FLIR - Světová jednička v oblasti návrhu, výroby a marketingu termovizí

Americká společnost FLIR byla založena v roce 1978. Nejdříve se zabývala výrobou a vývojem infračervených zobrazovacích systémů, které se instalovaly na vozidla pro použití při provádění energetických auditů. Později společnost FLIR začala zaměřovat svou pozornost k jiným technologiím a trhům tepelných zobrazovacích technologií, jako jsou stabilizované termovizní kamery pro letadla, zařízení pro použití v systémech sledování průmyslových a termálních zobrazovacích systémů pro použití v pozemní bezpečnosti, pátrací a záchranné zařízení. Dnes je FLIR jedním ze světových lídrů v oblasti návrhu, výroby a uvádění na trh termovizních systémů, který zaměstnává v současnosti až přes 3000 lidí. Neustále zlepšují vnímání a povědomí v oblasti termovizních systémů u široké veřejnosti ať už v komerční, průmyslové nebo vládní správě na mezinárodní a vnitrostátní úrovni.

IBO - Exkluzivní dovozce FLIR

IBO je exkluzivním dovozcem pro termovizní kamery FLIR, při kterých nebudete potřebovat žádné světlo a hlavně Vám pomohou při objevování nočních zvířat, dohledávání zvěře zda vyhledávání ztracených osob.

FLIR navrhuje a vyrábí produkty pro použití v množství rozvíjejících se průmyslových a obchodních trzích, kde hlavními požadavky jsou buď vidět v noci a za nepříznivých podmínek nebo pro detekci a měření teplotních rozdílů. Termovizní kamery FLIR jsou užitečné v nejrůznějších komerčních oblastech, jako jsou obchodní a dopravní infrastruktury zabezpečení objektů, bezpečnost obyvatelstva či protipožární ochrana. Své využití najdou také všude tam, kde je třeba sledovat teplotní změny a rozdíly, v rekreační sféře - například pozorování při plavbě lodí, pozorování při lovu, pozorování okolní přírody.

Termovizní kamery od FLIR nabízejí neskutečné vlastnosti -> dlouhá životnost, spolehlivost, odolnost, světová kvalita použitých komponentů a tím i samostatné termovize.

Nejoblíbenější a nejprodávanější modely

Sedíte na posedu a myslíte si, že kolem Vás žádná zvěř není, protože ji nevidíte pouhým okem. Ale jakmile se podíváte kolem sebe přes termovizní kameru FLIR, ať už přes den nebo přes noc, tak zjistíte, že jste se mýlili. Budete se divit, kolik kusů zvěře se kolem Vás nachází. Můžete se procházet nerovným terénem mimo ideální trasu za soumraku, před setměním nebo i za úplné tmy a vedle toho můžete objevovat noční zvířata, která si ostatní členové vaší skupiny nevšimli. Můžete snadněji a rychleji objevit místo, kde se nachází postřelena zvěř. Při používání termovize FLIR vás nepřekvapí ani kouř, lehká mlha či stopy prachu.

Termovizní kamery FLIR SCOUT ll 240 a FLIR SCOUT ll 320

Výborná detekční vzdálenost

Termovize FLIR SCOUT ll 240 a FLIR SCOUT ll 320 se mohou pyšnit opravdu obdivuhodnou detekční vzdáleností. Při člověku je to 320 metrů (Scout ll 240) resp. 450 metrů (Scout ll 320) a při vozidle dokonce až 900 metrů (Scout ll 240) resp. 1230 metrů (Scout ll 320). Ve své kategorii patří tyto modely do absolutní špičky mezi termovizemi.

Nepopsatelné ostré záběry a 2x zoom

Oba zmíněné modely jsou vybaveny chlazeným, bezúdržbovým, mikrobolometr detektorem. Takže poskytují ostré teplotní snímky ve dne ale i v noci. Prohlédnete si je v LCD hledáčku s rozlišením 640x480 pixelů. Všechny termovizní kamery jsou vybaveny pokročilým vnitřním kamerovým softwarem, který poskytuje ostrý obraz bez nutnosti další úpravy uživatelům. Termovizní kamery FLIR Vás prostě uchvátí ve všech směrech.

