Novinky FISKARS

Firma FISKARS existuje od roku 1649, kdy začala i s výrobou. FISKARS je dnes jedním z nejstarších výrobců na světě. V době, kdy byly založeny železárny ve FISKARS, patřilo Finsko Švédsku které bylo jedním z největších výrobců oceli v Evropě. Dánskému obchodníkovi Petrovi Thorwösteovi bylo uděleno v roce 1649 privilegium od švédské královny, díky kterému mohl vyrábět kované železné výrobky. Následně si založil v malé osadě Fiskars v západním Finsku hamr a vysokou pec. Osada a celá jeho firma se rychle proslavily kvalitními výrobky z oceli ... Dnes je firma FISKARS mezinárodní společností a zaměřuje se na potřeby zákazníků v oblasti zahradního nářadí, domácích potřeb či výrobků pro pobyt v přírodě. V roce 2009 oslavil FISKARS své 360 výročí od založení.

IBO CZ je dovozcem od finského výrobce značky Fiskars, jejíž široký sortiment neustále roste a vybere si v něm opravdu každý.

V následujících řádcích si představíme novinky od FISKARS. Jde o novou řadu seker, škrabky na led, lopatky do auta a nože ve třech nových řadách - Norra, ROYAL zda FUNCTIONAL FORM +.

Škrabky na led SnowXpert a Solid

Škrabka SnowXpert je nová kvalitní, esteticky atraktivní škrabka na led s metličkou. Škrabka je odnímatelná, má přídavnou lištu stěrače a stěrač vzadu. Čepel je flexibilní a nepoškozuje ochrannou vrstvu automobilových skel, což potvrzují i reference. Díky silikonovým štětinám nedochází k žádnému poškrábání. Tato ergonomická škrabka je vyrobena z lehkého materiálu. Přizpůsobí se zakřivení skel. K dispozici jsou i náhradní díly.

Druhá nová škrabka na led - SOLID s dvojitou ohebnou čepelí, která se přizpůsobí i zahnutému sklu a čistí tam i zpět. Čepel také nepoškozuje ochrannou vrstvu automobilových skel, což potvrzují reference Saint Gobain. Škrabka SOLID je z lehkého materiálu, je ergonomická a estetický atraktivní.

Lopatky do auta SnowXpert a Solid

Dále Vám představíme lopatky do auta SnowXpert a Solid. Obě lopatky s odolnou T - rukojetí mají lehkou a robustní konstrukci z materiálu FiberComp. Díky jejich malým rozměrům se snadno se skladují v autě. Obě lopatky mají ergonomicky tvarovanou násadu. Rozdíl mezi lopatkami SnowXpert a Solid je ten, že lopatka SnowXpert má navíc čepel z nerezové oceli.

Nová řada seker FISKARS

Do širokého sortimentu přibyly i nové sekery. Nová generace seker FISKARS je výsledkem dlouholetého vývoje a zdokonalování unikátní technologie, která sekery FISKARS proslavila. Představíme si každou zvlášť a začneme od nejmenší.

Kempinková sekera X5 “XXS“

Tato nejmenší sekera z nové řady v krásné oranžové barvě je kvalitní kempinková sekera jako stvořená pro outdoorové aktivity. Dodává se s pouzdrem. Je to malá, lehká a účinná sekera, kterou můžete jednoduše nosit v batohu nebo na opasku.

Kempinková sekera X7 “XS“

X7 je nová kempinková sekera jako stvořená pro kempování, outdoor aktivity, pro tesaře, na přípravu třísek či pro případ potřeby do auta, lodě či na chatu. Tato sekera má perfektně rozloženou hmotnost pro maximální vyváženost. Lehké topůrko je vyrobeno z kompozitního materiálu, čímž snižuje únavu při práci a jeho zahnutý konec brání vyklouznutí z ruky. Sekera FISKARS X7 je velmi lehká a trvanlivá. Dodává se s plastovým pouzdrem.

Univerzální sekera X10 “S“

Tato univerzální sekera je navržena pro stavební a tesařské práce. Její lehké topůrko je také vyrobeno z kompozitního materiálu, čímž snižuje únavu při práci. Zahnutý konec brání vyklouznutí z ruky. Úhel ostří 30 ° je jako stvořený pro sekání. Sekera FISKARS X10 je lehká a trvanlivá. Jako všechny sekery nové řady se dodává s plastovým pouzdrem.

Štípací sekera X11 “S“

X11 = Nová univerzální sekera jako stvořená pro přípravu palivového dřeva či na štípání menších špalků (10 - 20 cm). Má snadné použití, klidně i jednou rukou. Lehké topůrko je vyrobeno z kompozitního materiálu, čímž snižuje únavu při práci a jeho zahnutý konec brání z ruky. Dodává se s plastovým pouzdrem pro snadný transport a uskladnění.

