v jednom obrovském parku, kde jsme viděli od čínského zemědělství na východě po zakázené město, nebo Čínské zdi. Program, starostlivost, jídlo i přístup byl na vejvyšší úrovni. Byli jsme velmi mile překvapeni. Olight nám ukázal, že je to světová společnost, která nemusí být zahanbena žádným Američanem, či jiným "ředitelem!" světa.

Nejvíce nás však zajímal den, kdy jsme byli pozváni do výroby, kde jsme se mohli seznámit s procesem vytváření každého produktu. Výrobní haly se nacházely asi 40 minut jízdy od administrativní budovy a přesto v centru města. Po příjezdu a rozdělení do skupin začala exkurze. Od přímé výroby hliníkových trubek v CNC strojích, jejich jemné ladění až po balení výrobků, kdy je vše přesně plánováno a váženo. Každá součást svítidla je před kompletováním testována. Velmi zajímavou částí je rytí názvu, loga a výrobních čísel na produkty. Každý výrobek prochází rukama pracovníků, kteří detailně za použití laserové techniky gravírují do těla svítidla. Poslední krok kompletace a balení (který jsme si i osobně vyzkoušeli) a šup do vychystávacího skladu odkud proudí veškeré zboží dokonale zabalené do celého světa.

Celkově jsme na návštěvě u našeho partnera strávili 5 dní plný nových zážitků a zajímavostí, které posouvají tuto značku dál za její hranice, protože už všichni dobře víme, že značka OLIGHT není jen svítilna, ale i kus duše člověka vložený s precizností pod globálním brendem s dlouhoroční tradicí a podporou.