Nejen motorové pily potřebují údržbu

S pilou do lesa i na zahradu

Na údržbu lesů a zahrad potřebujete kvalitní techniku. Pokud se chystáte udělat pořádek v lese či doplnit zásoby dřeva na topení, nejlepším pomocníkem je motorová pila. S takovou pilou proříznete větve, upravíte stromy v zahradě a prosvětlíte jí koruny. Moderní pily mají jednoduché ovládání, dobré držení a nízkou hmotnost.

Elektrické pily se vám budou hodit při méně náročných pracích. Využijete je zejména v okolí domu a v dílně, protože na ně potřebujete zdroj elektrické energie. Určitě znáte i klasické pilky na dřevo. Ruční se používají zejména na řezání větviček stromů. U menších kmenů a silnějších větví vám poslouží oblouková pila. Kromě zahrady jsou šikovnými pomocníky ve stavebnictví, polním hospodářství atd.

Pokud hledáte menší motorovou pilu do zahrady, navštivte sekci elektrické pily ZDE.

Pokud hledáte pořádnou motorovou pilu, navštivte sekci benzínové motorové pily ZDE.

Veľký výber, mnoho možnosti...

Pily mají různé ozubení, aby se řezání co nejlépe přizpůsobilo materiálu. Záleží tedy, zda budete řezat měkké, tvrdé dřevo nebo umělou hmotu. Hrubé ozubení se používá při prořezávání hrubších stromů. Zahnuté ostří zajistí lepší výkon při řezání, takže se při práci budete méně namáhat. V IBO prodejně najdete i pilky SILKY, které nařežou o 50 % méně dřevěných pilin. Jsou kalené a mají ostré ergonomické pryžové rukojeti.

Při práci s motorovými a elektrickými pilami doporučujeme používat ochranné pomůcky jako ochrannou síťku na obličej, přilbu a sluchátka na uši. Práce se dřevem je náročná a nebezpečná, proto je třeba se vyvarovat nepříjemným úrazům a zraněním.

V naší prodejně vám rádi poradíme při výběru vhodných ochranných pomůcek.

Vše vyžaduje servis

Každý pracovní nástroj vyžaduje individuální údržbu. Některé servisní záležitosti si jako kutil zvládnete udělat sami doma, ale jiné potřebují ruce odborníka. U motorových pil musíte mazat lišty, brousit a mazat řetězy, vyměňovat a napínat je. Traktor a rider zase potřebuje kontrolu nožů, skeletu, řemenů, vzduchového filtru, synchronizaci pohonu kol, doplnění oleje. Údržba a servis na velkém štěpkovači vyžaduje odborné zaškolení. V štěpkovači se pravidelně mažou pohyblivé části stroje, kontroluje se hladina hydraulického oleje, nastavují se, brousí a vyměňují nože.

Samozřejmě, jmenovali jsme jen základní servisní požadavky. Je však zřejmé, že musíte svým pomocníkem obětovat nějaký ten čas na údržbu. A pokud na to čas nemáte, případně si netroufáte na takový servis, dejte svou zahradní a lesní techniku ověřenému odborníkovi, který se o vše dokonale postará.

IBO CZ to udělá za Vás

V IBO CZ si můžete nechat bez problémů nabrousit a spojit roztržené řetězy na motorových pilách. Technik v IBO CZ zjistí jakoukoliv závadu a vyřeší ji. Celý postup opravy bude konzultován i s vámi. Vyvážení a nabroušení nožů do sekaček a čtverzubci do křovinořezů není pro IBO CZ problém. Pokud potřebujete pořádnou generálku vašeho stroje, IBO CZ je vám po ruce. Vymění vám olej a udělá kompletní servis. Na zakoupené zboží v IBO se vztahuje záruční i pozáruční servis.

SERVIS ZAHRADNÍ A LESNÍ TECHNIKY IBO CZ s.r.o.