Plně nastavitelný společník na lov a střelbu

Psaní historie GRS pažeb začalo v malém městečku Grodås v norském Hornindale. Postupem času, jak se pažby dostávaly do popředí mezi lidi, staly se mezinárodně uznávanou značkou, která vytváří inovace a nové myšlení v odvětví myslivosti a střelby. Tento vývoj byl založen na základě charakteristiky zvědavosti, hnací síly a podnikavosti.

Prvotní začátky GRS pažeb

Společnost Grodås Møbler AS byla založena v roce 1983 Oddvinem a Anne-Lise Haugenovými (rodiči synů Håvarda a Oscara) v prostorách jejich domu. Jejich společnost rostla vysokým a rychlým tempem, na základě čehož museli již v roce 1985 vytvořit samostatnou tovární výrobu. Tuto značku proslavila zejména spokojenost zákazníků, kvalita produktů, spolehlivost a vstřícnost. Synové Håvard a Oscar se už od malička učili všechny základní dovednosti mladých podnikatelů. Vášeň podnikání se z otce Oddvina přenesla i na mladší generaci.

Vášeň pro myslivost, vášeň pro střelbu

Håvard a Oscar žili vášní pro střelbu a lov už od útlého věku. Oba věnovali spoustu času získáváním informací o zbraních ao všech, co je s nimi společné. Oscar je dodnes vášnivým lovcem a střelcem, Håvard se specializuje převážně na střelbu. Ukončení studia na vysoké škole přivedlo Håvarda pracovat v rodinné firmě. Koncem 90. let se začal efektivně věnovat CNC programování. Tato novodobá technologie výroby posunula jejich odvětví na novou úroveň a otevřela jim tak neomezené možnosti výroby do celého světa. Kombinace Håvardových dovedností pro výzkum, vývoj a realizaci s Oscarovými zkušenostmi v terénu a obchodním duchem, se stala novým obchodním modelem GRS.

Dobrodružství obchodního značení

Společnost GRS byla založena jako ochranná známka v roce 2011. Bratři se později rozhodli uvést na trh jejich první pažbu. Spojili to, v čem byli nejlepší. Zkušenosti ve střelbě, odborné znalosti v oblasti CNC obrábění a hrstka odvahy. Od tohoto momentu si bratři mohli říci, že snaha se vydařila. Společnost začala růst i díky jejich tvrdé práci, spoustě cestování a vynaloženému úsilí. Celý průmysl spolu se zákazníky uznali, že jejich pažby jsou plně funkční, ergonomicky tvarované, mají estetický design a napomáhají ke zlepšování střelby.

Postupem času se tato informace rozšířila na webová fóra či sociální média, díky čemuž se začaly GRS pažby dodávat do všech koutů světa. Náročná práce se přetavila do zastoupení ve 45 zemích. Neustálé cestování, vylepšování funkcí, hledání nových, potencionálních zákazníků. Společnost GRS má v současnosti 16 zaměstnanců.

Nastavitelnost GRS pažeb

Bratři Håvard a Oscar se už od prvotních začátků rozhodli, že jejich GRS pažby budou maximálně spolehlivé, kvalitní, ergonomické a bude do nich přidána hodnota nastavitelnosti. Ta se na každé pažbě aktivuje jednoduchým a rychlým kliknutím.

Systém Speedlock

Patent byl vyvinut v roce 2018. Zabudovaný systém Speedlock je v první řadě velmi tichý, přesný a snadno se používá. Stisknutím jednoho tlačítka na pažbě jednoduše změníte délku podle potřeby a druhým tlačítkem změníte výšku lícnice. Tato manipulace nevyžaduje žádné nástroje, je rychlá a jednoduchá. Tento systém je zabudován na všech modelech pažeb Bifrost, Warg a Ragnarok.

Ergonomie

Ergonomie pažeb se zabývá aplikací fyziologických principů na konstrukci a design produktu. Hlavním faktem k vytvoření té nejlepší ergonomie byl akt střelby v různých pozicích. Začal se tak rozvoj způsobů, které nejvíce vyhovují střelcům a jejich fyziologii.

Design

Každý model GRS pažby je vyráběn s ohledem na klíčové zásady designu. Modely, které nevyžadují oboustranné použití, mají zahrnuto přirozené 6˚ naklonění rukojeti. I proto jsou pažby vyráběny v levostranné a pravostranné podobě. Všechny GRS pažby zahrnují základní prvky, mezi něž patří nastavení délky pažby, nastavitelná výška lícnice a nastavování bez použití jakéhokoli přístroje.

Proč nás činí ergonomie a nastavitelnost lepšími během lovu a ve střelbě?

Každé používání zbraně vyžaduje vysokou přesnost při jakýchkoli podmínkách. Materiál každé pažby je dostatečně odolný, aby dokázal odolávat všem drsným podmínkám při střelbě. Také je navržen podle specifikací a požadavků střelců. Největší ohled se bere zejména na funkčnost, ergonomii a přesnost.

NORSKO, jedna z nejdivočejších zemí světa

K vývoji všech GRS pažeb a samotného příslušenství byly využity všechny poznatky, které bratři Håvard a Oscar sesbírali během dlouhých let, strávených v norské přírodě.

Společnost GRS představuje privilegia!

Pro vytváření nových modelů GRS pažeb a příslušenství má společnost dokonalé podmínky pro testování a vývoj. Neustálý vývoj, odstraňování nedostatků a vytváření nových střeleckých možností posouvá i samotnou společnost na vrchol světového trhu.

Všechny kvalitní norské GRS pažby naleznete na: GRS pažby