Odteď už žádné baterie – to je NOVINKA SPYPOINT LINK-MICRO S LTE

Není žádným tajemstvím, že jsem silným fanouškem fotopastí Spypoint LINK-MICRO LTE, o čemž svědčí i to, že jich vlastním už 5. Teď jsem však objevila její dokonale vyladěného a ekologického sourozence, LINK-MICRO-S LTE, do kterého, díky zabudovanému solárnímu panelu, už nikdy více nemusím kupovat žádné baterie. Zároveň, díky tomu ani navštěvovat fotopast kvůli výměně baterií. Rovněž díky dokonale odladěné, ale zároveň uživatelsky jednoduché aplikaci, pomocí které dokážu fotopast kompletně nastavovat či ovládat a také díky automatickému promazávání fotografii na paměťové SD kartě. Nejenže šetřím peníze za cestování za fotopastí, chráním i naši přírodu. Mohu tak sledovat aktivitu a chování zvěře v revíru, aniž bych se musela obávat, že svou přítomností a lidským pachem vyruším zvěř. Toto rovněž oceníte v případě, že fotopasti umisťujete v obtížně dostupných terénech, případně je věšíte vysoko na stromy.

Výhody

  • Snížený vliv člověka na revír
  • Už žádné starosti s výdrží baterii
  • Rychlost spouště 0,4 sekundy
  • Rozsah detekce pohybu 24 m
  • Nejmenší fotopast na trhu
  • Jednoduché použití a ovládání
  • Možnost sledování fotografii více uživateli najednou

Nevýhody

  • Nenatáčí videa
  • Nemá časosběrný režim
  • Nemá možnost výměny vlastní SIM karty
  • Nemá funkci okamžitého vyžádání fotografie

Fotopast LINK-MICRO S LTE pořizuje 10 MP snímky. To může znít poněkud zklamáním, protože v současnosti je tolik kamer, které se mohou pochlubit vyšším rozlišením obrazu. Ale nenechte se obtěžovat rozlišením obrazu na LINK-MICRO-S. Je to proto, že MMS kamery komprimují velikost obrázků, které vám posílají, aby vám pomohly ušetřit peníze každý měsíc na vašem datovém plánu. Navíc, 10MP obraz z fotoaparátu s dobrým obrazovým snímačem může pořizovat úžasně ostrý a jasný obrázek. Celkově, kvalitu fotografii považuji za naprosto dostatečné pro přehled o dění v revíru. Fotopast má režim více záběrů, kde po spuštění dokáže pořídit až dvě fotografie.

Další věc, kterou byste měli vědět je, že LINK-MICRO S nenahrává videa. Toto by se také nemělo považovat za až takové negativum, protože většina datových plánů stejně neumožňuje přenos videí.

Pohybový senzor je důležitou vlastností každé fotopasti, protože spouští pohyb kamery v momentě, kdy zaznamená jakýkoli pohyb v její detekční oblasti. Kamera SPYPOINT LINK-MICRO S LTE má jeden pohybový senzor s dosahem detekce 24 m, což je velmi dobrý dosah při monitorování divoké zvěře. Tento senzor na LINK-MICRO má také nastavitelné možnosti citlivosti. S vysokým, středním a nízkým zaznamenáváním, které vám umožní získat špičkový výkon z fotopasti v široké škále nastavení.

Fotopast  SPYPOINT LINK-MICRO S LTE má jednu z nejlepších spouštěcích rychlostí kamer ve své třídě. S rychlostí spouštění 0,4 sekundy bude velmi obtížné, aby jakákoli aktivita proběhla dostatečně rychle před objektivem fotoaparátu, aniž by byla zachycena.

Blesk SPYPOINT má působivý dosah blesku 24 m, což vám poskytuje širší možnosti osvětlení. SPYPOINT vybavil LINK-MICRO S LTE nastavitelným bleskem, což může být velmi užitečná funkce. Pokud je fotografovaný objekt relativně blízko fotoaparátu, budete jej chtít ponechat v nočním režimu (nižší nastavení), abyste zabránili přílišnému osvětlení objektu a jeho vyblednutí. Pokud fotoaparát fotografuje objekty, které jsou dále a zdá se, že nejsou osvětleny tak, jak byste chtěli, můžete přepnout blesk do vylepšeného režimu, abyste zvýšili intenzitu LED.