Štípací sekera X17 “M“

Sekera X17 je vhodná pro přípravu palivového dřeva či na štípání středních špalků (20 - 30 cm). Má také snadné použití, například i jednou rukou. Lehké topůrko je vyrobeno z kompozitního materiálu, čímž snižuje únavu při práci a jeho zahnutý konec zabraňuje vyklouznutí z ruky. Dodává se také s plastovým pouzdrem pro snadný transport či uskladnění.

Štípací sekera X21 “L“

Sekera X21 je vhodná pro přípravu palivového dřeva či na štípání středních špalků (20 - 30 cm). Má také snadné použití, stačí i jednou rukou. Lehké topůrko je vyrobeno z kompozitního materiálu, čímž snižuje únavu při práci a jeho zahnutý konec zabraňuje vyklouznutí z ruky. Dodává se také s plastovým pouzdrem pro snadný transport či uskladnění.

Štípací sekera X25 “XL“

Sekera X25 je vhodná pro přípravu palivového dřeva či na štípání velkých špalků, i nad 30 cm. Má také snadné použití. Lehké topůrko je vyrobeno z kompozitního materiálu, čímž snižuje únavu při práci a jeho zahnutý konec zabraňuje vyklouznutí z ruky. Dodává se také s plastovým pouzdrem pro snadný transport či uskladnění.

Štípací sekera X27 “XXL“

Nová univerzální sekera od FISKARS - X27 je jako stvořená na štípání velkých špalků i nad 30 cm. Má snadné použití, i jednou rukou. Lehké topůrko je vyrobeno z kompozitního materiálu, čímž snižuje únavu při práci a jeho zahnutý konec brání vyklouznutí z ruky. X27 má dlouhé topůrko pro dosažení větší energie při štípání velkých špalků. Dodává se s plastovým pouzdrem pro snadný transport a uskladnění.

Představíme si i nové sady nožů  – Functional Form+, Norr a Royal

Nože Functional Form+

Další novinkou jsou zmíněné nože. Nože z řady Functional Form mají moderní design a dlouhé držadlo, které je jako stvořené pro všechny velikosti rukou a také umožňuje držení všemi prsty. Jistě Vás potěší, že materiál madla se vůbec neklouže ani za mokra a navíc má zvýšenou odolnost. Tyto nože zůstávají dlouhodobě ostré a hlavě díky tomu, že mají pečlivě kalenou ocel. Broušení nožů Functional Form + je velmi jednoduché. Nože s materiály vysoké kvality. Samozřejmostí je, že je lze mýt v myčce nádobí.

Rada Functional Form + nabízí nože japonského typu, kuchařské nože ve třech velikostech, loupací nůž, nůž na pečivo a chléb, okrajovací a snídaňový nůž. Rada functional form + nabízí i ostřič na nože, porcovací vidlici, magnet na nože či škrabku. Jistě potěší i různé sady. Ať už set dvou nebo tří nožů, porcovací set či blok s pěti noži. Tyto různé sady jsou ideálním dárkem pro vaše blízké.

Nože NORR

Do širokého sortimentu FISKARS přibyly i tyto parádně nože rady NORR. Nože NORR jsou inspirovány klasickou skandinávskou kuchyní a kulturou. Tyto nože prvotřídní kvality jsou vyrobeny vysoce kvalitním a ekologickým materiálem. Čepele nožů jsou vyráběny z kvalitní německé oceli s optimální tvrdostí, čímž garantují dlouhodobou životnost. Rukojeti nožů jsou vysoce komfortní a poskytují pohodlný úchop. Vyrobené jsou ze dřeva Kebony (certifikované v Norsku). Pro zajímavost, dřevo Kebony je speciálně upravený norský javor s navýšenou tvrdostí a je dokonce tvrdší než teak a to o 40%. Rada nožů NORR Vám nabízí nůž kuchařský, loupací, nůž na pečivo a chléb, okrajovací, snídaňový a nůž Santoku. K dispozici jsou také i sady nožů - dvou nebo tří, kterými můžete obdařit a potěšit své blízké.

Nože ROYAL

Nakonec si představíme nové nože ROYAL. Tyto nože s parádním a moderním designem zajišťují to nejdokonalejší krájení s ostřím, které se brousí na brusném kotouči. Prémiová kvalita německé nerezové oceli. Rukojeť nožů řady ROYAL s plastovým povrchem poskytuje pohodlné uchopení, je ergonomická, z nerezové oceli s velkou zarážkou na prsty. Tato řada Vám poskytne nože kuchařské ve dvou velikostech, okrajovací nůž, velký nůž na chléb a pečivo, loupací, snídaňový a nůž Santoku. Rada ROYAL nabízí rovněž jako rady Norris či FUNCTIONAL FORM + sady nožů - sada dvou nožů a sada tří nožů, které potěší jako dárek.