Fotopast TETRAO Strix 18 27Mpx 940nm - malý, nenápadný pomocník

Zakoupením produktů moderní a profesionální značky TETRAO podporujete návrat ohroženého druhu Tetřev hlušec (Tetrao urogallus) zpět do přírody. IBO CZ LOVEC se aktivně podílí na zvýšení populace tohoto druhu ve volné přírodě a zároveň na zlepšení kvality jeho životního prostředí.

Také v segmentu fotopasti přichází s novinkou. Pro mě přímo s vlajkovou lodí. Tuto, přímo "bombu", najdeš pod označením Fotopast Tetrao Strix 18 27Mpx 940nm.

Ruku na srdce, jaké máš očekávání a kritéria při výběru fotopasti?


Pro mě osobně:

- byla co nejmenší, přímo až nenápadná
- dělala čisté fotky, nejen přes den ale hlavně v noci
- zvěř se jí nebála, nereagovala na její činnost
- nadstandardní výdrž baterie hlavně v zimě
- nahrávání videí i se zvukem
- bez odesílání MMS
- univerzální využití doma iv revíry
- rozumná cena

Já jsem takovou našel přesně zde: Fotopast TETRAO Strix 18 27Mpx 940 nm


Proč právě tato fotopast?


Tato fotopast mě o sobě přesvědčila ve všech mých zadaných kritériích a možnostech, již výše uvedených. Ale pěkně po pořádku, bod po bodu:

1.) byla co nejmenší, až přímo nenápadná
Strix má lesní kamuflážové zbarvení a dokonale splyne v přírodě a jeho velikost je přímo bezkonkurenční. 115x81x45 mm !!!! Co víc dodat? Pro mě požadavek splněn.

2.) dělala čisté fotky nejen přes den ale hlavně v noci
Strix disponuje snímačem s rozlišením až 27 mpx, který přímo garantuje krásné a kvalitní fotografie, ne jen přes den ale hlavně v noci. K tomu mu dopomůže vysoce kvalitní a výkonný přísvit s 940nm a CMOS senzor. Pro mě požadavek splněn.

3.) zvěř se jí nebála, nereagovala na její činnost
Jak jsem již zmiňoval výše fotopast díky svému barevnému provedení a zanedbatelné velikosti nijak na sebe neupozorňuje ai díky neviditelnému přísvitu můžeme zvěř nerušeně pozorovat. Pro mě požadavek splněn.

4.) nadstandardní výdrž baterie hlavně v zimě.
Přiznám se, toto splnění mé požadavky mě úplně dostalo a o všem přesvědčilo.
Žádné AA baterie, žádných 12 nebo 8 kusů baterií. Strix, jak absolutní novinka se napájí na 2ks dobíjecích 18650 baterie. Pro mě požadavek splněn.

5.) nahrávání videí i se zvukem
Strix se vyznačuje kromě kvalitních a ostrých fotografii i možností pozorovat zvěř formou videí. Pro ještě hezčí zážitek, je zde možnost nahrávat videa i se zvukem, což ocení každý hlavně v období říje. Pro mě další požadavek splněn.

6.) bez odesílání MMS
Strix nedisponuje možností odesílání MMS, což já osobně preferuji. Nejen že několikanásobně tím prodloužím životnost baterie, hlavně nepřipravuji se o překvapení, když po několika dnech jdu zvěř zakrmit a zároveň si prohlédnu pořízené fotografie.

7.) univerzální využití doma i v revíry
Strix disponuje USB-C portem pro jeho více univerzálnější využití. Tak, jak se dá Strix napojit na solární panel, vidím jeho velkou výhodu možnost napojit přímo na síť, viz obr. Proto je možné Strix využít nejen jako neviditelné očko v revíru, ale i jako ochránce mého majetku v domácnosti na samotě, chatě a podobně.

8.) rozumná cena
Strix mohu každému jen doporučit. Tato fotopast jen potvrzuje staré známé - za málo peněz hodně muziky a to doslava.

Fotopast TETRAO Strix 18 27Mpx 940nm je jedna bezkonkurenční fotopast se širokým záběrem uživatelů. Pro ještě efektivnější a hlavně bezpečnější využívání, bych vyzdvihl možnosti dokoupení různého příslušenství. Pro ochranu dané fotopasti jí přísluší bezpečnostní box resp. bezpečnostní lano. Už nahoře zmíněný solární panel resp. baterie typu 18650 a SD až do velikosti 32GB.

Na závěr přidávám několik fotografii z mého pozorování zvěře ........

Fotopast nájdete na: Fotopast TETRAO Strix 18 27Mpx, 940nm