LED baterky Olight Warrior - bojovníci proti tmě

Kvalitní svítidlo patří v dnešní době do povinné výbavy každého, kdo nechce být překvapený, či zaskočený tmou. Pokud jste vybavení výkonným svítidlem, tma pro vás není faktorem, ba co víc, tmu hravě porazíte. Americký výrobce OLIGHT se už od roku 2006 zabírá výrobou špičkových taktických, či mysliveckých svítidel. Kvalita materiálu, bezkonkurenční odolnost, rozšířená záruka a neustálé inovace vyšvihly tohoto amerického výrobce na popřední příčky ve výrobě taktických i mysliveckých svítidel. Stejně jako každý správný dobrodruh, tak i OLIGHT nechce usnout na vavřínech, neustále posouvají svoje hranice a vylepšují nejprodávanější modely.

To, co se už zdá být dokonalým, posouvají rok co rok ještě dál, na ještě výkonnější, trvanlivější a odolnější modely. Přesně toto se událo i s bestsellery značky na trhu, modely M2R Warrior a Warrior X. I když byly zmíněné modely velmi oblíbené, OLIGHT se rozhodl je ještě vylepšit a být tak o krok napřed oproti konkurenčním svítidlům. A tak uzřeli světlo světa modely M2R Pro Warrior, Warior X Pro a stejně tak Warrior X Turbo, o kterých bude i tento blog. Povíme si nejen o parametrech, vylepšeních oproti jejich předchůdcům, ale i o praktické zkušenosti a využití svítidel v praxi.

M2R Pro Warrior- Nenápadně výkonný taktik

Při pohledu na rozměry 136 x 29,5 mm a hmotnost pouhých 176 gramů by jen málokoho napadlo, jaký výkon ukrývá tento špunt, který krásně padne do ruky. Výkonem 1800 lumenů (o 300 víc, než předchozí model M2R Warrior) a dosvitem 300 metrů (o 92 m víc, než M2R Warrior) příjemně překvapí už při prvním zapnutí.

V momentě změní černočernou tmu na bílé světlo. Inovací curi předchůdci je i použití jiného akumulátoru, kde 18650 nahradil 21700. Zvýšil se tím nejen výkon, ale i výdrž baterie, zatímco naopak, díky inovované magnetické USB nabíječce nabijete svoje svítidlo bez zbytečného vybírání akumulátoru na plnou kapacitu už za 5 hodin.

Čemu zůstal výrobce věrný je přímo až kosmická odolnost vůči nárazu, stejně tak i absolutní voděodolnost. Svítidlo můžete pustit na betonový povrch, rozbíjet s ním v nouzi sklo, nebo přibít hřebík. Maximální poškozené, kterého dosáhnete, je odřená povrchová barva. K svítidlu je možné si připojit i řadu doplňků, jako např. magnetická taktická spoušť, barevné filtry, různé druhy držáků apod. V kombinaci se štíhlým tělem, úzkou hlavou je M2R Pro Warrior ideální volbou taktického svítidla pro každého dobrodruha.

Svítidlo najdete na: M2M Warrior Pro

Warrior x Pro- Spolehlivý pomocník praktického myslivce

Model, jako stvořený pro myslivecké použití. Kompaktní rozměry, nízká hmotnost, pekelný výkon a kosmická odolnost. Toto všechno jsou vlastnosti, které vynáší model Warrior X Pro na piedestal oblíbenosti nejen na českém, ale i zahraničním trhu, Stejně jako u modelu M2R Pro Warrior, i model Warrior X Pro přinesl více inovací a vylepšení oproti předchůdci, tedy modelu Warrior X.

Prvním je stejný přechod z akumulátoru 18650 na 21700, což zvyšuje výkon až na 2100 lumenů (o 100 více, než předchůdce). Nová je i magnetická 2A nabíječka, která nabije svítidlo do plné kapacity o polovinu rychleji. Svítidlo vás zavčas upozorní na nízký stav baterie opakovanými vibracemi. Podobně, jako M2R Pro Warrior je i mode Warrior X Pro vybavený úzkoprofilovým tichým spínačem.

Maximální odolnost a vodotěsnost jsou dalšími vlastnostmi potřebnými pro myslivce, který nezná pojem zlé počasí. Společně s širokým spektrem příslušenství, jako například prodloužená magnetická spoušť, magnetická montáž na zbraň, barevné filtry atd. je toto svítidlo přímo předurčené do výbavy každého praktického myslivce.

Svítidlo najdete na: Warrior X Pro

Warrior X Turbo – Když je vzdálenost prioritou

Nový přírustek do rodiny Olight představuje jakýsi kompromis mezi oblíbenými modely Warrior X Pro, od kterého byly inspirací kompaktní rozměry a napájení a modelu Javelot Pro, ze kterého se vzala inspirace dosvitu jednoho kilometru a vzhled hlavy svítidla. I když oproti modelu Warrior X Pro má model Turbo nižší výkon (1100 lumenů), dosvítí dvojnásobně daleko. Na klasickou otázku, jak je to možné je jednoduchá odpověď. 

                           

Koncentrovanější kužel světla, který je sice užší, ale dosvítí dál. Model Warrior X Turbo má stejné vlastnosti odolnosti, vodotěsnosti, napájení a nabíjení, jako zmiňovaný model Warrior X Pro, avšak díky dosvitu je vhodný nejen pro myslivce, ale i záchranáře, policajty, či outdoorové nadšence, kteří chtějí vidět co nejdál. Stal se tak příjemným a kvalitním rozšířením sortimentu značky Olight, jejiž využitelnost má široký rozsah.

Svítidlo najdete na: Olight Warrior Turbo