Aplikace SPYPOINT

Balení obsahuje přednastavenou SIM kartu, takže není třeba zařizovat SIM karty od třetích stran mobilních operátorů, účet SPYPOINT udělá vše za vás. Celkově již nastavení na Link-Micro nemůže být jednodušší. I když se nepovažuji za technologicky nejpokročilejšího člověka na světě. První věc, kterou byste měli udělat, když si koupíte SPYPOINT LINK-MICRO S, je stáhnout si bezplatnou aplikaci pro Váš chytrý telefon (odladěno pro operační systém iOS i Andoid). Aplikace je velmi jednoduchá na používání a nenechá vás zmást. Zahrnuje živou zákaznickou podporu, cloudové úložiště, GPS Geotagging a software pro rozpoznávání druhu zvěře na fotografii - Buck Tracker.

Aplikace je nedílnou součástí maximálního využití LINK-MICRO S. Používáte ji nejen k přijímání a prohlížení obrázků, ale také k nastavení kamery, jakož ik přehledu o postavení fotopasti, jejím signálu, stavu baterie, počtu nafocených fotografií za měsíc či zbývajících dnů plánu přenosu fotografii v daném měsíci (kreditu).

Dokonce lze tuto fotopast naprogramovat tak, aby byla zapnuta nebo vypnuta v určité dny v týdnu. Například můžete mít kameru zapnutou od 17:00 do 8:00 Po-Pá, ale o víkendu 24 hodin denně. Velká škoda je, že nemá možnost odeslat fotografii na příkaz, ale naopak, silně oceňuji možnost sledování fotopasti více uživateli. Možné je tak na více chytrých telefonech po přihlášení se do aplikace pomocí hesla, užívat fotopast více najednou, což je výhoda např. při rodinném pužívání popřípadě při honitbách.

Plán přenosu fotografii

V aplikaci si nastavíte svůj datový paušál. Na výběr jsou 4 flexibilní plány přenosu fotografií, a to včetně bezplatného plánu obrázků (ano, řekla jsem ZDARMA), který vám umožňuje přenést až 100 bezplatných obrázků každý měsíc, takže fotoaparát můžete používat bezplatně po celý rok. Tuto vychytávku  vysoce oceňuji. Pokud potřebujete více než 100 obrázků měsíčně, zde jsou nabízeny paušály:

  • 5,35 $ / měsíc: 250 obrázků a 7 dní historie snímků, při jednorázové (roční) platbě 4,28 $ měsíčně
  • 10,71 $ / měsíc: 1000 obrázků a neomezená historie, při jednorázové (roční) platbě 7,50 $ měsíčně
  • 16,06 $ / měsíc: neomezené odesílání a neomezená historie obrázků, při jednorázové (roční) platbě 10,71 $ měsíčně

Máte také možnost měnit tyto plány každý měsíc, což je skvělé, chcete-li fotoaparát používat pouze část roku. Pokud budete fotoaparát používat celoročně a zaplatíte na rok předem, můžete získat slevu.

Každá fotografie z této fotopasti obsahuje datum, čas, fázi měsíce a teplotu. Použití informací na fotografiích vám umožní odhalit vzorce aktivity v určitých časech dne nebo za určitých povětrnostních podmínek. V kombinaci s fotkami, které vám každý den přijdou, vám informace na patě fotky mohou pomoci učinit skvělá sezónní rozhodnutí o tom, kde a kdy budete v daný den lovit.

Oblasti použití

Díky své mini velikosti a dokonalé kamufláži se LINK-MICRO S LTE snadno skryje. Proto je skvělou volbou nejen pro monitorování divoké zvěře, ale rovněž na dohled nad majetkem. Díky solárnímu panelu a nabíjecí baterii je skvělou volbou pro lidi, kteří žijí daleko od místa, kde je kamera umístěna, a nechtějí se obávat, že se jim vybijí baterie, pokud ji necháte delší dobu bez dozoru.

LINK-MICRO S LTE přináší nejatraktivnější a nejinovativnější mysliveckou technologii posledního desetiletí za cenu, kterou ocení každý myslivec. Tato fotopast nabízí dokonalou rovnováhu mezi celulární technologií a uživatelsky příjemnou platformou, která oslovuje nejen technicky zdatné i nové uživatele této technologie. Koupí této fotopasti ušetříte své peníze nejen za koupi baterií ale rovněž za neustálé ježdění k umístěné fotopasti. Proto si myslím, že tato fotopast aktuálně nemá svého konkurenta na trhu.

Autor blogu: @petrrissa

Tuto inovativní fotopast a spoustu jiných kvalitních fotopastí naleznete na: Fotopasti SPYPOINT