Představujeme Vám značku DDupleks

HISTORIE

Původ

Začátky výroby ocelových broků DDUPLEKS, které se vyrábějí dodnes, sahají až do 70-80. let minulého století. V průběhu několika let byly zkušenosti shromažďovány spolu s úspěchy v průmyslových výrobních technologiích, což poskytuje základ pro širokou škálu moderních, progresivních výrobních a vysoce účinných produktů. Zkušenosti v tvorbě ocelových broků se začaly sbírat v časech, kdy Lotyšsko ještě patřilo do SSSR. Místní lovci měli v této době k dispozici zbraně převážně s hladkým vývrtem hlavně. Brokovnice byly používány při všech druzích honů, od lovu vodního ptactva až po lov medvědů. Během myslivecké sezóny bylo více než 20 000 velkých zvířat (losi, jeleni, divoká prasata, srnci) ulovených právě pomocí brokovnice. Potřeba vysoce přesných nábojů do brokovnic směřovala k tomu, že mnoho lovců si vyrábělo vlastní ocelové broky, které jim umožňovaly lepší využití schopností brokovnice.

Historie výroby ocelových broků

V roce 1983 byly vyrobeny první ocelové broky s polyethylenovým zapouzdřením. Tělo broku bylo důkladně opracované soustruhem, na získání tvaru, který se nemění po celou dráhu letu. Pro bezpečný přelet broku přes hlaveň bylo jeho tělo stisknuto do polymerového pouzdra. Do zadní části broku byl následně přidán polymerový svazek, jehož úkolem bylo získat hnací tlak a spustit tak boční pohyb broku, a aby zároveň sloužil jako stabilizátor během letu.

Tyto brokové náboje, stříleny ze vzdálenosti přibližně 100 metrů, poskytovaly přesnost podobnou střelám z pušky. Vysoká přesnost a stabilní dráha letu těchto broků spolu s úspěšnými dlouholetými zkušenostmi lovců sloužily jako základ pro první pilotní návrh rozšíření broků. Psal se rok 1996 a na trhu se začaly objevovat první vylepšené broky. Během několika let byly vyvinuty různé návrhy vylepšující broky, které se lišily v hmotnosti, průměru tvaru a schopnosti penetrace, což pokrývá celý rozsah lovu zvířat. V oblasti výroby ocelových broků má DDUPLEKS více než 20 let zkušeností a jeho produkty jsou vysoce ceněny v myslivecké komunitě. I v současné době je každý nový brok od DDupleksu vyvinut s ohledem na nejnovější vědecké a technické úspěchy, aby bylo dosaženo ještě větší přesnosti a účinnosti.

Historie společnosti

DDupleks začal v roce 2001 vyrábět řady nábojů Monolit, Dupo a Rosse v průmyslovém měřítku. Od té doby získaly náboje DDupleks pověst efektivního brokového střeliva. Od roku 2002 vyváží DDupleks své náboje i do zahraničí. DDupleks je multifunkční společnost, jejíž další aktivity zahrnují zásobování armády a policie, mysliveckých sdružení a jiné. Společnost se také zabývá vzděláváním myslivců a jinými mysliveckými aktivitami v Lotyšsku.

Výroba

Syntéza klasických a moderních technik zpracování kovů je velmi vhodná pro výrobu netradičních nábojů z materiálů a tvarů spíše nevídaných v mysliveckém muničním odvětví. Výrobní proces střeliva DDupleks se skládá z množství etap, od soustruhem obráběného těla náboje až po tepelné zpracování jeho plastového zapouzdření. Posledním automatizovaným procesem je plnění nábojnic a jejich balení. Všechny fáze výroby jsou plně automatizované, čímž se eliminuje manuální práce a možné lidské chyby.

