Prémiová kvalita pro moderního myslivce v podobě oblečení MERKEL GEAR

Jen těžko bychom hledali v současné době myslivce, který by neznal značku MERKEL. Společnost z oblasti Suhl v Německu funguje již od roku 1989 a během své 123 leté historie se proslavila zejména výrobou zbraní s přívlastkem kvality a prémiové třídy. Od roku 2016 se firma rozhodla rozšířit své portfolio o vlastní značku oblečení a loveckých doplňků, značku MERKEL GEAR.

Kvalitativní standardy nezměněny

Stejně jako při výrobě zbraní MERKEL, zůstaly nároky na kvalitativní standardy nezměněné i při značce Merkel Gear, a sice ty nejvyšší. Nic jiného než nejvyšší kvalita a snaha o dokonalost se nepřipouští. Důraz se klade zejména na kvalitu, využitelnost, rozmanitost, odolnost, výkon a udržitelnost. Na vývoji každého modelu oblečení Merkel Gear spolupracuje se zkušenými lovci, kteří vědí, co je v terénu potřeba. O tom, že Merkel Gear není a ani nechce být na trhu mysliveckého a outdoorového oblečení jen šedým průměrem, svědčí i fakt, že na výrobě svého oblečení spolupracují s celosvětově známými partnery, kteří jim dodávají špičkové komponenty.

Špičkou díky prvotřídním materiálem

Merino
Použití vlny Merino při výrobě produktu posouvá samotný produkt na jinou úroveň. Obecně se tato vlna označuje jako "supermateriál". Jejím základním znakem je hřejivost, respektive schopnost zachycovat teplo. To je dáno díky struktuře vlněného vlákna, které obsahuje velké množství výstupků a "váčků," ve kterých se zachycuje teplo, které produkuje nositel. Vytváří tak pocit tepla, který je známý z klasických vlněných svetrů. Merino vlna je schopná absorbovat vlhkost v míře až 30% svého objemu. Ve srovnání například s polyesterem je to mnohonásobně víc. Vlhkost ve vlně se snadno zahřeje, nedochází tak k nepříjemnému, chladivému pocitu při pocení. Dalším důležitým faktorem je antibakteriální schopnost vlny. Oblečení z merino vlny tak nezapáchá ani při dlouhodobějším nošení.

G-LOFT
Teplé, lehké a prodyšné - iv extrémně vlhkém a chladném počasí: Revoluční izolační materiál G-LOFT splňuje nejvyšší standardy a kombinuje výhody přírodního chmýří s robustností syntetického vlákna. Díky funkci "MEMORY EFFECT" se vlákna automaticky vracejí do své původní a jedinečné formy a poskytují teplo i po opakovaném praní a náročném použití. G-LOFT zaručuje optimální tepelnou izolaci a regulaci tepla v interiéru i exteriéru.

CORDURA
Cordura je kolekce textilních technologií používaných v široké škále výrobků včetně zavazadel, batohů, kalhot, vojenského oblečení a sportovních oděvů. Cordura textilie jsou odolné proti oděru, roztržení a poškrábání. Cordura tkaniny jsou obvykle vyrobeny z nylonu, ale mohou být smíšené s bavlnou nebo jinými přírodními vlákny.

YKK
Skupina YKK (YKK グ ル ー プ, Waikeikei Gurupi) je japonská skupina výrobních společností. Jako největší světový výrobce zipů je společnost YKK Group známá svou výrobou po celém světě. Vyrábí také další spojovací výrobky, architektonické výrobky, plastové technické vybavení a průmyslové stroje. Iniciály YKK znamenají Yoshida Kogyo Kabushiki gaisha (吉田 工業 株式会社, lit. "Yoshida Manufacturing Corporation"), což byl název společnosti od roku 1945 do roku 1994. YKK vyrábí spojovací materiály a architektonické výrobky v 109 provozech YKK v 71 zemích světa. Použití zipů této značky při výrobě oblečení Merkel Gear je zárukou vysoké kvality a naprosté voděodolnosti.

MADEIRA
Pokud se nebudete neustále snažit zlepšovat, přestanete být nejlepší. Právě neustálé zlepšování je i firemní filozofií společnosti Madeira. Madeira patří mezi přední světové výrobce vysoce kvalitních vyšívacích nití. Tato rodinná firma byla založena v roce 1919 v německém Freiburgu pod názvem Burkhardt & Schmidt Garnfabrik. V roce 1975 změnila firma Burkhardt & Schmidt Garnfabrik svůj název na Madeira Garnfabrik podle své strojové vyšívací nitě "Madeira č. 40 ", která se od té doby proslavila po celém světě. Název je odvozen od portugalského ostrova Madeira, který je znám svými slavnými výšivkami. Nitě Madeira dodávají oblečení Merkel Gear maximální odolnost v oblasti švů.

