Za úspěšným lovem stojí nejlepší technologie

U značky Deerhunter je funkčnost nejdůležitějším parametrem pro úspěšný lov. Jejich myslivecké oblečení je určeno pro jakýkoli druh lovu a outdoor, v různých druzích vegetace a v různých klimatických podmínkách. Proto kladou důraz na výběr správných materiálů pro jednotlivé výrobky. Spolupracují s profesionálními myslivci zabývajícími se různými druhy lovu po celém světě. Tímto způsobem získávají široké znalosti, které jsou nezbytné pro vývoj správného druhu loveckého oblečení.

Používají high-tech membrány, které nabízejí vysokou voděodolnost, větruodolnost a prodyšnost, a také silnou ochranu proti opotřebení, která vydrží i ty nejnáročnější lovecké situace. Vyvíjejí maskovací vzory na základě jejich vlastních loveckých zkušeností, požadavků lovců a poptávky po celém světě. Důkladné znalosti spojené s testováním samotnými odborníky jsou klíčovými kritérii pro výběr správného materiálu pro každou loveckou situaci a prostředí.


CERTIFIKACE

OEKO-TEX® Standard 100
Záruka certifikovaného produktu bez škodlivých látek!

OEKO-TEX® je přední světová zdravotnická certifikace textilních výrobků. V Deerhunteru se při vytváření nových produktů klade důraz na nejnovější lékařské poznatky o látkách, které jsou nebezpečné pro zdraví a životní prostředí, právních předpisech o chemikáliích a vývoji v textilním průmyslu.

Fakta:

- Přední světová zdravotní certifikace textilních výrobků

- Pečeť schválení od OEKO-TEX dává důvěru v textilní průmysl - požadavky jsou mnohem rozsáhlejší než v legislativě

- Všechny komponenty použité na produktu jsou certifikovány

- Nezávislé testy a roční kontroly - prováděné schválenými institucemi OEKO-TEX®

- Organizace OEKO-TEX® se vzájemně kontrolují - roční náhodné kontroly 25 - 30% všech výrobků

VÝPLNĚ

Ve společnosti Deerhunter věnují spoustu času vývoji funkčních a kvalitních výrobků. Je to proto, abychom se my, myslivci, mohli soustředit na to, co je důležité – užívat si nádhernou přírodu a lov.

Pokud jste často přes chladné zimní rána v hoře víte, jak důležité je mít teplé oblečení.

Proto začleňují do mysliveckého oblečení výplň, která poskytuje účinnou izolaci. Množství výplně závisí na tom, do jak chladného patra bude oblečení určeno. Tedy od toho, kolik izolace musí oděv poskytovat. Výplň má různé kvality, z nichž každá má své příslušné výhody. Je důležité, aby vlastnosti oděvu odpovídaly tomu, k čemu se bude používat.

DEER-TEX® Temp
Třívrstvá výplň vyrobená z vláken, která se spolu spojila při nízké teplotě. Tato jedinečná struktura vytváří mimořádnou měkkost. Deer-Tex® Temp shromažďuje tělesné teplo, zatímco povrchový materiál zajišťuje, že teplo je zapouzdřeno ve vrstvách a izoluje tělo.

3M™ Thinsulate™ Voděodolná izolace
Vyznačuje se vynikající směsí syntetických hydrofobních vláken, jejímž výsledkem je výjimečná teplá a lehká izolace s lepší odolností proti vodě.

3M™ Thinsulate™ Originální izolace
Je měkká, prodyšná a schopná udržovat mimořádné teplo i za vlhkých podmínek.

3M™ Thinsulate™ Bezpěrová izolace
Šetrnější alternativa k periu. Jedná se o inovativní materiál, který nahrazuje přírodní chmýří. Izolace s volnou výplní navržená vědci, která napodobuje prachové peří, když je suchá, a je teplejší než prachové peří, když je mokrá. Je tedy ideální syntetickou alternativou k chmýřím.

3M™ Thinsulate™ Strečová izolace
Platinum Flex je jedinečná elastomerová izolace, která funguje v extrémních podmínkách. Natáhne se až na 40% ve všech směrech a opět se stáhne zpět, aniž by se pokrčila.

POVRCHOVÉ ÚPRAVY

Dny, kdy se střídá suché teplé a studené mokré počasí, kontrola fotopastí nebo nácvik psa v jakémkoli počasí jsou jedním z mnoha důvodů, kdy sahá člověk po oblečení, které má povrchovou úpravu. Typickou povrchovou úpravou je impregnovaný povlak, díky kterému je výrobek odolný vůči vodě a nečistotám. Deerhunter volí povrchovou úpravu, která nejlépe odpovídá podmínkám, ve kterých se pravděpodobně lovecký oděv bude používat.

