Byli jsme na návštěvě ve firmě Swarovski

Dne 7-8.11 se naše firma účastnila školení ve výrobním závodě Swarovski. Cesta na místo nebyla krátká, trvala bezmála 6 hodin. Z Trenčína jsme tedy vyjížděli již v 6,00 hodin. Na 12,00 bylo nachystáno přivítání a lehký oběd.

Poté začalo školení.
Proškolení bylo velice zajímavé, dozvěděli jsme se, že prvopočátek společnosti je datován rokem 1882 v Jablonci v České republice. Zde Daniel Swarovski vynalezl a zkonstruoval první brousící stroj.

Firmu tedy vybudoval on a jeho 3 syni. Dnes Swarovski ovládá již 5-tá generace. Firmu řídí rodinná rada. Skládá se z 3 divizí a to: CRYSTAL, OPTIK a TYROLIT. Swarovski v dnešní době zaměstnává na 31 000 lidí a v roce 2015 se jí podařil obrat v částce 3,37mld. EUR. Divizi optik, která nás samozrejmně nejvíce zajímá řídí paní Carin-Schiesl-Swarovski. Celá výroba optiky je jen v Rakouském Absamu. Po detailním představení firmy, nás čekala prohlídka. V opravdu obrovském závodě, jsme viděli tzv. učňovské centrum, které připravuje studenty na práci ve firme Swarovski.

Výrobní centrum, kde jsme se seznámili s pracovitostí a precizností místních zaměstnanců a to od broušení skla, montáže elektroniky až po detailní skládání výrobků Swarovski. Po této prohlídce následovala soutěž ve střelbě s optikou Swarovski. V této soutěži se IBO umístilo na 3 místě. Následovala opravdu výborná večeře v místním zámečku, kde byla podávána zvěřina. Po večeři následovala volná zábava. Někdo navštívil saunu a někdo se zapomenul na LOBY-BARU
Druhý den školení. Tento den byl věnován čistě novince, a to puškohledu Z8i a dalekohledu EL Range. Následovali opět testy v tunelu, který byl pod školící místností. Po seznámení, nás instruktoři ukázali nový program na www stránkách. Celé  je to věnováno balistickému programu a nastavování optiky pro sportovní a dálkovou střelbu. Po velice zajímavém školení následoval návrat domu v podvečerních hodinách. Jsme velice rádi, že jsme jak pro nás tak pro naše zákazníky absolvovali tohleto profesionální školení. S našimi novými zkušenostmi se s Vámi rádi podělíme na našich prodejnách na Slovensku i v Česku.

Na Vaši návštěvu se teší kolektiv IBO Smile