IBO Team opět ve Wetzlaru

Město Wetzlar v Německu je proslulé výrobou nejšpičkovější optiky na světě. Naše kroky vedly do jedné z předních značek, jejíž název vzbuzuje respekt každého profesionála v oblasti optiky...LEICA - známá svou dlouhou a zajímavou historií, protkanou mnoha významnými milníky ve světě optiky. Málokterá firma se může pochlubit tolika světovými prvenstvími a technologickými novinkami, které přinesla na trh a dnes se používají všude na zemi.

IBO CZ Lovec se stal hrdým partnerem této zvučné značky, díky čemuž se v roce 2021 začala psát i naše společná historie. S radostí jsme přijali v pořadí druhé pozvání do kolébky této jedinečné značky. Náš Team se vydal do města Wetzlar, které se nachází poblíž Frankfurtu. V příjemném prostředí myslivecké chaty nás přivítali Leica Akademie Trainer: Björn Friedrich a Sales manager: Dimitri Wegel.

Vedle připraveného občerstvení začíná diskuse o dosavadní spolupráci ale i budoucích projektech, které pro vás, naše zákazníky připravujeme. Je vzácností mít možnost pracovat s lidmi, kteří svou práci vykonávají s radostí a dávají do ní srdce stejně jako my. V takovém případě je práce zároveň zábavou a na konci našeho společného snažení je spokojený zákazník a pocit z dobře odvedené práce.

Zvečeřívá se a to je čas přesunout se do revíru, na lov se vydáváme jak jinak, s produkty značky LEICA a lovit budeme na srnce. Postupně se tedy přesouváme na posedy a Björn dává každému důležité informace o lokalitě na které bude sedět. První úlovek na sebe nenechal dlouho čekat a mladého "jehličáka" se podařilo ulovit Erikovi, jen chvíli poté, co si sedl na posed. Tma je stále ještě daleko a vně je velmi příjemně. Proto i Erik zůstává na svém místě čekat dál. Diana mu byla v ten večer nakloněna a dopřála mu ulovit i druhého srnce, a to zhruba o hodinu později.

Na jiném posedu, téměř ve stejnou chvíli měl na komoru srnce již zacíleno i Igor. Potvrdilo se, že dobrý střelec se špičkovou optikou, jako je LEICA, nepochybně dokáže umístit přesný zásah na srnce i ve větších vzdálenostech. Důležité je znát přesnou vzdálenost. V tomto případě poskytla přesné údaje novinka, LEICA Geovid PRO 10x32, který naleznete již i v naší nabídce. Poslední výstřel padl za šera, když Petrovi vyšel z lesa srnec na hrachoviště. Navzdory snížené viditelnosti byl srnec přes puškohled LEICA Fortis 2,5-15x50 v protilehlém svahu stále jasně vidět a dal se "přečíst." K přesně umístěnému zásahu i za šera pomohlo citlivé nastavení osvětleného bodu na puškohledu z řady LEICA Fortis a pomocí termovize LEICA Calonox View Peter bez problémů lokalizoval zhasnutý kus. Po lovu jsme se sešli na zahradě vedle chaty u praskotající vatry. Až do pozdních večerních hodin jsme rozebírali všechny zážitky z lovu.

Následující den jsme měli připravený program v sídle firmy, tzv. LEITZ PARK. Je to impozantní komplex, který působí velmi moderně a exkluzivně. Byl vytvořen jako jedinečné místo, kde mohou nadšenci značky LEICA, milovníci fotografií a optiky z celého světa, prozkoumat a zažít atmosféru značky.

Pokud někdy navštívíte Leitz Park určitě doporučujeme prohlídku s průvodcem. Dozvíte se mnoho informací o fascinující historii. Přes okno do továrny budete moci pozorovat pracovníky přímo při práci. Jen tady pochopíte proč produkty Leica patří mezi TOP světovou špičku. Je to spojení přesného strojírenství a velmi jemné ruční práce. S ní je výsledný produkt přiveden k dokonalosti.

V komplexu LEITZ PARK se nachází několik budov, ve kterých najdete luxusní hotel, muzeum historie značky LEICA, výrobní prostory, kavárny, LEICA akademii, fotostudio, galerie, prodejny a mnoho dalšího. Hlavní budova je architektonický skvost a znázorňuje produkty, pro které se LEICA stala doslova kultovní značkou. Z ptačí perspektivy znázorňuje objektiv fotoaparátu a dalekohledu.

Prosklená okna ze stran jsou seřazena tak, aby znázorňovala okna filmového pásu. Celou prohlídku jsme ukončili ve stylové kavárně. I v ní je cítit skvělou atmosféru a objednat si můžete chutné zákusky se známým kultovním logem LEICA.

Po krátkém občerstvení nás Björn zve do "kinostřelnice", která se nachází již mimo objekt LEITZ PARK. Je to velmi zajímavý projekt, který si už zanedlouho budete moci vyzkoušet i v naší prodejně IBO Poľovník v Trenčíně. Přes projektor si můžete navolit různé situace, které chcete trénovat, vyberete si zbraň a střílíte. Obrovskou výhodou je fakt, že používáte reálnou zbraň s reálnými náboji a software je schopen vyhodnotit vaše zásahy. To je výjimečná příležitost pro každého, kdo se chce zlepšovat nejen v lovecké střelbě. My jsme se při tom skvěle zabavili.

Když už byly hlavně žhavé a krabičky s náboji vyprázdněné, nastal čas přesunout se na další program dne.

Jelikož vám chceme kromě kvalitních produktů přinášet i kvalitní servis a profesionální přístup při prodeji, zařadili jsme do programu i školení o produktech značky LEICA. Nebylo to celkem běžné školení, ale živá diskuse s množstvím otázek, nejen technického charakteru ale hlavně z praktického využití při pozorování a love zvěře. Je pro nás důležité znát reálné vlastnosti produktů v praxi, protože dobré technické parametry ne vždy zaručují intenzivnější zážitek z lovů. Jsme rádi, že můžeme s klidným svědomím konstatovat, že právě LEICA svojí precizní prací tvoří produkty, které kromě spolehlivosti a kvality zaručí i velmi intenzivní prožití vašich zážitků v přírodě.

Na závěr zůstává už jen poděkování naším přátelům z týmu pro sportovní optiku LEICA za příjemný pobyt spojený s úspěšnou lovkou a těšíme se na další utkání...