Jaké nářadí nesmí chybět ve vaší dílně?

Na nářadí je nejvhodnější postavit tzv. kůlnu, domek na nářadí nebo zahradní domek. Nářadí byste neměli skladovat přímo v domácnosti. Pracovní náčiní by mělo mít své místo, být v suchém prostředí, a proto je dílna ideálním řešením. Ženy jsou také spokojenější, pokud se jim po skříních neobjevují šroubováky, matky apod.

Nejzákladnější výbava každého kutila

V každé dílně se nachází velké množství nářadí. Do nejzákladnější výbavy správného chlapa patří kleště, šroubováky, hřebíky, hmoždinky, metr, vrtačky, kombinačky, provázek, kvalitní lep na různé materiály, pilky, sekery, nože, kladiva a jiné. Tyto věci se vám budou hodit v každé situaci, ať už potřebujete opravit něco v domě, na zahradě, nebo se chytáte do lesa.

Ostrý nástroj pro muže

Lesníci, myslivci, rybáři, ale i domácí kutilové…Ti všichni by měli vlastnit kvalitní nůž nebo raději nože. Nebudeme zde nyní popisovat všechny druhy nožů, protože je jich opravdu velké množství. Ale při jeho výběru musíte mít představu o tom, na co nůž budete potřebovat. Pokud máte nůž s pevnou čepelí a půjdete s ním například do lesa, pořiďte si na něj i pouzdro. Bezpečnost je vždy na prvním místě.

 

Nôž Wenger Ranger 67 hunter

Výborným pomocníkem je zavírací nůž. Má bezpečnostní pojistku v rukojeti a je víceúčelový. Na jednom místě najdeme nožík, pilku, kleště, nůžky, ale i otvírák na láhve. Využijeme ho v přírodě, ale jen na jednodušší úkoly. Pro náročnější opracovávání materiálů je vhodnější nůž s pevnou čepelí, se kterým proříznete cokoliv.

Mačeta GERBER GATOR KUKRI

Časem se nůž opotřebuje a zůstane tupý. Tupý nůž je nepoužitelný, proto jej musíte nabrousit. Na broušení vám postačí ruční nebo elektrická bruska. Zkušenější mistři si na údržbu nožů mohou opatřit brusné kameny, které se před použitím namočí do vody. Další možností je diamantová bruska.

Bez sekery ani na krok

Sekera kdysi sloužila jako zbraň, ale dnes s ní dokážeme dělat zázraky. Je dobrým pomocníkem pro lesníky, tesaře, zahrádkáře či hasiče. Ve více věcech ji nahradily motorové pily, ale její funkce je stále užitečná a mužské pokolení na ni nedá dopustit.

Sekera GERBER BEAR GRYLLS SURVIVAL HATCHET

Ruční kovaná sekera vám pomůže s osekáváním větví nebo stromů, dřevorubecká sekera zase slouží k sekání špalků. Štípací sekera je vhodná i pro náročnější štípání velkých špalků. Pro domácí kutily je užitečná sekera s úchopy pro vytahování hřebíků. Důležité ale je, aby sekera měla kvalitní kování, proto se nedívejte jen po nejlevnějších produktech a sáhněte raději po ověřených značkách.

FISKARS Univerzálna sekera X15

O sekeru sa taktiež musíme dostatočne starať. Nenecháme ju úplne otupiť, ale ju pravidelne brúsime a schovávame do puzdra, aby sme udržali jej životnosť. Kovovú čepeľ premazávame, aby nezhrdzavela.

O sekeru se také musíme dostatečně starat. Nenecháme ji úplně otupit, ale pravidelně ji brousíme a schováváme do pouzdra, abychom udrželi její životnost. Kovovou čepel promazáváme, aby nezrezla.

Užitečné lesnické pomůcky

Mezi menší lesnické nářadí patří i vynášecí kleště, lesnické měřicí pásma, prodlužovací kabely, sada na výměnu oleje, ochranné pomůcky (pracovní rukavice, přilba, sluchátka). Veškerý zmíněný zboží a ještě i jiný najdete v e-shopu IBO.cz. U nás si přijde každý na své. Najdete zde značkové zboží, které vás nezradí. S IBO vám ve vaší dílně zaručeně nebude nic chybět.

IBO CZ PRODEJ SERVIS PRO LES A ZAHRADU