Vodoodpudivá úprava
Výrobky impregnované vodoodpudivou úpravou jsou odolné vůči vodě a nečistotám. Skvrny lze snadno odstranit. Jsou mimořádně odolné vůči teplu a mají velmi hladký povrch.

Ošetření kůže
Kožené výrobky Deerhunter jsou vyrobeny z měkké a vysoce odolné buvolí kůže, odolné proti opotřebení. Kůže je barvená bez použití škodlivých barviv (bez azolových látek). K ošetření kožených výrobků doporučuje Deerhunter použít včelí vosk nebo univerzální hydroizolační sprej k ochraně výrobku před vodou a nečistotami. Kůže je přírodní materiál a svoji životnost prodloužíme pravidelnou péčí o ni.

Teflonová úprava
Výrobky impregnované teflonem jsou odolné vůči vodě a nečistotám. Skvrny lze snadno odstranit. Teflon je mimořádně odolný vůči teplu a má velmi hladký povrch.

Rychleschnoucí úprava
Výrobky ošetřené technologií Quick Dry jsou prodyšné, a schnou rychleji než jiné oděvy. Tělesná vlhkost se absorbuje a odvádí se od pokožky tak, aby se odpařovala. V důsledku toho je pro tělo jednodušší udržovat stabilní tělesnou teplotu a zůstat v suchu při lovu.

MATERIÁLY

Po důkladných konzultacích a rozsáhlém testování designérským týmem společnosti Deerhunter, vzniká kombinace materiálů, která je pro konkrétní produkt nejlepší. Deerhunter používá materiály, které jsou odolné a pružné, aby neomezovaly svobodu pohybu.

Při pirši lovec potřebuje tiché natahovací materiály – aby se mohl snadno, bez námahy a tiše pohybovat po terénu. Psovodi a řidiči často potřebují lovecký oděv s velmi prodyšnou membránou, jako například výztuhy na kalhotách. Dobrým nápadem je zabalit si i pevné kalhoty, které chrání před trny a hustým podrostem.

Výztuž Deer-X-Dura
Je speciálně vyvinuta výztuž společnosti Deerhunter s roztahováním. Elastická výztuž poskytuje dodatečnou ochranu na exponovaných místech, jako jsou kolena a lokty. Dále je kladen důraz na svobodu pohybu, aby se zákazník mohl dobře vybavit pro náročný lov.

Deer-Dura
Náročný lov vyžaduje další výztuž. Společnost Deerhunter proto vyvinula svoji výztuž „Deer-Dura“, díky které bude vaše lovecké oblečení ještě odolnější vůči opotřebení na exponovaných místech, jako jsou kolena a lokty.

COOLMAX®
COOLMAX® je výkonná tkanina, která obsahuje účinný systém řízení vlhkosti na bázi vláken. Systém může odvádět pot od těla a přes látku, kde se může rychle odpařovat, umožňuje nositeli cítit se chladněji a pohodlněji.

YKK®
Ve společnosti Deerhunter kladou vysoké nároky na zipy, které se využívají při lovu.

Proto má mnoho výrobků zipy YKK – světově známé zipy registrované kvality.

HITENA™
je špičková technologická inovace, která se používá na ochranné prostředky / oděvy; například v motocyklovém sportu.

  • Super odolná
  • Dlouhotrvající
  • Má prodyšný povlak, který chrání tělo v extrémních povětrnostních podmínkách
  • Odolná vůči nečistotám

HITENA ™ byla vyvinuta po mnoha letech výzkumu používání speciálního sportovního vybavení a při úkolech, které čelí velkým výzvám kvůli povětrnostním podmínkám a požadavkům na kvalitu. Je vyrobena ze směsi technických polyamidových vláken, která zajišťují velkou dlouhodobou odolnost proti opotřebení, roztržení a znečištění.

Bambus
Bambusová vlákna mají přirozenou antibakteriální funkci. Vlákna významně snižují zápachy a pachy, a současně si zachovávají prodyšnost a odvádějí vlhkost z těla. Oblečení s bambusovými vlákny má mírně ochlazující účinek.

Neopren
Neoprenový materiál je dobrý pro udržení tepla / chladu a ochranu proti nárazům. Neopren má obecně dobrou chemickou stabilitu a udržuje si flexibilitu v širokém rozmezí teplot. Syntetický kaučuk se používá mimo jiné ve výrobcích odolných vůči povětrnostním vlivům.