Všechny verze termovizních kamer FLIR SCOUT ll jsou vybaveny unikátním systémem zobrazování InstAlert. Tato funkce vybarví nejteplejší části na snímku červeně a díky tomu lze velmi snadno rozeznat lidi nebo zvířata.

FLIR Scout ll 240 A320 jsou vybaveny LED svítilnou na přední straně přístroje. Je možné jej použít k osvětlení malého prostoru. Mají odolné tělo, nízká hmotnost a ergonomický design. Jsou kompaktní a ideální pro každého, protože je můžete vzít s sebou kamkoliv a použít za všech okolností. Ergonomické a snadno použitelné, takové jsou termovize ze série FLIR Scout ll. Tyto termovizní kamery jsou zcela ovládány jen 4 tlačítky na horní straně přístrojů. Tlačítka jsou vhodně umístěny přímo pod konečky prstů a jsou vždy v dosahu. Také určitě oceníte i nízkou hmotnost těchto skvělých termovizních přístrojů - oba modely mají hmotnost pouhých 340 g! Termovizi můžete mít tak všude a stále při sobě a ani o ní nebudete vědět. Protože nikdy nevíte, kdy se Vám takový šikovný pomocník může hodit.

FLIR Scout ll 240 a 320 se mohou také pyšnit dlouhou životností baterie. Termovize jsou napájeny baterií typu Li-Ion s dlouhou životností, která se nepřehřívá. Můžete s ní tak pohodlně pracovat až 5 hodin bez přerušení.

 

Termovizní kamery FLIR LS-X a FLIR LS-XR

FLIR LS-X a FLIR LS-XR jsou kompaktní ruční termovizní kamery mimo série hunting od FLIR-u. Tyto dvě kamery série LS jsou cenově nejdostupnější kamery z nabídky ručních bezpečnostních kamer FLIR. Mezi hlavní inovace termovizí LS-X a LS-XR patří vylepšené rozlišení LCD displeje, rozšířený rozsah zoomu (LS-X až 4x, LS-XR až 8x) a obdivuhodná detekční vzdálenost - u modelu LS-X až 1550 metrů, při LS- XR 3000 metrů. LS-XR je inovovaná verze termovize FLIR LS64.

 

LS-X a LS-XR jsou určeny prioritně pro bezpečnostní a policejní složky. Díky jejich jedinečným vlastnostem si najdou uplatnění i v myslivosti či ve veřejném sektoru. Tyto termovize umožňují každému uživateli vidět jasně za každého počasí a i v naprosté tmě, přes prach, kouř či proti silnému protisvětlu. Také se můžete procházet nerovným terénem mimo ideální trasu za soumraku, před setměním nebo i za úplné tmy a přitom můžete objevovat noční zvířata, která si ostatní členové vaší skupiny nevšimli. Nebo můžete snadněji a rychleji objevit místo, kde se nachází postřelená zvěř. Také Vám termovize FLIR LS-X a LS-XR umožní pozorovat volně stojící zvěř ve vysoké trávě, nebo částečně ukrytou v keřích i během dne.

Obě kamery jsou vybaveny nechlazeným bezúdržbovým mikrobolometr snímačem. Disponují také vyspělým kamerovým softwarem, díky kterému poskytne uživateli ostré snímky s rozlišením 640 x 480 pixelů a to ve výborné kvalitě, ve dne i v noci. Termovize LS-X má objektiv s průměrem 19 mm, LS-XR s průměrem 35 mm a obě dokážou objekt s velikostí člověka detekovat na velkou vzdálenost - LS-X 570 metrů, LS-XR až 1140 metrů. Spouštěcí čas termovizí je méně než 1,5 sekundy, takže je po zapnutí hned připravena k použití. Kamery mají také zabudovaný laserový ukazatel na rychlé a bezpečné označení podezřelé osoby nebo předmětu ve tmě. Jedinečná funkce InstAlert zvýrazní nejteplejší části sledovaného prostoru červenou barvou. Díky čemuž je snadné v termovizním obraze rozpoznat teplejší (živé) předměty. Napájeno jsou baterií Li-ion a v operačním režimu vydrží více než 5 hodin.