V porovnání s klasicky vyráběnými náboji, výroba ocelových nábojů je mnohem složitější a časově náročnější, což se odráží v 5-7 krát vyšších výrobních nákladech. Aby byly maloobchodní ceny střeliva přijatelné pro myslivce, vysoké výrobní náklady jsou minimalizovány téměř plnou automatizací výrobního procesu. Při výrobě ocelových nábojů jsou potřeba speciální zařízení, která jsou vyrobena samotnými specialisty DDupleks. Vysoce automatizované a produktivní stroje jsou sjednoceny do výrobního cyklu, kde je každá operace elektronicky řízená. Tím je zajištěna výrobní stejnorodost, vysoká produktivita a trvale vysoká kvalita. Střelivo je šetrné k životnímu prostředí, protože společnost přizpůsobila svůj výrobní proces ekologickým standardům. Z tohoto důvodu, je zajištěna ochrana životního prostředí a jsou distribuovány ekologicky šetrné výrobky.

LOTYŠSKÉ STŘELIVO OD SPECIALISTŮ NA BROKOVÉ STŘELY DDUPLEKS VÁM EXKLUZIVNĚ PŘINÁŠÍ IBO CZ LOVEC. STŘELIVO DDUPLEKS VÁM DOPORUČUJÍ I ODBORNÍCI Z FIRMY IBO A TAKÉ VŠICHNI JEJICH SPOKOJENI ZÁKAZNÍCI, KTEŘÍ SE RÁDI VRACEJÍ.

 

Pojďme si představit produkty DDUPLEKS

DDUPLEKS Dupo 16 28/65
Preciznost a přesnost, kontrolovaná expanze projektilu po zásahu, ocelová slitina, uvolnění energie po nárazu 1620 J, 7 otevřených částí projektilu po zásahu, exkluzivní střelivo k lovu, rychlost střely 450 m/s.

DDUPLEKS Dupo 20 20/70
Preciznost a přesnost, kontrolovaná expanze projektilu po zásahu, ocelová slitina, uvolnění energie na ústí 1975 J, 7 otevřených částí projektilu po zásahu, exkluzivní střelivo k lovu, rychlost střely 450 m/s.

DDUPLEKS Dupo 23 16/70
Preciznost a přesnost, kontrolovaná expanze projektilu po zásahu, ocelová slitina, uvolnění energie po nárazu 2225 J, 7 otevřených částí projektilu po zásahu, exkluzivní střelivo k lovu, rychlost střely 440 m/s.

DDUPLEKS Dupo 28 Magnum 12/76
Vysoká preciznost a přesnost, kontrolovaná expanze projektilu po zásahu, obrovské uvolnění energie po nárazu, 7 otevřených částí projektilu po zásahu, exkluzivní střelivo k lovu, okamžitý smrtící efekt při síle 3570 J a rychlosti 505 m/s.

DDUPLEKS Dupo 7 410/65
Preciznost a přesnost, kontrolovaná expanze, i přes nejnižší uvolněnou energii 780 J se při rychlosti 470 m/s z tohoto střeliva stává 100% zabiják.

DDUPLEKS Hexolit 32 12/70
Slabší bratříček Magnumu, ale i on patří do rodinné špičky, síla 2890 J a rychlost 425 m/s způsobí okamžitý šok při nárazu a dílo dokončuje fragmentace projektilu uvnitř těla. Střela se otevře na 6 trojúhelníků, které pokračují v destrukci dále. Světově nejsilnější a nejefektivnější střelivo.

DDUPLEKS Hexolit 32 Magnum 12/76
Exkluzivní letec a zabiják, svou silou až 3690 J a rychlostí 480 m/s se z tohoto střeliva stává špička o to lepší, že nejen expanduje, ale se i fragmentuje na kousky, které se díky jeho síle dokážou hluboko zavrtat. Střela se otevře na 6 trojúhelníků, které se oddělí a pokračují v destrukci dále.

DDUPLEKS Kaviar 26L 12/70
Ideální použití pro sportovní střelbu, díky plastové pouzdro ideální rozmístění broků i při letu, přesnost od 2 do 50 m, bezpečné použití i na ocelové terče v těsné blízkosti, nejideálnější pro kalibr 12, vysoká rychlost (415 m/s).

