Puškohled Meopta MeoPro 3-9x42 | FOTOPASTI.cz

Puškohled Meopta MeoPro 3-9x42

Kategorie: Puškohledy
Je nám to líto, ale prodej skončil.

Řada puškohledů MeoPro v sobě spojuje opravdu výjimečný poměr cena/výkon. Svými parametry uspokojí začátečníky, ale i zkušené a náročné střelce. Pro svou cenovou dostupnost je nazývána řadou vstupní, kompromisy v optické a mechanické kvalitě ovšem nepřipouští. Puškohledy MeoPro jsou navrženy a zkonstruovány pro kvalitní a precizní výkon, a zároveň cenou nastavily laťku nejdostupnějším prémiovým řadám jednopalcových puškohledů na současném trhu.

Lovci z celého světa ocení ověřené vlastnosti nové řady puškohledů MeoPro, které zahrnují kompaktní rozměry, elegantní vzhled, proslulý optický výkon výrobků Meopta. Všechny puškohledy řady MeoPro jsou vodotěsné, plněné ochrannou dusíkovou atmosférou a jejich mechanická odolnost umožňuje použití na loveckých zbraních všech kalibrů. Vyhovuje vysokým nárokům při střelbě v náročných podmínkách i za snížené viditelnosti. Jeho předností je točítko nastavení paralaxy, které umožňuje fixaci záměrného obrazce na zamýšlený cíl i při pohybu hlavy střelce, což vede k opakovatelným a vysoce přesným výsledkům.

MeoBright 5501 - Všechny optické členy jsou opatřeny antireflexními vrstvami MeoBright 5501 (MB-5501) aplikovanými pomocí špičkových technologií v oboru – depozice vrstev za pomoci iontů. Vrstvy zajišťují mimořádné hodnoty světelné propustnosti puškohledů (99,8% na čočku, 92-95% u celého přístroje podle modelu).

MeoShield - Vrstva aplikovaná za pomoci iontů chrání vnější povrchy čoček před poškrábáním a oděrem i v extrémních podmínkách. MeoShield splňuje armádní požadavky na odolnost a tvrdost povrchu.

Točítka rektifikace MeoTrak II - Točítka rektifikace MeoTrak II, která lze ovládat prsty, přinášejí přesné krokové nastavení po ¼ MOA (0,7cm / 100m) s vynikající opakovatelností, jedinečným rozsahem a špičkovou přesností. Hmatatelné a slyšitelné záskoky zajišťují přesné nastavení v polních podmínkách.

MeoQuick - Rychloostření MeoQuick umožňuje rychlé zaostření a poskytuje dostatečně široký rozsah pro přizpůsobení obrazu lidskému oku.

Optické komponenty - Jednotlivé optické komponenty jsou v Meoptě vyrobeny, pečlivě očištěny, vyleštěny a precizně složeny pro špičkový výkon.

Nastavení paralaxy - Točítko nastavení paralaxy na středové kostce umožňuje nastavit paralaxu v rozsahu od 46 m (50 yd) do nekonečna, což zajišťuje přesnou střelbu na dlouhou vzdálenost.

Převracecí soustava - Vyvinut pro maximální odolnost proti rázům i zbraní velkých kalibrů, výsledkem je opakovatelná přesnost a stálost záměrného bodu.

Hliníkový tubus 25,4 mm - Jednodílný tubus z lehkých hliníkových slitin používaných v leteckém průmyslu, odolný a pevný, zaručující dlouhou životnost, je opatřen speciální eloxovou povrchovou úpravou odolnou proti otěru, černý matný povrch eliminuje odlesky.

Vodotěsný - Všechny puškohledy jsou 100% vodotěsné, ponorné a jsou plně chráněny proti vlhkosti, dešti a sněhu.

Plněno dusíkem - Všechny puškohledy jsou hermeticky uzavřené, plněné inertním plynem, což 100% zabraňuje vnitřnímu rosení.

Rázuvzdorný - Mechanická konstrukce puškohledů zajišťuje maximální odolnost proti rázům, jsou tedy vhodné pro všechny běžné typy zbraní.

30 letá prodloužená záruka - Všechny lovecké puškohledy MeoStar mají po registraci produktu 30 letou prodlouženou záruku.

 

Technická specifikace:

Zvětšení: 3 - 9 x
Optický průměr objektivu: 42 mm
Rozměr hlavního tubusu: 25,4 mm
Průměr výstupní pupily: 12,4 - 4,7 mm
Vzdálenost výstupní pupily: 96 - 99 mm
Zorné pole: 7 - 2,32 °
Zorné pole: 12,2 - 4 m / 100 m
Poloha záměrného obrazce: 2
Dioptrický rozsah okuláru: -3 - 3
Světelná propustnost denní - typická: 93 %
Rektifikační krok: 0,7 cm / 100 m
Rektifikační rozsah: 75 MOA
Korekce paralaxy: Ne
Hmotnost: 446 g
A: 315 mm
B: 142 mm
C: 48 mm
D: 72 mm
E: 49 mm
F: 45 mm
G: 25,4 mm
H: 81 mm
K: 92 mm

 

Recenze produktu Puškohled Meopta MeoPro 3-9x42

Hore