Kulička od Olightu - Obulb

Kolikrát se člověk dostal do situace, kde by byl vděčný aspoň za kousek světla. Společnost Olight přišla opět s fantastickým řešením se svítilnou Obulb ve tvaru malé kuličky. Obulb je přenosné LED světlo s teplým bílým i červeným světlem. Svítidlo Obulb je lehké a malé, které se dobře vejde do kapes nebo batohů.

Snadno se přenáší nebo skladuje doma, v autě či na chatě. Svítilna Olight Obulb a má mnohostranné využití při různých životních situacích. Skvělým pomocníkem při vytvoření atmosféry v každé chvíli. S Olight Obulb máte lampu, která vás bude provázet při dobrodružstvích stejně spolehlivě jako doma s rodinou nebo při práci ve tmě. Jeho hmotnost je pouze 55gr a průměr 54 mm.

Balení je zde standardně jaké používá Olight, bílá krabička vysoké kvality. Vpředu na krabičce obrázek jak vypadá Obulb a vzadu na krabičce popsány specifikace svítidla. Mezi doplňky patří samotný Obulb, návod, nabíjecí kabel USB MCC 1A a kovový samolepící odznak, který obsahuje silný magnet. Díky magnetické spodní straně a dodávanému kovovému magnetickému odznaku lze Obulb připevnit téměř na jakýkoliv povrch v jakémkoli uhlu.

Minimalistický design svítidla Obulb je k dispozici ve třech barevných provedeních - červené, šedé a zelené, hodící se ke každému zařízení a do každé místnosti. Bílá část je vyrobena z průsvitného polykarbonátu a je přiměřeně hrubá. Spodní polovina svítidla Obulb je pogumovaný plast, který poskytuje dobré uchopení, a uprostřed má modrý kovový pás. Na spodní straně jsou 3 mosazné kontakty na nabíjení a vnitřní magnet je dostatečně silný na to, aby snadno udržel váhu a byl přiměřeně odolný vůči vibracím.

Obulb lze nabíjet magneticky přes jakýkoliv USB port. To platí i pro powerbanky. Nabíjecí kabel magneticky zaklapne a proces nabíjení začne. Doba nabíjení vestavěné lithium-polymerové baterie s kapacitou 630 mAh je přibližně 2 hodiny a výdrž až 56 hodin.

Obulb je malý, ale robustní, odolný proti pádu do 1,5 metru.stupeň krytí IPX7, což znamená, že je vodotěsný. Může být ponořen do vody do hloubky 1 metr po dobu 30 minut, ale umí také plavat, díky čemuž je vhodný na hraní pro děti v bazénu, ale i jako lampa v pokoji.

Zvolit lze ze 4 režimů svícení
První režim - bílé světlo: 3,5 lumenů vydrží po dobu 56 hodin. Světlo vhodné např. na posvícení si v noci, kdy je člověk rozespalý nebo na takové tajné noční čtení.

Druhý režim - bílé světlo: 55 lumenů co vydrží po dobu 3 hodin. Toto osvětlení je vhodné a dostatečné silné na práci ve tmě. Skvělý pomocník na chatu kde není elektřina.

Třetí režim - stále červené světlo: má 7 lumenů a vydrží svítit 7 hodin. Vhodné k dekoraci, vytvoření atmosféry, ale i noční pochody spojené s čtením mapy. Červené světlo je šetrnější k naším očím. Oči si spíše opět zvyknou na tmu.

Čtvrtý režim - červené blikající světlo: vydrží 30 hodin a má 7 lumenů. Vhodný při nouzových situacích, které nás mohou zastihnout na cestách. Díky magnetu zapnete obulb s tímto režimem uchytíte na autě na viditelné místo a ostatní řidiči budou vědět, že se něco na silnici děje. Na druhé straně takové červené blikání víte využít i pro vytvoření vánoční atmosféry.

Svítilna Olight Obulb mě zaujalo. Je to něco, co mohu používat každý den na mnoha různých místech a situacích. Je to hezké jednoduché světlo pro malé děti, které se snadno ovládá. Ti co si dopřáli a mají bazén si umí navodit úžasnou atmosféru s více svítidly Obulb.

Jeden si určitě vložím do auta, abych použil ten červený blikající režim, kdyby něco. Obulb je vhodný i na noční stolek nebo kempování. Kulička od Olightu se jim vydařila a věřím, že si najde uplatnění u mnohých z Vás.

LED lucerničku Olight Obulb 55 lm najdete na: Olight Obulb