Polygiene
Stálá svěžest bude pro vás samozřejmostí díky technologii Polygiene, která minimalizuje pocení, zabraňuje množení nebezpečných bakterií a zajišťuje hygienické prostředí uvnitř oblečení. Textilie obsahující tuto technologii jsou prodyšnější, vzdušnější a tudíž důležité zejména pro spodní vrstvy oblečení, které přichází do kontaktu s pokožkou. Společnost Polygiene, která začínala v roce 2006, spolupracuje v současnosti s uznávanými výrobci sportovního a outdoorového oblečení, u kterých sbírá jedno ocenění za druhým.

DURAFLEX
Společnost Duraflex je přední světovou značkou v oblasti plastových spon a příslušenství pro průmysl outdoorových sportovních potřeb, do kterého patří i značka Merkel Gear. Společnost Duraflex založil Joseph Anscher s myšlenkou přinášet najfunkčnejšie a nejspolehlivější doplňky na trh batohů. V průběhu let se společnost Duraflex rozrostla z jediné továrny v USA a nyní provozuje továrny po celém světě, v USA, Itálii, Číně a Vietnamu. S růstem značky stále roste i nabídka jejich produktů pro předních výrobců, jakým je nepochybně i Merkel Gear. Po dokončení významné expanze v roce 2007 značka nyní nabízí produkty od původních plastových spon, přes kovové patentky, průchodky, stahovací pásky na zip, lankové zámky, štítky atd.

TECHNOLOGIE 37,5
V oděvním závodě Merkel Gear je při výrobě membránových oděvů využívaná unikátní technologie 37,5. Tato patentovaná technologie využívá aktivní částice vyrobené ze sopečného písku, které mají miliardy mikropórů, což masivně zvyšuje povrchovou plochu materiálu. Tyto částice také absorbují infračervené (IR) světlo ve spektru, které vydává lidské tělo a to se stává energií pohánějící částice. Pokud není přítomna vlhkost (pot, pára), což znamená, že se nepotíte, ale je vám spíš zima, částice si tuto energii udržují, aby vás zahřály. Pokud je přítomna vlhkost (potní pára), což znamená že vám je horko, částice tuto energii využívají k odvádění vlhkosti z oděvního systému. Bez těchto aktivních částic nemá voda důvod opustit mikroklima, dokud není relativní vlhkost mnohem vyšší než je komfortní. Merkel Gear tedy iv této oblasti využívá TOP technologii, aby vám přinesl jen ten nejlepší a nejkvalitnější produkt.

Více vrstvami k dokonalému výsledku

Oblečení Merkel GEAR je založeno na moderním vícevrstvém konceptu, který kombinuje spodní vrstvy z přírodní vlny Merino horní vrstvy z kvalitních syntetických materiálů. Systém vrstvení MerkelGEAR umožňuje zvolit si takový počet vrstev, jaký vyhovuje právě vám v konkrétních podmínkách. V mrazivém zimním počasí si tak můžete na sebe dát i 5 vrstev oblečení.

1. NEXT-TO-SKIN (TENKÁ SPODNÍ VRSTVA)

Spodní vrstva je absolutně klíčová v každém systému vrstvení. Merkel GEAR Merino trička jsou vyrobeny z husté čisté vlny 155 g / m² z Jihoafrické republiky. Merino vlna zaručuje ideální vlastnosti vrstvy oblečení, která je přímo na kůži, co je nejdůležitější pro každý lov.

Do této kategorie spadá např.:

Pánské funkční triko Merkel Gear Merino
Pánské funkční spodky Merkel Gear Merino Longjohn

2. HEAVY-NEXT-TO-SKIN (hrubší SPODNÍ VRSTVA)

Hrubší spodní vrstva je opět vyrobena z čisté Merino vlny, tentokrát v množství 200 g/m². Tato v pořadí druhá vrstva funguje jako první izolační vrstva. Udrží vás v teple i když jste zpocení a zabrání množení bakterií.

Do této kategorie spadá např.:

Pánská mikina Merkel Gear Merino Longlsleeve 37,5
Lovecké ponožky Merkel Gear Merino
Podkolenky Merkel Gear Merino

3. LIGHT MIDLAYER (STŘEDNÍ VRSTVA)

Lehká střední vrstva je vyrobena z lehké, vysoce kvalitní fleecové tkaniny s nejlepšími hodnotami proti žmolkování, s dlouhým ventilačním zipem a otvory pro palce. Nejnovější obsahuje technologii Polygiene, která zabraňuje tělesnému pachu a množení bakterií.

