Co by nemělo chybět ve výbavě lovce?

Základem je střelná zbraň

Snad každému začínajícímu myslivci je jasné, že základní mysliveckou potřebou je střelná zbraň. Než se rozhodnete si ji koupit, měli byste si zodpovědět několik otázek. Důležité je přesně si stanovit, jakou sumu si můžete dovolit do zbraně zainvestovat a na jakou zvěř budete chtít lovit nejčastěji. Také byste měli vědět, jestli budete lovit v lesním nebo polním revíru, což souvisí i se vzdálenostmi, na jaké budete střílet nejčastěji.

Kulovnice myslivce by měla mít kalibr o průměru větším než 6 mm. Standardní kalibr je například 7x64, 270W či W308. Na malou zvěř vám ale postačí i malokalibrovka nebo kulovnice do 6 mm, kterou vám však k lovu raticové zvěře neposlouží. Pak už je jen na vás, jestli si vyberete kulovnici s kratším nebo delším nábojem, zásobníkovou či schránkovou verzí, nebo samonabíjecí kulovnici. Nepodceňujte ani svůj vkus. Je dobré, pokud se vám vaše zbraň bude líbit a stane se vaším věrným společníkem.

Širokou ponuku zbraní a střeliva jednoduše naleznete v naší nabídce:

Zbraně HAENEL - MERKEL
Zbraně MERKEL
Vzduchovky NORICA
Zbraně ČESKÁ ZBROJOVKA
AIRSOFTOVÉ zbraně a střelivo

Na střelivu není třeba šetřit

To, zda chcete ulovit velkého jelena nebo malou srnu, můžete ovlivnit do velké míry vhodným výběrem střeliva. Obecně se proto nedoporučuje na něm šetřit. Kvalitní střelivo od renomovaných firem vám zaručí nejen přesnost, ale také kompaktnost a účinek střel. S výběrem i koupí střeliva vám naši odborníci z týmu IBO vždy rádi pomohou.

Ostrý nůž

Kromě střelných zbraní a střeliva se myslivec neobejde ani bez svého mysliveckého nože. Mnozí myslivci se pyšní velkými sbírkami krásných nožů, které však nejednou svým pěkným vzhledem zakrývají horší kvalitu. Při koupi nože je tedy dobré sáhnout po renomovaných značkách, které vás svojí kvalitou nezklamou.

Jednou z top značek, po ktoré můžete sáhnout je značka GERBER

Firma GERBER se věnuje výrobě nožů již více než 75 let a postupně se vypracovala mezi elitu světových výrobců outdoorových nožů. Používání kvalitních materiálů, inovativní přístup a výborný poměr cena/výkon jsou samozřejmostí.

To, co tuto značku posouvá mezi světovou špičku, je přizpůsobování svých výrobků požadavkům konkrétních uživatelů a to je důvod, proč se mnoho profesionálů a outdoorových nadšenců po celém světě spoléhá na výrobky značky GERBER.

Měli jsme tu čest setkat se a promluvit si se známým zálesákem Bearem Gryllsem

Zástupcovia našej firmy IBO na stretnutí s Bear Gryllsom

Prvotřídní materiál a najpřesnější zpracování nožů zaručuje i známá švýcarská firma VICTORINOX

Kdo by neznal celosvětově známý švýcarský multifunkční vojenský nůž? O kvalitě nožů VICTORINOX svědčí řada spokojených zákazníků po celém světě. Na našem e-shopu naleznete širokou nabídku nožů této značky, ze kterých si rozhodně dokáže vybrat každý.

VICTORINOX je švýcarská firma známá po celém světě, která se věnuje výrobě důstojnických zavíracích nožů již od r. 2012. 1894.  Vyrábějí a prodávají i značku Wenger, která ruručí za použití prvotřídního materiálu a nejpřesnějšího zpracování nožů. Záruka se vztahuje na všechny materiálové a výrobní vady.

Vhodné oblečení je nezbytností

Říká se, že myslivec nezná dobré nebo špatné počasí, ale pouze dobré a špatné oblečení. Právě na kvalitním oblečení závisí vaše pohodlí, zdraví, ale samozřejmě i váš úspěšný lov. Oblečení myslivce se většinou používá v náročných lesních či polních podmínkách, kde se může snadno poškodit. Přesto není vhodné, aby se myslivec vydal na lov v nějakých roztrhaných věcech a starých zničených holínkách. Vždyť pěkným mysliveckým oblečením se vyjadřuje nejen příslušnost ke skupině myslivců, ale také úcta k lesu a zvěři. I skrze oblečení jim totiž myslivec vzdává svoji úctu.

Přesvědčte se v našem eshopu, že kvalitní myslivecké oblečení si můžete pořídit za skvělé ceny.

Základem oblečení myslivce je košile, kamizola, kalhoty, klobouk (případně čepice), ale také různé jiné doplňky, které dělají myslivce i lovu krásnějším. Běžné pracovní oblečení myslivce by mělo být v první řadě funkční, tedy teplé, vzdušné a nepromokavé. Také by nemělo šustit či jakýmkoli jiným způsobem zaměřovat pozornost zvěře. Zvláštní kategorií je pak i slavnostní lovecké oblečení, které se nosí během Svatohubertských slavností, vzdělávacích aktivit, mysliveckých plesů, společenských setkání či přátelských posezení.

Nakonec není třeba zapomínat ani na kvalitní obuv a do zimy i pořádné rukavice a teplé ponožky. Opravdu vše, co by ve výbavě správného myslivce nemělo chybět, naleznete v nabídce na naší webové stránce www.fotopasti.cz.