SPYPOINT LINK 4G - fotopast pro profesionály

Firma SPYPOINT každoročně inovuje své produkty a kromě doplňků pro lov nabízí i kompletní příslušenství pro své fotopasti. Nejnovější přichází na trh s průlomovou novinkou - solární fotopast, která nepotřebuje žádné baterie. Za zmínku stojí i to, že svým zákazníkům nabízí lithiové bateriové články, které se dají opakovaně dobíjet. Na víc společnost SPYPOINT nabízí kompletní servis a neustálou zákaznickou podporu. Testovaný model kamery LINK 4G od kanadského výrobce je absolutní novinkou na našem trhu.

Kvalita a zpracování. Těla fotopasti je vyrobeno z odolného a kvalitního plastu. Rozměry jsou 10,9 x 17,3 x 7,6 cm. (Dxšxv) . Na přední straně je umístěna signalizace stavu baterií a indikace snímání. Nachází se zde také objektiv, PIR snímač a přísvit. Na zadní straně fotopasti najdete velký přehledný displej, na kterém se dají bez problémů prohlížet fotografie a nastavovat zařízení.

Celá fotopast je utěsněna vůči vodě a to i včetně displeje a tlačítek, které vystupují nad povrch zadní strany. Na ní najdete i držák, pomocí kterého ji můžete snadno připevnit o strom.

Model nabitý inovacemi
Výrobce udává, že zařízení je osazeno senzorem typu CMOS o velikosti 1/2 "s rozlišením 12Mpx. Toto rozlišení je plně dostačující pro zhotovení kvalitních fotografií, ať už přes den nebo v noci. Dosah PIR snímače lze nastavit od 1,5 do 30 m. Údaj 30 m lze dosáhnout pouze přes den a to pouze v případě ideálních světelných podmínek. v praxi je dosah PIR čidla otestován na 23m, ať už přes den nebo v noci. Detekční úhel PIR čidla je kolem 40 °. Je třeba vyzdvihnout rychlost spouště, která dosahuje hodnoty neuvěřitelných 0,07 sekundy a právě díky tomu patří fotopasti LINK 4G k nejrychlejší fotopasti na trhu. Při jejím testování byly výsledné fotografie vždy ostré, pod což se podepsal i výkonný přísvit a kvalitní optika objektivu. Fotopast disponuje výkonným absolutně neviditelným přísvitem a to až s 62 LED diodami. Jejich výkon je opravdu výborný a na vzdálenost do 25m můžete bez problémů rozeznat postavu člověka nebo zvířete. Přísvit v kamerách SPYPOINT se řadí mezi nejkvalitnější na světě. Tato technologie nasvítí scénu i za nepříznivých světelných podmínek v neviditelném světelném spektru s vlnovou délkou 940 nm. Tato vlnová délka světla není pro živočichy rušivá, avšak některé druhy zvířat, jako například liška, mohou registrovat přísvit. Jelení nebo divočáka zvěř vůbec přísvit neregistruje, také ani člověk. Fotopast dokáže nahrávat video v HD kvalitě a samozřejmě se zvukem.
Kamera je napájena šesti monočlánky. Výrobce doporučuje alkalické nebo lithiové AA baterie. Doporučujeme přes léto používat nabíjecí baterie, které jsou v létě spolehlivé, nicméně situace se mění s poklesem teploty. Klasické AA baterie mají napětí 1,5 V a nabíjecí mají pouze 1,2V. V případě zimního období doporučujeme používat lithiové baterie značky OLIGHT, které bez problémů vydrží odeslat cca 1000 fotografií při teplotě kolem -10 ° C. A to i při používání přísvitu, kdy je spotřeba energie vyšší.

Nadčasové mySPYPOINT konto

Testovaný model fotopasti nabízí možnost odesílat fotografie na internetové konto společnosti SPYPOINT, tzv. mySPYPOINT konto. Po pořízení je díky podpoře 4G sítě fotografie okamžitě odeslána na vámi vytvořené internetové konto, kde si po přihlášení můžete prohlížet své fotografie. Vaše konto a fotopast máte stále pod dohledem díky mobilní aplikaci, která je vytvořena pro Android a iOS. Konto mySPYPOINT nabízí mnoho praktických možností, jako například: třídění fotografií podle času a data, vyhledávání fotografie podle klíčových slov, nebo přidávání značek při fotografiích. Účet je zpoplatněn, na výběr jsou 2 možnosti, buď bronzový, nebo zlatý účet. Bronzové konto je zdarma s limitem 100 fotografií měsíčně a zlatý účet je zpoplatněno částkou 30 dolarů. K fotopasti je třeba zakoupit SIM kartu od operátora, kde je potřeba mít aktivovaný internet. Z naší zkušenosti stačí mít předplacených 100MB dat, protože jedna fotografie má velikost přibližně 30-50 kB.


Jedinečná funkce GPS

LINK 4G je vybavena GPS modulem, díky kterému máte fotopast nepřetržitě pod dohledem. Všechny potřebné informace o její poloze najdete jednoduše a rychle na vašem mySPYPOINT kontě. Skvělá funkce např. při odcizení vaší fotopasti.

SPYPOINT LINK 4G nabízí momentálně nejvyšší možný standard ze všech fotopastí. Ocenit musíme hlavně kvalitu fotografií, výkonný přísvit a možnost spravovat fotografie pomocí mobilní aplikace a konta mySPYPOINT, které je přehledné a nabízí řadu inovativních funkcí. Fotopast nabízí širokou škálu využití. Je ideálním pomocníkem na hlídání objektů, chat, majetku a také je oblíbená mezi myslivci a ochránci přírody na monitorování zvěře.