Do této kategorie patří např.:

Pánská mikina Merkel Gear Bushshirt Gen. III (olivová / šedá)

4. HEAVY MIDLAYER (hrubší STŘEDNÍ VRSTVA)

Hrubší střední vrstva je sama o sobě velmi lehkou bundou s nejlepším poměrem hmotnosti a tepla, kterou můžete najít na trhu. Díky výplňové tkanině G-LOFT je bunda BOREAS extrémně teplá, téměř nepromokavá a spolehlivá díky vnější tkanině Cordura®. Bunda Fleece GRIZZLY, jako novinka pro rok 2021 od společnosti MerkelGEAR je klasická hrubší střední vrstva, kterou je možné buď nosit jako samostatnou bundu nebo jako součást vašeho vícevrstvého systému. Kvalitativní zpracování velmi pěkného, ​​hrubého a hustého vlákna Sherpa flísu v bundě GRIZZLY Vás udrží v teple kamkoli půjdete.

Do této kategorie patří např.:

Pánská bunda Merkel Gear Boreas
Pánská mikina Merkel Gear Grizzly

5. HARD SHELL (VNĚJŠÍ VRSTVA)

Vnější vrstva Hardshell musí chránit lovce v náročných sněhových podmínkách a bouřkách. Měla by být větru a voděodolná, měla by mít velkou nastavitelnou kapuci a umožnit co nejlepší prodyšnost, kterou garantuje značka Merkel Gear s technologií 37.5 v bundách Alpinist a PALÄARKTIS 365.

Do této kategorie patří:

Pánská zimní bunda Merkel Gear Alpinist Hardshell
Pánská bunda Merkel Gear Paläarktis 365

Příjemné teplo i v arktické zimě - WNTR EXPEDITION

V tuhých mrazech zimních měsíců je třeba mít oblečení, které je v první řadě hřejivé, které nás ochrání před ostrým větrem a bude nás udržovat v konstantní teplotě. Tyto aspekty a ještě mnohem více přináší vlajková loď značky MerkelGear v kategorií zimního oblečení WNTR EXPEDITION. Pod tímto označením najdeme jak bundu, tak i kalhoty. G-LOFT jako výplňový materiál poskytuje maximální hřejivost, zatímco technologie 37,5 drží tělo v přiměřené teplotě. Komplet se dobře páruje i se zimními ponožkami MekelGear Merino.

Reflexní sortiment pro společné hony

Speciálně pro společné hony vyrábí MerkelGear reflexní oblečení. Dá se však využít i při dohledávkách, či kdykoliv, když potřebujete být viditelní. Této kategorii oblečení dominuje bunda Merkel Gear Realtree Blaze G-loft. Jak již uvádí název, je vyráběna ve vzoru potisku Realtree a jako hřejivá výplň je použitý materiál G-Loft. Bunda je mimořádně odolná vůči oděru a je vhodná i do keřů, či mladiny.

Neméně oblíbeným modelem je oboustranná fleecová bunda Merkel Gear Helix Reversible. O ní se více dozvíte v blogu: https://www.fotopasti.cz/blog/kdyz-je-bezpecnost-prvorada

Značka MerkelGear mimo jiné nabízí i bohatý sortiment reflexních doplňků, jako např. čepice, čelenky, reflexní vesty a pod.

Když se odolnost myslí vážně - ILEX PRO

Jak již bylo dříve zmíněno, společnost MerkelGear spolupracuje při výrobě svých produktů se světovými výrobci materiálů. Když se řekne slovní spojení odolná tkanina, znalým lidem ihned napadne značka CORDURA. A Cordura, to je pojem. Právě tento typ tkaniny je používán při výrobě modelové řady ILEX PRO. Jde o vysoce odolné kalhoty a košile, ať už s dlouhým nebo krátkým rukávem, doplněné o kšiltovky v olivové a hnědé barvě.

Prémiová kvalita na každý den

Značka MerkelGear nenabízí pouze funkční oblečení do náročných podmínek, ale i praktické oblečení pro každodenní nošení. Ať už chcete být elegantnější v košili nebo sportovnější v tričku, MerkelGear nabízí kvalitní oblečení s mysliveckým nádechem. Z košil třeba zmínit jemné flanelové novinky značky v podobě modelů EVERYDAY a EXPLORER, z triček zase vyniknete v modelech INFINITY, DRIVEN HUNT, zda KEILER, které jsou vyrobeny ze 100% bavlny vysoké hustoty. Trička pěkně ladí s univerzálními unisex kalhotami HNTR, které jsou vyrobeny z příjemného rychleschnoucího materiálu. Neméně důležité jsou doplňky, jejichž nabídka je stejně široká. Rozsáhlé spektrum kšiltovek, čepic, rukavic, klobouků, opasků a pod. dokonale dotváří lovecký vzhled osoby, která je oblečena v této značce.

Dámy nezoufejte, Merkel Gear myslí i na vás

Pro všechny dámy, které si otevřeli a přečetli tento blog máme super informaci. Dámy, kvalitně a stylově už nebudou oblečeni jen vaši chlapi, díky značce Merkel Gear můžete mít na sobě stylovou kvalitu i vy. Téměř všechny modely oblečení a doplňků, které byly uvedeny v blogu se totiž vyrábějí iv dámských provedeních.

Celý sortiment oblečení Merkel Gear najdete na: MERKEL GEAR oblečení