Máte nachystané dřevo na zimu?

Nachystejte si dřevo už teď. Rychle a bez zbytečné námahy ...

Léto už je za námi a tak je třeba pomalu začít s přípravou dřeva na chladné období. Pokud vytápíte dřevem v kotlích, kamnech nebo krbech, jistě oceníte skvělé pomocníky v podobě štípaček dřeva. V tomto blogu se dočtete nejen o štípačkách na dřevo od Villager, ale i o kvalitních sekerách značek Fiskars, Krumpholz a Hultafors.

Ruční kované nářadí KRUMPHOLZ s tradicí od roku 1799...

Krumpholz je německá značka, která se věnuje výrobě kvalitního, ručně kovaného nářadí už od roku 1799. Jde o rodinný podnik s dlouholetou tradicí, která se dědí i s výrobním tajemstvím a celým know-how z pokolení na pokolení. Výroba obsahuje velmi rozsáhlé spektrum výrobních artiklů z odvětví les, stavba a zahrada. Krumpholz nabízí vysoce kvalitní lesnické a zahradní nářadí. Klasické sekery, speciální sekery, lesnícké sekery, štípací sekery a kalače, klíny, nástroje na manipulaci s dřevem, sekeromotiky, lesnické motyky, krumpáče, rýče a lopaty, sazecí rýče, zemědělské kované nářadí, zahradnické nářadí, bonsai nářadí a mnoho dalšího kvalitního špičkového kovaného nářadí....

Špičkové, ručně kované nářadí KRUMPHOLZ Vám do Česka exkluzivně přináší výhradní dovozce IBO CZ s.r.o

Sekery FISKARS

Další generace štípacích seker Fiskars přináší skutečný vývoj řemeslných nástrojů, které jsou navrženy pro rozštípání i těch nejsilnějších polen jedním jediným úderem. Speciální geometrie ostří a povrchová úprava čepele byla doplněna lehkým robustním topůrkem, které má dokonalé vyvážení.

Video: Jak vybrat správnou velikost sekery FISKARS

Hlavní výhody seker FISKARS

- 35 ° úhel ostří čepele.

- Dokonalé vyvážení čepele a topůrka pro bezpečný, pohodlný a účinný švih.

- Pevné a velmi lehké topůrko z materiálu FiberCompTM minimalizující únavu. Navíc dělá sekeru prakticky nerozbitnou.

- Optimální konstrukce povrchu topůrka tlumí otřesy a zajišťuje pevný a pohodlný úchop

- Sekery jsou dodávány včetně plastového pouzdra pro snadné skladování a přenášení sekery.

Video: Technika bezpečného štípání

Fiskars nabízí univerzální a štípací sekery. Mezi univerzální patří modely X5 - XXS (<3-10 cm), X7 - XS (<3-10 cm) a X10 - S (<3-10 cm). Štípací sekery: X11 - S (10-20 cm), X17 - M (20-30 cm), X21 - L (20-30 cm), X25 - XL (> 30 cm), X27 - XXL (> 30 cm).

Univerzální sekery jsou ideální volbou pro nejrůznější možnosti opracování dřeva, sekání, tesařství a prosekávání. Tenké a široké ostří univerzálních seker zaručuje snadné a čisté sekání čerstvého a pryskyřičného dřeva (borovice nebo smrk).

Štípací sekery jsou vybaveny unikátním štípacím ostřím, které s naprostou lehkostí pronikají do dřeva, které je potom jako kdyby klínem odtlačované od sebe.

Štípačky dřeva VILLAGER

Máte problémy se zády nebo se chcete této nepříjemné bolesti při přípravě dřeva vyhnout? Ideálním řešením bude pro vás štípačka na dřevo. Tento skvělý pomocník vám zajistí zásoby dřeva rychle a v dostatečném množství s ideálními rozměry a to zcela bez námahy. Zbavte se zbytečného trápení se. Jde to i rychle a mnohem pohodlněji.

- 3 - letá záruka

- Vynikající poměr cena a výkon

- Vysoká kvalita

- Zaručená dlouhá životnost

- Dostupnost náhradních dílů a odborný servis

Horizontální štípačka VILLAGER HLS 55 T

Je výkonná, snadno ovládatelná štípačka jako stvořená pro milovníky krbů. S příkonem 2200 W a štípací silnou 5 t si hravě poradí s poleny dlouhými až 52 centimetrů a maximálním průměrem polena 25 centimetrů.

Vertikální štípačka VILLAGER LS 12 T

Tento model je největší a nejvýkonnější štípačkou od Villager. Vysoce kvalitní štípačka s robustní konstrukcí jako stvořená pro rychlé, přesné a zcela bezpečné štípání dřeva. Robustní štípačky dřeva Villager jsou vybaveny vysoce kvalitním hydraulickým systémem pro větší výkon štípání kulatiny. Tento systém navíc zajišťuje nepřetržitou práci bez přehřívání

LS 12 T je poháněna jednofázovým elektrickým motorem s příkonem 4000 W. Nabízí štípací sílu až 12 tun, díky které s lehkostí naseká polena dlouhé 56 až 104 centimetrů s maximálním průměrem 30 centimetrů. Štípačka má praktické kola, které výrazně usnadňují transport stroje do úložného prostoru.

Další modely:

VILLAGER LS 7 T

- Motor: Jednofázový elektrický

- Příkon: 3000 W

- Štípací síla: 7 t

- Délka polen: 10 - 55 cm

- Max. průměr polena: 30 cm

- Jednoduchý klín

VILLAGER VLS 8T 55

- Motor: Jednofázový elektrický

- Příkon: 3000 W

- Štípací síla: 8 t

- Délka polen: 55 cm

- Max. průměr polena: 40 cm

- Jednoduchý klín

Video: Štiepačky Villager v akcii

IBO CZ s.r.o je exkluzivním dovozcem strojů a nářadí značky Villager pro Česko a Slovensko

Sekery Hultafors

Hultafors nabízí vysoce kvalitní, ručně kované sekery vyrobené ze švédské oceli v kovárně Hults Bruk ve švédské provincii Östergötland.

Výrobky jsou vyvíjeny ve spolupráci s profesionálními řemeslníky a splňují všechny jejich kritéria. Řemeslníci se dokonce podílejí na testování výrobků. Nový výrobek je hotový až tehdy, když jsou s ním všichni spokojeni. Takto HULTAFORS zajišťuje, aby nářadí bylo opravdu dokonale funkční a usnadňovalo práci. Historie se píše již od roku 1883, kdy Pan KARL-Hilmer JOHANSSON KOLLÉN vymyslel skládací metr, který je dnes známý po celém světě. Od té doby uběhlo již přes 136 let a od té doby se vyvíjí a vyrábí různé kvalitní nářadí, na které se můžete kdykoliv spolehnout.