IBO CZ LOVEC opět rozšiřuje nabídku o další exkluzivní značku HÄRKILA

Nám, v IBO CZ LOVEC záleží na plnění vašich požadavků a přiblížení vás tak blíže k plnění vašich mysliveckých snů. Proto pro Vás rozšiřujeme nabídku o další exkluzivní značku HÄRKILA. Tuto značku vůbec není třeba představovat, společnost fungující od roku 1950, byla založena ve Švédsku, ale nyní sídlí v Dánsku. Je vedoucí a prémiovou značkou oblečení, obuvi a vybavení pro lov v Evropě. Říkáte si ano, ale je i tak drahá? Tak si něco o ní přečtěte a pochopíte proč.

V polovině roku 1950 založil značku HÄRKILA Kennel Lennart Davison na farmě Härkila ve Västra Gotaland v jižním Švédsku. Farma byla děděna v rodinách od 17. století. Generace za generací zde lovila a shromažďovala znalosti o tom, jak lovit ve skandinávských lesích a divočině. Vycházejíc z rodinných, hluboce zakořeněných vědomostí o lovu, v roce 1985 Kjell Lennartson - syn Lennarta Davisona - zakládá HÄRKILA, jako značku mysliveckého oblečení a vybavení. Jeho vizí je vyrábět oblečení, které je při lovu tiché na nošení a zároveň odolává drsnému skandinávskému podnebí. Na základě tohoto cíle, v 1987 HÄRKILA vyrábí první lovecké klony ve Skandinávii, které jsou vybaveny převratnou větrnou a vodotěsnou membránou Gore-Tex.

Ve Skandinávii, kde oddaní lovci založili společnost HÄRKILA, jsou úspěšný lov a úcta k přírodě tradičně životně důležité pro přežití tohoto drsného severského podnebí. Jako lovci s tímto hrdým dědictvím, HÄRKILA ví, víc než kdokoli jiný, hodnotu důvěryhodného vybavení. Můžete si být jisti, že HÄRKILA si zaslouží vaši důvěru, neboť kombinuje svoji vášeň pro přírodu a své znalosti lovu a pronásledování s inovativními HI-TECH řešeními. Ty vám poskytnou to, co považují za nejodvážnější, nejpohodlnější, odolné vůči povětrnostním vlivům a využitelné pro všestranné a náročné lovecké použití.

HÄRKILA ze Švédska vyrábí pravděpodobně nejlepší lovecké oblečení v Evropě. Byly prvním výrobcem ve Skandinávii, který používal vysoce výkonné tkaniny, membrány Gore-Tex a všechny jejich návrhy jsou testovány v jednom z nejtvrdších prostředí na evropské pevnině. S oblečením HÄRKILA máte zaručenu nejvyšší úroveň výkonu, stylu a pohodlí. Od bot a rukavic, až po bundy a kalhoty – poskytuje vše, co potřebujete, abyste se oblékli na celodenní náročný lov.

Na začátku vznikla HÄRKILA jako myslivecké oblečení, které bylo tiché a nepromokavé na lov losů. Později společnost začala vyrábět lovecké oblečení i pro jiné druhy lovu a brzy expandovala po Skandinávii, poté na Britské ostrovy, dále na pevninskou Evropu. Dnes už působí ve více než 50ti zemích. Mise této unikátní společnosti je jasná. Stát za kvalitou, funkčností a střihem. V průběhu mnoha let toto oblečení a vybavení sloužilo myslivcům, kteří si uvědomují kvalitu, jakož i profesionálním myslivcům ve většině typů terénu. Jsou to specialisté a nedělají žádné kompromisy. Ambice je vytvářet ty nejlepší myslivecké oděvy na trhu a proto si vybírají nejlepší materiály, ty nejlepší výrobce a designéry. Když však máte tuto ambici samozřejmě nemůžete být nejlevnější.

HÄRKILA se stala značkou, která vyvíjí oblečení pro širokou škálu lovů pro trhy, které sahají daleko za Skandinávii. Jejich základní hodnoty se však nemění: navrhují oblečení, schopné odolat často drsnému a proměnlivému počasí severského regionu, které bude přínosem pro každého, kdo chce zdolat přírodu svých vlastních podmínek. Také zažít radosti, které nabízí. Přestože existuje mnoho různých typů lovu a každý myslivec má svou vlastní cestu či metodu, lov musí být prováděn zodpovědným způsobem. A odpovědnost, pokud jde o přírodu a volně žijící živočichy, je něco, co berou vážně. Úcta k přírodě...

Ve společnosti HÄRKILA se však snaží převzít vedoucí úlohu v oblasti udržitelnosti v tomto odvětví. KLÍČEM KE SNIŽOVÁNÍ ODPADU JE KVALITA.

Nejsou to jen tkaniny, které jsou nejvyšší kvality, ale každý prvek každého oděvu je navržen a vybrán s ohledem na kvalitu, odolnost a pevnost. HÄRKILA oblečení, obuv a vybavení jsou vyrobeny tak, aby vydržely mnoho sezón v následujících letech. A mohou být právem na to hrdí, protože výrobky s dlouhou životností jsou jedním z nejlepších způsobů, jak snížit naši stopu. Šetří přírodní zdroje, snižují chemický odpad a také dopravu. Když investujete do vybavení, které funguje více než jednu sezónu, investujete do vybavení, které nepřidá nadměrnou spotřebu a plýtvání zdroji. V roce 2020 obsahovalo 65 % výrobků HÄRKILA udržitelné materiály. 78% jejich nákupu je od certifikovaných dodavatelů na udržitelnost.

Dalším cílem je udržitelnější balení. Právě teď jsou všechny POS materiály, katalogy a hangtagy certifikovány FSC. To znamená, že výrobky pocházejí z odpovědně obhospodařovaných lesů, které poskytují environmentální, sociální a ekonomické výhody. Vaše produkty HÄRKILA jsou dodávány přímo ze sídla v Greve, v Dánsku prostřednictvím kurýrní společnosti DHL. Ta se zavázala dosáhnout nulové bilance emisí do roku 2050. Do roku 2030 chce výrazně snížit své emise skleníkových plynů. V HÄRKILU mají ještě co dělat, ale ceníme si, že jsou odhodláni hledat lepší budoucnost.

HÄRKILA posouvá hranice nejvyšší, než se dá. A to výběrem spolupráce jen s nejzkušenějšími myslivci, předními výzkumnými institucemi a dalšími profesionálními společnostmi, aby zajistily, že využívají ty nejmodernější inovativní technologie v tomto "starodávném sportu." HÄRKILA si vybírá a spolupracuje pouze s těmi nejlepšími prodejci, aby zajistili, že jejich koneční spotřebitelé dostanou dobré rady a pokyny při výběru jejich profesionálního vybavení. Proto jsme my, v IBO CZ LOVEC hrdí, že jsme se stali jedním z nich, a společně se s touto značkou Vám můžeme profesionálně nabídnout široký výběr tohoto inovativního, moderního a kvalitního vybavení. Ve značné míře, spojené s tradicemi a jejím respektováním, abyste se mohli bezstarostně věnovat plnění svých mysliveckých snů a zážitků.

Lovu Zdar!

Váš #IBOTEAM

Autor blogu: @petrrissa

Celou nabídku kvalitního oblečení HÄRKILA naleznete na: Oblečení HÄRKILA