Two-way stretch
Pokud potřebujete větší svobodu pohybu a dobrou kondici, vyberte si jeden z produktů společnosti Deerhunter se strečovým materiálem. Díky použití materiálů s obousměrným napnutím je myslivecké oblečení roztažitelné, což zvyšuje svobodu pohybu.

Thornproof
Společnost Deerhunter  vyvinula své produkty Thornproof, které jsou vyrobeny z extra pevných látek, jejichž jediným účelem je vydržet keře a trny.

Four-way stretch
Při výběru mysliveckého oblečení, které vyžaduje maximální flexibilitu, svobodu pohybu a dobré přizpůsobení, byste si měli zvolit výrobky společnosti Deerhunter se čtyřcestným roztahováním. Myslivecké oblečení se čtyřsměrným napínáním je elastické podélně i do šířky, což umožňuje volný pohyb bez pocitu stažení oblečením.

Leather
Každý lovec nebo myslivec by měl vlastnit pár robustních kožených kalhot. Kůže je velmi pohodlný materiál, který vydrží prostě všechno. Zejména psovodi, kteří procházejí hustou vegetací, velmi ocení nošení kožených kalhot – kromě toho jsou v chladných dnech velmi teplé.


Wool

Vlna je teplejší než syntetické tkaniny – ať už je mokrá nebo suchá. Odvádí vlhkost mnohem efektivněji než bavlna, ale ne tak dobře jako syntetické tkaniny. Vlna také schne podstatně déle než jiné syntetické materiály.

DALŠÍ FUNKCE

Posílení
Ať už se přecházíte k vysněnému úlovku nebo kráčíte po tvrdém terénu, vaše lovecké oblečení bude podrobeno mimořádnému opotřebení. Při oblečení jsou na exponovaných místech zapotřebí další výztuže a odolné materiály.

Prodyšnost
Bez ohledu na to, v jaké povětrnostní situaci se nacházíte, výběr oblečení Deerhunter s jednou ze čtyř membrán vám poskytne prodyšný produkt. Ty vám umožní udržet si pohodlí a být zároveň aktivní.

100% Voděodolný
Mokré a promočené myslivecké oblečení může rychle ovlivnit lov. Deerhunter proto vždy doporučuje voděodolné výrobky v deštivém počasí. Speciální kombinace materiálů a procesů umožňuje vyvíjet výrobky, které jsou 100% vodotěsné.

Podlepené švy
Když je oděv správně sešit, ve tkanině se pomocí švů vytvoří malé otvory. Aby se zabránilo prosakování vlhkosti přes tyto otvory, lze švy zalepit lepicí páskou. Chrání tak exponovaná místa a zvyšuje se vodotěsnost.

Větruodolnost
Pokud si vyberete jakýkoli produkt s membránou, bude automaticky větruodolný. Jedná se o schopnost oděvu zabránit větru. Pokud sedíte dlouho v silném vánku, rychle oceníte skutečnost, že oděv je větruvzdorný. Větruodolné lovecké oblečení vám pomůže zahřát vás, abyste se mohli soustředit na lov.

Izolace
Chcete-li lovit při velmi nízkých teplotách, bude vám přínosem výběr mysliveckého oblečení s izolací. Výplň je navržena tak, aby vás udržela v teple. Je důležité, aby tělo bylo schopno udržovat si stabilní tělesnou teplotu po celý den.

Tichost
Hlučné myslivecké oblečení může rychle pokazit lov. Speciálně vybraná nehlučná tkanina byla vybrána k minimalizaci hluku a design byl optimalizován tak, aby se snížilo tření kolem oblasti ramen a nohou.

AZO free
Aby měly myslivecké oděvy ty správné barvy, používají se chemické barvy. Během procesu barvení se požadovaná barva váže na vlákna v oděvu. Barva, která se neváže na vlákna, se nazývá přebytečná barva. Přebytečné barvy a jiné chemické látky můžete odstranit umytím oděvů před použitím.

Lehkost
Lehké oblečení Deerhunter zajišťuje pohodlný zážitek z lovu a poskytuje mimořádnou volnost pohybu bez přidání další váhy.

Tepelná izolace
Chcete-li lovit při velmi nízkých teplotách, bude vám přínosem výběr mysliveckého oblečení s izolací. Výplň je navržena tak, aby vás udržela v teple. Je důležité, aby tělo bylo schopno udržovat si stabilní tělesnou teplotu po celý den.

Celou nabídku kvalitního oblečení Deerhunter naleznete na: Deerhunter