 

DDUPLEKS Monolit 21 20/70
Vhodný pro všechny kalibry, nižší razance jako u vyšších modelů, ovšem zaručená přesnost, váha projektilu a jeho vysoká rychlost z něj dělají zaručeného zabijáka.

DDUPLEKS Monolit 25 16/70
Vhodný pro všechny kalibry Vaší brokovnice, agilní a rychlý projektil s minimální vibrací v létě, přesný a smrtící efekt zaručen při síle 2260 J, rychlost střely 425 m/s.

DDUPLEKS Monolit 28 12/70
Brokový jednotný náboj DDupleks Monolit 28g v ráži 12/70. Monolitní střela s obrovskou průrazností a vysokou přesností zásahu i při střelbě skrz křoví a mladinu. I když střela zasáhne větev, působení setrvačnosti a obtékajícího vzduchu ji opět vrátí do původního směru. Monolitní střely se vyrábějí v provedení 28 a 32 gramů, přičemž Monolit 28 má menší dopadovou energii, ale díky tomu i menší zpětný ráz. Ideální použití při lovu, vysoká preciznost, lehká ocelová slitina, projektil po zasažení zůstává v celku, nefragmentuje se na menší kousky, minimální vibrace v létě, o něco nižší rychlost oproti provedení magnum (445 m/s).

DDUPLEKS Monolit 28 Magnum 12/76
Brokový jednotný náboj DDupleks Monolit 28g Magnum v ráži 12/76. Monolitní střela s obrovskou průrazností a vysokou přesností zásahu i při střelbě skrz křoví a mladinu. I když střela zasáhne větev, působení setrvačnosti a obtékajícího vzduchu ji opět vrátí do původního směru. Monolitní střely se vyrábějí v provedení 28 a 32 gramů, přičemž Monolit 28 má menší dopadovou energii, ale díky tomu i menší zpětný ráz. Ideální použití při lovu, vysoká preciznost, lehká ocelová slitina, projektil po zasažení zůstává v celku, nefragmentuje se na menší kousky, minimální vibrace v létě, vysoká rychlost (540 m/s).

DDUPLEKS Monolit 32 12/70
Brokový jednotný náboj DDupleks Monolit 32g v ráži 12/70. Nejvhodnější pro zarostlý terén Vaší honitby, projde vším (větve, keře, tráva) bez změny dráhy, vhodné pro velký a nebezpečný lov, hlavně na dostřel poraněné a ukryté zvěře, ocelové provedení, rychlost střely je nižší než u provedení magnum (430 m/s).

DDUPLEKS Monolit 32 Magnum 12/76
Brokový jednotný náboj DDupleks Monolit 32g magnum v ráži 12/76. Nejvhodnější pro zarostlý terén Vaší honitby, projde vším (větve, keře, tráva) bez změny dráhy, vhodné pro velký a nebezpečný lov, hlavně na dostřel poraněné a ukryté zvěře, ocelové provedení, rychlost střely 480 m/s.

DDUPLEKS Rossa 32 12/70
Brokový jednotný náboj DDupleks Rossa 32g v ráži 12/70. Tato expanzní netříštivá střela je velmi přesná, po zásahu do zvěře se rozevírá a díky velkému průměru a vysoké rychlosti způsobuje v těle podtlakový efekt a má výborný zraňující účinek. Střela Rosa 32 se rozevírá na průměr 27 mm. Tento projektil se vyznačuje standardní silou 2620 J a svou rychlostí 405 m/s nepatří mezi nejrychlejší letce avšak o to je přesnější a expanze střely je širší a v 7 bodech.

DDUPLEKS Super Target 12/70
Vysoká preciznost, ideálně centrovaná dráha letu, přesnost na 50 m při stabilním cíli a 35 m při pohybujícím, ideální pro střelecké soutěže, ocelová koule s broušenou špicí, která dává projektilu přesnost a vyrovnanost.