Vnadění divočáků - účinně a jednoduše

Vnadidla jsou skvělým pomocníkem pro každého myslivce. Přispívají k zvýšené návštenosti a zvěř tak projevuje větší zájem o vnadisko. Firma IBO lovec výhradně dováží kvalitní, vyzkoušené, ověřené, a certifikované vnadidla od německé firmy Eurohunt. Vnadidla této společnosti jsou vyvíjeny profesionálními lovci a mají ověřený certifikát kvalitní a nezávadné výroby pro životní prostředí.

Decht z bukového dřeva - neodolatelné lákadlo pro černou zvěř

Vůni bukového dehtu je cítit několik dní až týdnů po jeho aplikování. Dokonce i my lovci vnímáme velmi dobře intenzivní zápach dehtu. Černá zvěř, ve všech věkových skupinách, používá kmeny stromů, které jsou natřeny bukovým dehtem, aby se o ně mohli otírat, přičemž se takto zbavují parazitů.
Aplikace bukového dehtu je velice jednoduchá a dehet je dostupný v různých baleních pro ještě snadnější aplikaci. Zvěř má v oblibě dehtem natřené stromy během celého roku a hlavně v létě, kdy mají v srsti nejvíce parazitů. Silný antiseptický a antiparazitární účinek dehtu z bukového dřeva, který je znám již od roku 1832, kde z něj bylo vyrobeno antiseptikum pro veterinární medicínu.


Osvědčený způsob aplikace bukového dehtu je při kališti, kde se chodí černá zvěř zchladit během horkých letních dnů a nocí. Bukový dehet stačí jednoduše natřít na kmeny stromů, pařezy, nebo tlustší větve, které jsou popadané na zemi. Najoblíbenější jsou jehličnaté stromy díky jejich drsné kůře, kde se snadněji udrží dehet a zvěř se při nich lépe škrábe.

Aplikační stromy stačí natřít dehtem zhruba od 30cm až do 80 cm. Divočáci často do stromu koušou, což může způsobit poškození stromu a následně vyschnutí. Velmi oblíbeným stromem je také dub, který má také velmi drsnou kůru.

Firma IBO lovec dováží kvalitní bukový dehet v různých baleních. Nejvíce oblíbené balení je 2,5L a 5L kanystr. Jejich aplikace je jednoduchá, stačí polít kmen nebo pařez stromu a větve takto rozlitým dehtem rovnoměrně rozetřít. Při aplikaci si třeba dát pozor na oblečení abyste se příliš neušpinili. Dehet je pak cítit, ale po důkladném umytí oblečení a rukou je zápach pryč.

Velmi oblíbené je i 500 ml balení, které navíc obsahuje štětec pomocí kterého se dá dehet jednoduše a bez zašpinění rozetřít po kmeni stromu. Konzistence dehtu je hustá ale přitom velmi lehce roztíratelná.

Další možnou aplikací bukového dehtu je sprej. Tato aplikace je velmi jednoduchá. Dehet ve spreji se dostane do každého zákoutí na kůře stromu. Balení ma objem 500 ml.

Posledním balením je silikonová tuba o objemu 310 ml. Tato aplikace je jednoduchá a nepřichází ke kontaktu s oblečením. Tato silikonová tuba je nejlevnější variantou bukového dehtu, ale musíte si pořídit silikonovou pistoli, která umožňuje nanesení dehtu na strom.

Bukový dehet je levné vnadidlo s vysokou účinností a dlouhou životností. Dehet na stromě vydrží 3-4 týdny, záleží na intenzitě zvěře na vnadišti. Bukový dehet si můžete zakoupit v našem e-shopu po kliknutí na tento odkaz: Bukový dehet