Nová Leica bourá všechny hranice! Podívejte se, co umí.

Nejmenší a nejlepší laserové dalekohledy Leica využívají 30 let zkušeností a nabízejívynikající optiku, přesné dálkoměry, multifunkční balistickou kalkulačku a kompaktní ergonomii.

S novým dalekohledem Leica Geovid Pro 32 představuje Leica Sport Optics univerzální dálkoměrný dalekohled, který se může pochlubit mnoha nepřekonatelnými funkcemi. Leica Geovid Pro 32 nastavuje nový standard v prémiovém profesionálním segmentu díky vynikající optice, přesnému měření vzdáleností, multifunkční balistické kalkulačce a ergonomickému designu založenému na průměru objektivu 32 mm. Návrháři společnosti Leica se rozhodli vyvinout nejmenší a nejlepší dálkoměrný dalekohled. Tohoto cíle dosáhli modelem Leica Geovid Pro 32 - shodou okolností se jedná o cenově nejdostupnější model v prémiové výkonnostní třídě.

Univerzální, špičková optika

Kompaktní a lehký dalekohled Leica Geovid Pro s průměrem objektivu 32 mm nabízí úroveň optického výkonu, která byla dříve známá pouze u dalekohledů bez dálkoměrů. Jednou z vysoce výkonných součástí je systém hranolů Perger-Porro, který používá společnost Leica. Dalekohled LeicaGeovid Pro 32 lze použít všude tam, kde je vyžadována přesná reprodukce detailů. Brilantní barvy, kontrast a ostrost obrazu jsou nezbytné například při určování druhů zvířat. Díky vysoké propustnosti světla v kombinaci s velkým zorným polem může Leica Geovid Pro 32 bez kompromisů nahradit prémiové dalekohledy - a díky dalším funkcím se stává naprosto univerzálním nástrojem.

Měření vzdáleností v kostce

Laserový dálkoměr zabudovaný v modelu Leica Geovid Pro 32 vychází z 30 let výzkumu a vývoje společnosti Leica Sport Optics. Měřením doby dráhy laserového paprsku vyslaného a odraženého rychlostí světla se vypočítá vzdálenost k cíli s minimálními tolerancemi. Objekty v blízkosti, jako je tráva nebo větve, maskovány, aby se zabránilo nesprávnému měření. Při větších vzdálenostech zajišťuje logika sekundárního cíle, že se měří pouze požadovaný objekt.

Vrchol vývoje balistiky

Leica Geovid Pro 32 pracuje s nejpokročilejším balistickým programem na světě. Balistická kalkulačka v dalekohledu spolupracuje s balistickou aplikací ve smartphonu střelce. Dalekohled a smartphone komunikují prostřednictvím Bluetooth. Tímto způsobem lze nastavení vybraná v aplikaci (konfigurace dat) přenést do dalekohledu (počítače) a dalekohled může přenášet naměřená data do aplikace. K dalekohledu lze připojit měřič povětrnostních podmínek od společnosti Kestrel.

Software Applied Ballistics Ultralight dodávaný s dalekohledem nabízí databázi dat G1/G7 a více než 740 továrních nábojů. Kromě toho je k dispozici rozsáhlá databáze Leica. Základní verze počítá trajektorie a související korekce pro přesné držení až do vzdálenosti 875 metrů. Upgrady na verze Applied Ballistics Sportsman a Applied Ballistics Elite jsou k dispozici a lze je snadno implementovat. Vylepšení nabízí větší výpočetní vzdálenosti a další funkce. Leica Geovid Pro 32 umožňuje přesné zásahy na krátkou, střední i dlouhou vzdálenost. Zvláštní požadavky lze splnit zadáním směru a rychlosti větru. Přesnost +/- 0,23 metrů na vzdálenost až 200 metrůjsou parametry, které vyžadují lukostřelci.

Předchozí dálkoměrné dalekohledy Leica.COM pokračují v používání softwaru Leica ABC. Nová aplikace Leica Ballistics později nahradí předchozí aplikaci Leica Hunting. V nové aplikaci pak bude možné vytvořit profil jako obvykle, který bude po přenosu do zařízení .COM použit softwarem ABC. Ve verzi 1.0 budou souběžně k dispozici dvě aplikace.

