Cesta do světové dominanty obuvi - Příběh nové TETRAO kolekce lovecké obuvi 2023

Od začátku jsme tušili, že vývoj vlastní kolekce lovecké a outdoor obuvi bude náročným a ambiciózním krokem, a zároveň závazkem poskytnout jako vždy tu nejvyšší možnou kvalitu za příznivou cenu. Na základě dlouholetých praktických zkušeností jsme měli jasnou představu o funkčnosti a nárokech, kterých budeme dbát při samotném vývoji. Naším cílem bylo vytvořit horskou obuv, která bude funkčním a věrným parťákem na mysliveckých toulkách, případně horských výpravách a bude zároveň unikátním doplňkem mysliveckého outfitu.

Po ujasnění a zhmotnění našich představ bylo dalším krokem najít správného partnera, který dokáže přetavit naše požadavky do reálného, funkčního a kvalitního produktu. V září 2023 jsme se jako tým TETRAO vydali do Itálie, do jedné z největších výrob outdoor bot v Evropě, kde jsme začali přetavovat naše prototypy do reálných produktů. Na základě zkušeností výrobce, který mimochodem ročně vyrobí více než 1,5 milionu párů bot pro nejprestižnější značky ve svém oboru, jsme byli schopni přejít do prvního stádia celého projektu.

V první fázi vývoje jsme prošli výběrem a testováním různých materiálů, které budou použity při výrobě. Při výběru jsme se zaměřovali hlavně na vysokou odolnost a dlouhodobou životnost materiálu, které jsou vzhledem k náročným aktivitám v přírodě nezbytné. Od samotného svršku boty, membrány, vložky až po podešev bylo třeba zvolit správné kombinace, které budou nadstandardně splňovat očekávání konečného uživatele.

Nezbytností bylo myslet na vysokou prodyšnost bot v kombinaci s voděodolností, dobrou a pevnou konstrukci boty, která bude zajišťovat vysokou boční i frontální stabilitu a také správnou podrážku – zde jsme vsadili na dlouhodobě ověřenou a testovanou VIBRAM jistotu. První stadium vývoje produktů bylo nejnáročnějším a zároveň nejzdlouhavějším krokem při vývoji vlastní profesionální kolekce obuvi TETRAO, avšak v tomto kroku jsme se nechtěli nijak unáhlit ani činit rychlá rozhodnutí. Kvalita a spolehlivost boty se v terénu ukáže již po pár metrech, a uživatel umí velmi rychle posoudit zda obuv splňuje požadované nároky.

Po ujasnění a finálním schválení technických specifikací a samotné konstrukce bot jsme přešli k druhému stadiu - stadiu designování produktu. Jako vždy jsme dbali na detail, na unikátnost a zároveň jedinečnost produktu. Produkt, který bude zajímavý a poutavý a zároveň decentní. Produkt, který bude jiný než všechny ostatní a stane se nejen funkčním pomocníkem, ale i dokonalým doplňkem výbavy myslivce. Do každého modelu jsme při designování vložili kousek naší duše, což se v konečném výsledku přetavilo do funkčního stylového produktu.

Po několika měsíčním vývoji jsme konečně obdrželi první vzorky naší obuvi, které jsme okamžitě zařadili do testovacího programu. Boty prošly různými zátěžovými testy v lesnatém i kamenitém terénu při různých povětrnostních podmínkách. Testovali jsme v první řadě komfort a také jsme ověřovali, zda jsou námi požadované hodnoty voděodolnosti splněny. Testování probíhalo více než 90 dní, s více odborníky z terénu - podrobnosti z testování spolu s fotodokumentací některých odborníků naleznete v nejbližších měsících v našich blozích. Díky testování se nám podařilo produkty odladit ještě lépe, zachytit a opravit drobné nedostatky a také se dokonale seznámit s produktem před vypuštěním do světa.

Samotný proces vývoje této kolekce bot trval více než rok, aktivně se do něj podílel a zapojoval celý tým TETRAO ve spolupráci s odborníky z terénu IBO a také vývojáři bot s dlouholetými zkušenostmi ve svém oboru. Díky spojení těchto odborníků jsme s velkou radostí přinesli na trh pět modelů bot, každý splňující nejvyšší nároky potřebné pro svoji kategorii za rozumnou cenu.

Kompletní nabídku myslivecké a turistické obuvi TETRAO naleznete zde: Lovecká obuv TETRAO