Sledování k měřenému bodu pomocí LPT (Leica Pro Track)

Kromě dálkoměru má Leica Geovid Pro 32 zabudovaný kompas. Spolu s balistickou kalkulačkou dokáže Leica Geovid Pro 32 určit zeměpisnou polohu v terénu. Poloha posledního měření vzdálenosti se automaticky uloží a lze ji vyvolat pro navádění na cíl. Jinými slovy, přístroj Leica Geovid Pro 32 dokáže bezpečně navést lovce k cíli nebo k jinému dříve změřenému bodu v terénu. K tomu slouží displej chytrého telefonu, na kterém se zobrazuje jednoduchá ručička kompasu nebo dokonce mapa založená na Google Maps nebo Base Map. Ručička kompasu usnadňuje určení směru cesty k cíli. Na podkladových mapách Google Maps nebo Base Map může lovec dokonce vidět polohu cíle vloženou do grafického zobrazení terénu. Trasa je pak snadná a bezpečná i v obtížném terénu. Tato vyspělá, vysoce přesná funkce sledování GPS řeší dlouhodobou potřebu rychlé a etické lokalizace střelené zvěře.

Ergonomický a výkonný přístroj se vejde do kapsy

Díky otevřenému můstku se Leica Geovid Pro 32 velmi snadno drží. Dalekohled se dá držet jednou rukou, pevně, ale uvolněně. I delší pozorování je možné bez únavy. Počet ovládacích prvků je omezen na minimum a tlačítka jsou umístěna na dosah. Přístroj Leica Geovid Pro 32 lze snadno ovládat v rukavicích. Díky jemně zakřivenému tvaru, velmi kompaktním rozměrům a nízké hmotnosti je Leica Geovid Pro 32 nenápadným každodenním společníkem, který se vejde i do kapsy.

Prakticky neomezené možnosti použití

Díky malým rozměrům, přesnému dálkoměru a špičkovému optickému výkonu - srovnatelnému s dalekohledy vyšší třídy bez dálkoměru - je Leica Geovid Pro 32 univerzálním dalekohledem. Zejména na vysokohorských lovech a při stopování se lovec může bez obav volně pohybovat a spolehnout se na špičkový výkon za všech podmínek. Leica Geovid Pro 32 je klíčovým vybavením pro každou loveckou výpravu, díky němuž jsou cestovatelé připraveni na jakoukoli loveckou situaci v jakékoli části světa, a to bez kompromisů a s nejmenší velikostí balení. Díky vysoké propustnosti světla a úrovni kontrastu, je Leica Geovid Pro 32 vhodný i pro použití za soumraku, a to i přes malý průměr objektivu 32 mm. V pokročilejším soumraku a úplné tmě jsou připraveny termovizní přístroje Leica Calonox. Spolu s Leica Geovid Pro 32 tvoří nepřekonatelnou dvojici pro neomezené 24‑hodinové pozorování nejvyššího kalibru.

Přehled výhod systému Leica Geovid Pro 32

+ Laserový dálkoměr s kompaktní 32mm ergonomií
+ Snadná konstrukce rukojeti s otevřeným můstkem
+ Nízká hmotnost a velmi snadné použití
+ Štíhlý design a minimální velikost balení
+ Přesné určení vzdálenosti až do 2300 metrů
+ Prémiová balistická kalkulačka v dalekohledu
+ Dalekohled a aplikace jsou propojeny přes Bluetooth
+ Integrace dalších zařízení, jako je meteorologický přístroj Kestrel
+ Speciální program pro lovce lukem
+ Lokalizace měřených bodů v terénu
+ LPTTM (Leica Pro Track) - navádění na cíl pomocí aplikace Leica Ballistics App přes Base Map, Google Maps, kompas
+ Vysoká propustnost světla
+ Výjimečná věrnost barev, extrémně kontrastní obraz
+ Perger-Porro hranoly umožňují jedinečný výkon
+ Velké zorné pole pro maximální přehled
+ Konkurenční cena a komplexní zákaznický servis

Geovid Pro 32 nastavuje novou laťku a využívá všech inovací a zkušeností společnosti Leica: více než 100 let v oblasti dalekohledů a přibližně 30 let v oblasti laserového měření vzdálenosti. Je to kompaktní a výkonná kombinace přesné mechaniky, vysoce výkonné optiky, optoelektroniky a digitální technologie.

Očekává se, že aplikace bude k dispozici v březnu 2022.

Tuto inovativní novinku se spoustou skvělých funkcí naleznete na: LEICA optika